Toen ik in januari 2015 begon met bloggen had ik nooit gedacht dat ik het zolang vol zou houden. Dat het zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven zou worden. Ik beleef nog elke dag veel plezier aan het onderhouden, vullen en mooier maken van mijn website. Er is in het afgelopen jaar veel veranderd en daar ben ik heel trots op! Vorig jaar stelde ik in januari een overzicht van doelen op en daar wil ik nu graag even op terugblikken!

Cijfers

Laten we beginnen met de cijfers. Begin 2016 bezochten ongeveer 3500 bezoekers per maand mijn blog. Hier was ik al heel trots op, als je bedenkt dat ik in januari 2015 begon met 1000 bezoekers. Het feit dat ik (bijna) dagelijks heb geblogd in 2016 verklaart ook de groei in bezoekers. In februari schreef ik het artikel Lieve moeder in de supermarkt, dat ervoor zorgde dat ik op één dag maar liefst 1000 bezoekers mocht verwelkomen. Ik wist niet wat me overkwam! Gedurende het jaar schommelden mijn bezoekers rond de 5000 unieke bezoekers per maand. Samen waren ze goed voor gemiddeld 10.000 bezoekjes per maand en bekeken ze ruim 15.000 pagina’s. In december scoorde ik enorm goed, dankzij de artikelen ‘Ik ben je moeder niet‘ en mijn review van de Airfryer. Ik sloot deze maand af met 8350 bezoekers. Dat is gewoon ruim twee keer zo veel als in januari!

2016 in zijn geheel:

 • 48.962 unieke bezoekers
 • 112.445 bezoeken
 • 182.731 paginaweergaven

Ik blijf het bijzonder vinden dat zoveel mensen regelmatig een kijkje op mijn site nemen. Dank jullie wel daarvoor, want het is voor mij een motivatie om door te blijven gaan!

Social media

Ook op het gebied van social media heb ik een flinke groei doorgemaakt. Sterker nog, ik heb bijna al mijn doelen overtroffen!

 • Facebook:  januari 2016: 370 likes – doel:  750 likes – resultaat: 1195 likes op 1-1-2017
 • Twitter: januari 2016 211 volgers – doel: 500 volgers – resultaat: 769 volgers op 1-1-2017
 • Youtube: januari 2016: 1 abonnee (HAHA) – doel: 100 abonnees – resultaat: 6 abonnees op 1-1-2017 (HAHA, succesverhaal dit!)
 • Bloglovin’: nu 63 volgers – doel: 200 volgers – resultaat: 172 volgers op 1-1-2017
 • Google +: nu 2 volgers – doel: eerst dat hele ding maar eens begrijpen en dan zou 50 volgers al mooi zijn! – resultaat: 19 volgers op 1-1-2017
 • Instagram: in 2016 had ik een privéprofiel, dat ik niet gebruikte voor mijn blog. Inmiddels heb ik dit aangepast en kun je me op Instagram.com/BregBlogt ook volgen. De teller staat nu op 250 volgers.

Zoals je ziet is Facebook enorm gegroeid, net als Twitter. Een carrière op YouTube gaat aan mijn neus voorbij ben ik bang, evenals het begrijpen van Google +. 😉

Lay out en overige zaken

Naast cijfermatige doelen had ik ook nog wel wat andere zaken waar ik aan wilde gaan werken. Zo heb ik in het afgelopen jaar mijn layout verrijkt met een mooi logo! Ook heb ik het archief al deels aangepast met nieuwe afbeeldingen en de teksten die daarvoor geschikt zijn, beter vindbaar gemaakt voor Google. Ik ben nog niet klaar, want met bijna 600 artikelen is het nogal een klus. Leuk werk voor 2017 dus.

Ik wilde ook graag meer andere bloggers ontmoeten dit jaar. Dit is aardig gelukt, zoals tijdens het Loedermoederdiner en met de opening van het Jaz Hotel in Amsterdam. Ik zou graag nog vaker naar events gaan, helaas is het vaak logistiek niet haalbaar. Maastricht – Amsterdam retour is al een dagtrip op zich en drie keer raden waar de meeste events plaatsvinden… 😉 Mijn plan voor meer structuur, door het opschrijven van ideeën ging met golven wel goed. Soms hield ik nette lijsten bij, andere keren vergat ik de meest briljante ideeën. Nu ik een mooi notitieboek heb met mijn logo erop moet het toch wel goed gaan komen. Tot slot wilde ik vooral heel veel plezier blijven houden in het bloggen en dat is absoluut gelukt!

Doelen voor 2017

En dan nu: wat wil ik in 2017 gaan bereiken met mijn blog? Dat is een vraag die me logischerwijs al even bezighoudt. Ik heb in het afgelopen jaar een mooie groei gehad en dat is natuurlijk te gek! Toch heeft het ook een keerzijde, want ik ben gevoelig voor die cijfers en de bijbehorende populariteit. Als ik dan even wat minder bezoekers krijg, voelt dat als falen, wat natuurlijk onzin is. Ik heb dus besloten dat ik me minder ga focussen op de cijfers en terug ga naar waar ik ooit om ben begonnen: het delen van mijn verhalen. Grote en kleine verhalen over dingen die ik meemaak, die mij bezighouden en waar ik blij van word. Dat ene fijne lunchzaakje of een leuk uitstapje met Laurens. Wat ook meespeelt is dat ik weer aan het werk ben en daardoor simpelweg minder tijd en energie heb om te bloggen. Afgelopen dinsdag kwam ik na mijn eerste werkdag thuis en ik kon geen pap meer zeggen. Uiteindelijk heb ik die avond nog een column geschreven, omdat die zo uit mijn vingers rolde. Maar ik kan me zomaar voorstellen dat dit niet elke keer lukt. Mijn vrije dagen breng ik met Laurens door en zolang hij nog middagdutjes doet gebruik ik die om te bloggen. Hoe het dus gaat lopen in dit jaar houd ik even open. Ik voel me fijn bij het schrijven over wat dichtbij me ligt, dus daar ga ik sowieso mee door.

Qua social media heb ik geen doelen. Ik ben trots op de enorme groei op Facebook. Ik heb daar ook zoveel interactie met mijn lezers. (Volg je mij al daar? Nee? Gauw even doen hoor!) Ik hoop dat deze groei in het komende jaar gewoon doorzet, dat mensen mijn pagina liken, omdat ze graag op de hoogte blijven van mijn blogs, maar ook van leuke foto’s of blogs van collega’s die ik regelmatig deel.

Tot slot wil ik jou, mijn (trouwe) lezer bedanken voor je aandacht voor Breg Blogt! Want laten we wel wezen, zonder lezers is het toch wel een stukje saaier om steeds weer nieuwe stukken online te zetten. Ik geniet van alle interactie, van de lieve berichtjes en de gezelligheid! Ik hoop dan ook dat je nog vaak terugkomt in 2017!

Waarover zou jij graag nog eens lezen op mijn blog? Heb je vragen voor me? Laat het me weten in de comments!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Echt een enorm mooie groei en ook ik heb besloten om die cijfers, een klein beetje, los te laten want het plezier in bloggen moet op nr 1 staan!!

 2. Wauw wat een mooie cijfers. Hopelijk mag ik dat in de toekomst ook behalen. Ben natuurlijk net pas begonnen dus heb nog even de tijd?. Ik kan me voorstellen dat je na een dag werken gaar en moe ben en geen zin/tijd hebt om te bloggen. Neem lekker de tijd om een soort van structuur te vinden. Ik blijf je sowieso volgen?

 3. Succes in 2017! Zelf ga ik me richten op plezier in het bloggen. Soms voelde het meer als een extra baan ipv een hobby en ik heb al een baan voor 32 uur per week dus dat is niet vol te houden.

 4. Je mag enorm trots zijn op jezelf! Lekker blijven doen wat voor jou goed voelt!

 5. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Mooie cijfers hoor!! En ook helemaal verdiend want je werkt er hard voor! Ik snap overigens ook helemaal niks van G+.

 6. Wat een prachtige groei voor je blog in 2016. Ga zo door en focus op wat jij wil delen met de rest van de wereld dan komt het allemaal goed!

 7. Whaha, Google+… no one knows. Ik deel mijn artikelen daar meestal wel, maar ja: en dan? En don’t worry about je YouTube succesverhaal, haha, je hebt super mooie cijfers en zo’n toffe blog! Applaus!!

 8. Huiselijk genoegen Antwoord

  Mooie cijfers! Daar heb je ook wat voor gedaan. Je stukjes lezen prettig weg.
  Met werk erbij wordt het misschien wat lastiger. Aan de andere kant brengt dat ongetwijfeld ook nieuwe onderwerpen met zich mee.

  Enne… over youtube: da’s toch mooi een groei van 600 % 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.