Iedere avond voor ik naar dromenland vertrek, lees ik nog een paar bladzijden. Soms zijn het er maar drie, een andere keer lees ik een half boek, waarna ik constateer dat het weer veel te laat is om te gaan slapen. Lezen is voor mij echt pure ontspanning en ik ben zo blij dat ik in 2016 de smaak weer te pakken kreeg. afgelopen jaar las ik 44 boeken. Dit jaar leg ik de lat een stukje hoger…

In 2016 had ik voor mezelf als doel gesteld om 20 boeken te lezen. Halverwege het jaar had ik dit doel al lang en breed behaald en dus besloot ik om de lat een stukje hoger te leggen. Ik wilde de 50 halen. Helaas is dit net niet gelukt, maar ik ben desondanks erg tevreden over het resultaat. Je vindt regelmatig een boekreview of een overzicht van mijn gelezen boeken terug in een artikel. Onder de categorie ‘Boeken’ verzamel ik alles dat met lezen te maken heeft.

Ik lees het liefst romans, lekker veel intriges, romantiek en niet geheel onbelangrijk: humor! Zo heb ik de boeken van Lisette Jonkman echt verslonden, zij liet me lachen én huilen, wat betekent dat ik echt meegezogen word in een verhaal. Ook las ik in 2016 een prachtig boek van Chantal van Gastel, waarmee deze schrijfster mijn hart stal. Van haar zal ik zeker meer gaan lezen in het komende jaar.

Naast romans lees ik sinds kort ook weer thrillers. Dit heb ik een hele tijd niet gedaan, omdat ik het te spannend vond en ik er weleens nachtmerries van kreeg. Gevoelig tiepje hè? 😉 Op de valreep van het jaar las ik een thriller van wederom een Nederlandse schrijfster: Joyce Spijker. ‘In de Familie’ is een spannend verhaal dat zich afspeelt binnen de Nederlandse politieke wereld in Den Haag. Hier vertel ik binnenkort meer over. Het boek had me vanaf pagina 1 te pakken en ik betrapte mezelf er regelmatig op dat ik allerlei theorieën bedacht over de mogelijke dader. Tot het einde bleef het spannend en binnen drie dagen las ik het uit. Ik genoot enorm van het boek en ga dus ook weer meer van dit genre lezen.

Ook in 2017 zal ik jullie dus op de hoogte houden van de boeken die ik lees. De ene keer in een aparte review, de andere keer in een overzicht met meerdere boeken. Ik kijk enorm uit naar alle verhalen waar ik van mag gaan genieten. In de sidebar van mijn website kun je mijn leeschallenge volgen via deze afbeelding:

2017 Reading Challenge

Bregje has
read 0 books toward
their goal of
52 books.
hide

Lees jij graag? Zijn er nog boeken die je me aanraadt? Deel de titels hieronder in de comments of op Facebook!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Ik lees heel graag maar neem er de tijd niet voor. Kies te vaak voor Netflix. Misschien moet ik mezelf ook maar een doel stellen ?

  • Heel herkenbaar hoor, ik zit ook vaak langer te Netflixen. Probeer nu in bad en in bed alleen nog maar te lezen en geen Netflix meer te kijken, dat helpt enorm!

 2. Wow 52 boeken..Ben jaloers! Lezen vind ik zalig en dan vooral romans/chicklits maar neem er gewoon te weinig tijd voor. Dit jaar staat mijn challenge op een lachwekkende 6 boeken?. Ach je moet ergens beginnen toch..

  • Oooh en jij zit nog wel in zo’n zonnig oord, waar je heerlijk kunt lezen met de ruisende zee op de achtergrond! 😉 Elke avond voor het slapen een half uurtje lezen doet al wonderen, dan lees je toch zo’n drie uur per week!

 3. Ja ik lees heel graag! Elke week publiceer ik een boek review op mijn boek over bloggen. En ‘s avonds in bed lees ik ook graag. Hoewel ik dan meestal filosofische boeken lees, zodat ik flink slaperig word : )

 4. Wauw ik vind het echt knap hoor. De boeken die ik heb gelezen kan ik denk op 1 hand tellen, haha. Heb daar echt het gedult niet voor. Een boek die mij helemaal te pakken had en wie ik helemaal uitgelezen heb in no-time was ‘ ik was 12 en fietste naar school ‘. Een waargebeurd verhaal.

 5. Hier afgelopen jaar maar net de 20 boeken gehaald. Komend jaar maar weer naar beneden bijgesteld omdat ik niet weet hoeveel ik lees met een pasgeborene. Maar altijd heerlijk om te doen!

  • Ja zal voor jou even wennen zijn, maar wie weet kun je toch lekker lezen tijdens de slaapjes! <3

 6. Ik heb mijn uitdaging op 35 boeken gelegd. Vorig jaar had ik 25 boeken, maar zat ik aan 35, dus ik ben benieuwd of het me dit jaar ook lukt.
  Alvast veel succes, Bregje!

 7. Lezen is heerlijk! Ik lees best veel, maar niet de aantallen die jij haalt 😉 ik lees heel veel “slechte” boeken, zoals young adults. Ik ben nu bezig in het 3e deel van Outlander. Boek 1 en 2 is al als serie uitgebracht dus loop precies een boek voor op de serie. Verder lees ik regelmatig non-fictue zoals Writing down the bones (over schrijven) en Pijn de baas (over chronische pijn). Ben benieuwd naar wat je allemaal gaat lezen dit jaar en als jij zo enthousiast bent over boeken ga ik ze ook lezen, ook de romans en thrillers 🙂

  • Gelukkig ook iemand die ook ‘slechte’ boeken leest 😉 Ik kan daar zo bij ontspannen, een romantisch verhaal…heerlijk! Ik ga ze allemaal voor je reviewen, kun jij weer even vooruit straks!

 8. Ik heb ook de smaak weer te pakken, heb laatst een ereader voor kerst gekregen.Yes! Maar 50 boeken red ik denk ik niet, ik wil er in ieder geval 1 per maand lezen, maar ik vermoed dat dat er wel meer zullen worden. Ik volg je trouwens op Goodreads 🙂 Veel plezier met lezen!

 9. Pingback: 10 fijne boeken voor de zomervakantie!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.