Het is nog donker als ik wakker word van zacht gemompel. Ik pak mijn telefoon om te kijken hoe laat het is. 7.20…dat betekent dat ik krap vier uur heb geslapen. Ik fluister tegen de stem: ‘Ga nog maar even slapen, het is nog heel erg vroeg.’ Wonder boven wonder wordt dit verzoek ingewilligd en ik zak weer weg in een diepe slaap.

Twee uur later word ik gewekt door eenzelfde lief stemmetje. ‘Mama? Ben je wakker?’ We logeren bij vrienden en en koppie met blond piekhaar piept boven het campingbedje uit. Ik kijk op de klok en zie dat het tien over negen is. That’s my boy! En dit was ook wat ik had verwacht, nadat we hem vannacht om 1.00 terug naar bed brachten na een uurtje vuurwerk kijken. Er zijn van die momenten in je leven dat je bijna uit elkaar knalt van geluk. Dit gevoel had ik toen ik met mijn mannen naar het vuurwerk keek en Laurens stralend uitriep: ‘Ik vind het zo leuk dat mama me heeft wakker gemaakt, kijk daar! Vuurwerk!’

Die twee uurtjes extra slaap van vanochtend maken deze dag ineens een stuk aantrekkelijker. Hoewel ik genoeg bubbels had gedronken, ben ik niet over de onzichtbare grens heen gegaan, waardoor een kater in het formaat tijger me bespaard blijft. Ik stond zelfs om 3.00 nog mijn gezicht schoon te maken, wijsheid komt dus blijkbaar echt met de jaren en het is best fijn om niet eerst je wimpers van elkaar te moeeten wrikken om iets te kunnen zien. Laurens klimt bij ons in bed en kijkt me bedenkelijk aan. Ik zeg: ‘Gelukkig nieuw jaar liefje, krijg ik een kus?’ ‘Nee mam, je stinkt!’ Hmm..misschien heb toch wel een paar glaasjes gehad meer dan ik dacht… 😉

Als we na een uitgebreid ontbijt en aansluitend een bezoekje aan mijn schoonouders in de auto zitten zeg ik tegen Etienne: ‘Dat was het dan weer! Back to normal!’ We kletsen wat en ik denk aan mijn blog. Het is nog helemaal blanco. Ik had geen Happy New Year bericht ingepland voor vandaag, ik heb nog niks ingepland voor de komende dagen. Waar ik normaal gesproken in de stress zou schieten, want alles moet vooral uitgestippeld, gepland en tig keer besproken zijn, ben ik nu relaxed. Ik zie wel waar mijn inspiratie me brengt.

Direct na thuiskomst wordt de Marie Kondo in mij wakker. Die kerstboom moet eruit en wel nu. Etienne moppert wat, maar heeft al gauw door dat het menens is. We gaan opruimen en rap een beetje. Als een wervelwind vlieg ik door het huis en binnen een uur is de klus geklaard. Er is geen enkel spoor meer te vinden van de feestdagen. Januari is begonnen, een nieuwe maand, een nieuwe bladzijde in het boek van mijn leven. Een nieuw hoofdstuk, met de titel 2017. Tijd om dit blog af te ronden, om vervolgens de tafel vol te gaan gooien met eten. Want hoe fijn mijn online bestaan ook is en hoeveel het bij me hoort: er gaat niks boven tijd met mijn gezin en mijn vrienden. En eten. Heel veel eten.

Lieve mensen, ik wens jullie allemaal een fijn nieuw hoofdstuk toe. Ik weet dat het gevuld zal zijn met pieken en dalen, zoals elk jaar. Ik hoop dat je zult stralen op de pieken en dat je de liefste mensen naast je hebt in de dalen. Ik wens jullie een goede gezondheid, veel liefde en onnoemelijk veel plezier toe. Hopelijk mag mijn online wereldje voor jullie weer een bron van vermaak, inspiratie en vertier zijn in 2017!

p.s. ter ere van mijn verjaardag maak je kans op een leuk verwenpakketje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

19 Reacties

 1. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Wijze woorden Breg! Af en toe is t fijn om niks gepland te hebben en de tijd te nemen om offline te genieten van je gezin (en eten). Jullie ook een gelukkig nieuwjaar!

  • Ja voelt goed! Ben benieuwd hoelang het zo blijft en wanneer ik weer vol in de laptop zit. Oh wacht, nu gebeurt het al hahaha!

 2. Haha die kerstboom hier was ook snel weg vanmorgen… euh vanmiddag 🙂 Jij ook een gelukkig nieuwjaar!

 3. Beste wensen voor het nieuwe jaar! Hier gingen gisteren ook meteen de kerstspullen uit de woonkamer want hij moet plaatsmaken voor de box 😉

 4. Gelukkig nieuwjaar! Ik verheug me op je berichten in het nieuwe jaar! En bijna beginnen met je nieuwe baan he?! Heel veel succes op je eerste werkdag!

 5. De beste wensen voor jullie!
  Hier heb ik op oudejaarsdag het meeste opgeruimd en op nieuwjaarsdag heeft de man in huis de boom weggehaald. Nu nog de raamstickers en de verf van het raam afhalen… een minder ‘grappig’ klusje laten we maar zeggen.

 6. Voor jou ook de beste wensen! Volgens mij had ik je nog niet gefeliciteerd, dus dat doe ik er alsnog meteen bij! Ik had ook niet te veel champagne gedronken waardoor ik 1 januari nog kon genieten. Wel fijn is dat!

  • Thanks Karen! Ja wijsheid komt met de jaren hè, net als de wetenschap dat die katers er niet milder op worden haha!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.