Hieperdepiep in de glooohooooriiiaaaaa! Lang zal ze leven! Twee violen en een trommel en een fluit! Ei, ei, ei en we zijn zo blij, want Breg is jarig en dat vieren wij!

Ik ben nu zesendertig mensen! Ik nader de 40 en vind het prachtig! Ik voel me goed en ga een mooi jaar tegemoet, wat wil eens mens nog meer?Β  Degenen die me al wat langer kennen, weten dat ik enorm dol ben op jarig zijn! Ik kijk er het hele jaar naar uit, en dat jaar duurt laaaaaang, want ik moet tot de allerlaatste dag van het jaar wachten! Vandaag is het zo ver, de hele dag feest!! Zo’n week of drie geleden zei ik met grote, stralende ogen tegen Etienne: ‘Ik ben bijna jarig!’ Hij werpt me op die momenten altijd een vertederde blik toe. Zelf vindt hij namelijk niet zo veel aan dat hele jarig zijn. (Des te leuker was het dat ik hem vorig jaar verraste met een surpriseparty) Vandaag ga ik met mijn mannen op pad om ergens lekker taart te eten en verder doen we rustig aan. Denk ik tenminste, want de regie van deze dag is in handen van de Roodharige Hunk!

Vanavond vieren we oud en nieuw bij vrienden, dus daar gaat het feest dan nog gezellig verder!

Tot slot: wie jarig is trakteert en dat doe ik in de vorm van een verwenpakketje dat ik zelf heb samengesteld. Een bedankje voor alle leuke reacties van het afgelopen jaar en gewoon, omdat ik het zo leuk vind om iets weg te geven.

Het pakketje bestaat uit douchegel, chocolade, een masker, een (al zeg ik het zelf) geweldig oogschaduwpalette, massageolie en een notitieboekje. En, mij kennende verdwijnen er nog wat leuke spulletjes in de doos voor ik het op de bus doe… πŸ˜‰

Ik gun dit pakketje aan één van mijn trouwe lezers en daarom heb ik de winactie iets anders opgezet dan normaal. Wil je kans maken op het pakketje, geef dan een origineel antwoord op de volgende vraag:

Als je de hoofdrol mag spelen in één van mijn Oh Happy Days, wat zouden we dan samen doen op die dag?

Ik verheug me op de antwoorden. Samen met Etienne vorm ik de jury, dus doe je best, laat ons lachen, huilen, gieren, brullen, alles kan! Je kunt meedoen tot en met zondag 8 januari 23.59 uur en op maandag 9 januari maak ik de gelukkige winnaar bekend.

Lieve mensen, dit was hem dan: de laatste blog van 2016! Nummertje 577 in het bestaan van Breg Blogt! Aanstaande donderdag vier ik alweer mijn tweede blogverjaardag, dus we feesten nog even lekker verder deze week. Ik wens jullie allemaal, zoals we dat hier in het zuiden zeggen, een goeje roetsj! Tot volgend jaar!!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciΓ«le content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

30 Reacties

 1. Lieve Bregje! Gefeliciteerd met je verjaardag??????❀ Ik wens je een heel mooie dag toe en hoop dat die mannen van je, je flink in de watten gaan leggen! Want je heb het zo verdiend. Ik doe niet mee met de winactie maar wilde je gewoon even feliciteren. Gewoon omdat je een tof wijf bent en ik geniet van alle verhalen op je blog. Blijf zo doorgaan!

  • Zo, eindelijk even tijd om te reageren! Dankjewel voor je lieve berichtje, echt supertof om te horen dat je zo geniet van mijn blog! πŸ™‚

 2. Hey Breg, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk om te zien dat er toch nog mensen zijn die zo toeleven naar hun verjaardag. Bij de meeste mensen (waaronder ikzelf ook steeds meer helaas), is het meer een normale dag aan het worden. Dat, terwijl het toch iets bijzonders is! Heel veel plezier vandaag en ik blijf, met veel plezier, je blog volgen!

 3. Van harte nogmaals lieverd! En over iets meer dan een week GA ik al de hoofdrol spelen geloof ik in een happy days hihi.. Maar als ik dat in m’n eentje zou doen dan iets met een vlog camera en een melig dagje weg samen met veel taart en bubbels ?

 4. Gefeliciteerd met je verjaardag! Inderdaad leuk dat jij je er nog zo op verheugd. Ik ben dat een beetje verleerd door in de zomervakantie jarig te zijn als iedereen op vakantie is.

  Wat wij zouden doen als ik een hoofdrol zou spelen in jouw Happy Days? Eten. Heel veel eten. Ik zou zeggen: we starten met een lunch ergens in een kindvriendelijke eetgelegenheid, of indien zonder kinderen in de beste lunchroom van Maastricht (dat had ik me al bedacht, want hallo, we hebben het hier wel over Bourgondisch Maastricht!) dan even shoppen en sightseeing doen voor het idee (had je al door dat ik van Maastricht hou?) en vervolgens borrelen en wijntjes drinken. Borrel gaat vervolgens naadloos over in het diner (hier zie ik toch een uitdaging indien de kinderen mee zouden zijn want mijn dochter zou rond dit punt al lang de brui eraan hebben gegeven tenzij Laurens net zo leuk is als jouw Roodharige hunk. Een eetgelegenheid met peuterbedden, hebben ze die in Maastricht? ?) met nog wat wijntjes.

  Tussen het eten door zou ik ook met je praten hoor – heb zo’n idee dat het wel zou klikken- maar hallo, we hebben het hier wel over Bourgondisch Maastricht.

  Dus dat.

  • Haha, FOOOOOOD! Ik zie dit plan ook wel zitten met jou, volgens mij klikt het inderdaad prima! πŸ™‚

 5. Ramona (Kijk, mama!) Antwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag Bregje! Ik sla de prijs over hoor, maar ik vind je een hele fijne blogster met al je enthousiasme. Keep on going en een fijne jaarwisseling!

  • Dankjewel Ramona, ik vind het echt tof om te horen dat je mijn blogs (en mij hihi) waardeert! πŸ™‚

 6. Nogmaals gefeliciteerd! Wat ik zou doen??? Ik zou zo’n heerlijke cupcake met je gaan eten. Daar was ik toch een portie jaloers op! En vervolgens heerlijk shoppen voor leuke winacties. Ik weet t niet heel origineel maar de humor die je gebruikt in je blogs vind ik zo geweldig dat ik denk dat we daardoor een geweldige dag zullen hebben. We kunnen toch moeilijk naar die cupcake gaan bounzen?

 7. elisabeth maria martina Antwoord

  van harte gefeliciteerd
  de mooiste manier om je verjaardag te vieren is om je door alles en iedereen in de watten te laten leggen
  maak er een mooie dag van

 8. Van harte gefeliciteerd, hele fijne dag. Ik zou zo’n workshop Limburgse vlaaien maken gaan doen, en die nemen we dan mee voor thuis. Daarna lekker shoppen in Maastricht en veul terrasjes aan doen waar ze vlaai serveren.

 9. Mariska giulianojazzlyna Antwoord

  Hiep hiep hoera. Gefeliciteerd!!

  Als ik in de hoofdrol mag spelen in 1 van jou happy days dan zouden we ….. uhm ja uhm….eerst maar eens live kennismaken ipv virtueel. (Vind ik altijd spannend nieuwe mensen leren kennen). En dan lijkt het mij heeeeeel cool om onze grenzen te gaan verleggen. Laatst werd mij gevraagd durf je van de euromast te abseilen. Ik zou als de dood zijn, maar ik zou het super vinden als ik dit dan toch doe. Gaan we samen? Help je mij die stap te zetten? Of is dat voor jou ook een enorme uitdaging?!?!? Krijg wr nu al zin in.

 10. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Wat schattig dat je zo blij wordt van je verjaardag!! Ook via deze weg GEFELICITEEEEEERD!
  Als wij een dagje op stap gaan, gaan we ‘s ochtends met de hele bubs iets leuks doen. Onze mannen kunnen t vast ook goed met elkaar vinden en dan spelen jouw kroonprins en mijn kroonprins gezellig saampjes. We kunnen bijvoorbeeld met z’n allen uitwaaien aan het strand in jouw geliefde Zeeland!
  Daarna nemen de mannen de kids mee, zodat wij ongestoord kunnen high tea-en en kletsen, kletsen, kletsen. Goed idee toch!! Ook als de strenge doch rechtvaardige jury beslist dat dit idee niet in de prijzen valt, kunnen we het nog wel een keertje uitvoeren πŸ™‚ Nu al zin in! Fijne verjaardag en geniet van vandaag!

  • Dankjewel!! Lijkt me een hele gezellige dag, eens kijken waar jullie dit jaar nog terechtkomen en wie weet komen we daar wel heen πŸ˜‰

 11. hhhaaaapppyyyy biirrtthhhdaaay moppiee! Fijne dag vandaag, ik neem morgen het stokje (hoedje) van je over! πŸ™‚

 12. Linda Raaijmakers Antwoord

  Hieperdepiep hoera!! Wat we die dag zouden doen? Eerst waarschijnlijk een wandeling met onze tweeling zodat ze wat energie kwijt kunnen haha. En daarna iets creatiefs bijvoorbeeld alvast wat versiering maken voor tja de carnaval hier in het zuiden om het huis gezellig aan te kleden ?

 13. Claudia Diependaal Antwoord

  Ik woon niet zijn heel ver van Maastricht zoals je weet. Dus daar gaan we NIET heen. We gaan naar Brussel en daar de bloemen onveilig maken, oh nee zo heet dat niet. De bloemetjes buiten zetten ?. Lachen gieten en brullen wordt t wel als ik het in mijn rolstoel laat rijden. Want zo makkelijk is dat nog niet. En ja ik kan n stukje lopen dus je mag dat zeker uitproberen. Weet je wat handig is van n rolstoel ? je schoenen slijten niet en je kunt altijd hakken aan. Nou als ik niet van plan ben om te lopen dan. Anders wordt dat weer gieren want dan loop ik alsof ik 2 flessen wijn op heb. Anders ook hoor ? typisch MS loopje alsof je dronken bent. We gaan samen lunchen, en uiteraard veel shoppen.

 14. Ik had je op Twitter natuurlijk al gefeliciteerd, maar ik doe het hier gewoon nog een keertje. πŸ™‚
  Als ik mocht meedoen aan jouw Oh Happy Day, dan zouden we lekker een dagje gaan shoppen in Maastricht en daarna een hapje gaan eten en cocktailen bij Fresh Maastricht. Zou vast heel gezellig zijn. πŸ™‚ Ik denk ook dat we best van elkaar verschillen en daardoor Maastricht eens op een andere manier kunnen beleven dan we gewend zijn.

 15. Wat we zouden doen (op een eerste ‘date’)? Heel simpel.. Jou meenemen naar een uitgeverij, omdat jij een hele unieke schrijfstijl hebt. Jouw verhalen verdienen een publicatie. Ik denk dat daar nog een (onontdekt) talent ligt, waar je met je – mooie, humoristische feelgood – verhalen een groot publiek kan bereiken.

 16. Hey lieve Breg,

  Uiteraard van harte gefeliciteerd! We hebben al meerdere keren mogen proosten op je verjaardag, op je nieuwe baan, op jouw mannen en zelfs het groene gras is een reden om samen het glas te heffen.

  Een happy day omschrijven is lastig, gezien onze mooiste dagen spontaan een gouden randje krijgen. Het zit vaak in de kleine dingen, een spontane knuffel, onverwachte date, een opbeurend gesprek, etcetera…

  Ik hoop met jou ooit het bejaardenhuis onveilig te gaan maken!!

  Dikke knuffel!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.