LEGO, wie houdt er niet van? Of beter gezegd: wie is er niet mee opgegroeid? Ik heb zulke goede herinneringen aan de dagen dat we op zolder urenlang speelden met LEGO. Hele steden bouwden we, mijn broers en ik en onze buurjongens en -meisjes. Laurens is op zijn beurt dol op DUPLO en daarom was ik heel blij dat we uitgenodigd werden voor ‘World of Bricks: The LEGO Experience’  in Continium in Kerkrade.

World of Bricks: The LEGO Experience

2017 is het jaar waarin LEGO 60 jaar bestaat. Continium in Kerkrade heeft daarom de tentoonstelling ‘World of Bricks: The LEGO Experience’ geopend, die 2017 daarmee omtovert tot ‘LEGO-jaar’. Elke maand is er een ander thema, dat wordt vormgegeven met workshops, demonstraties, mini-exposities en bouwwedstrijden rondom een bepaald thema. De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden. Zo zijn er voor de allerkleinsten verschillende DUPLO hoeken en kunnen de grotere kids aan de slag met het echte LEGO werk.

world-of-bricks-2-bregblogt.jpg.jpg

Actief aan de slag

Voor ons was dit de eerste keer dat we een museum bezochten met onze peuter. Hij was vanaf de eerste seconde niet meer te houden en dook meteen de eerste de beste DUPLO-hoek in. Na een tijdje actief bouwen vond hij het tijd om verder te kijken. De meeste spelletjes en opdrachten zijn qua hoogte wel gemaakt voor de wat grotere kinderen, maar als je je peuter optilt is het prima te doen. Onze peuter kon op zijn manier prima uit de voeten met het maken van een stop-motion filmpje en het laten racen van een zelfgemaakte auto.

De tentoonstelling is ruim opgezet, waardoor het bij geen enkele activiteit te druk was. Aan de hand van een paspoort worden de kids met een stempelkaart gemotiveerd om alle onderdelen van de tentoonstelling te doorlopen. Laurens had binnen no time rode wangetjes van enthousiasme en hij keek zijn ogen uit. Ook wij hebben er als volwassenen veel plezier gehad, want hoe leuk is het om een echt huis te kunnen bouwen van DUPLO, zonder een potje te balen dat je door je stenen heen bent! En zonder peuter die je bouwwerk steeds afbreekt, want die heeft zelf een enorme berg stenen om mee te bouwen… 😉

world-of-bricks-bregblogt.jpg.jpg

Wanneer jullie je hebben uitgeleefd in de tentoonstelling en je graag nog meer wilt bouwen, dan kun je terecht in de conceptstore, waar je volop keus hebt uit verschillende LEGO en Duplo pakketten. Ook heb je met je tickets toegang tot de andere tentoonstellingen in Continium, meer informatie over de lopende tentoonstellingen vind je op www.continium.nl/nl/exposities.

Continium
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
World of Bricks: The LEGO Experience is te zien tot en met 3 december 2017.

Entreeprijs: €12,- per persoon, kinderen tot en met 4 jaar gratis. Toegangsprijs geldt voor het hele Continium. 

Ga jij een kijkje nemen bij deze toffe tentoonstelling?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Op de bank van ons vakantiehuisje 20 min van Kerkrade las ik je blog. Vandaag zijn we met drie kids naar World of Bricks geweest. Het was super!!! Thnx voor de tip!

  2. Pingback: Een dagje naar Continium in Kerkrade (& WIN GEZINSTICKETS!) - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.