Kerst 2016 zit er weer op. Wat waren het weer bijzondere dagen. Pareltjes zelfs. Kerstavond begon een tikkeltje spannend en ik ben enorm verrast door de roodharige hunk

Donderdagavond werd ik geveld door een of ander stom virus, waardoor ik kans maakte op het WK wcknuffelen. Echt, geweldig zoiets, twee dagen voor kerst. Twee dagen voor ik de hele hut vol zou hebben met familie. Gelukkig was het een kort, maar krachtig virus en was ik zaterdagochtend weer de oude. Tijd om de keuken in te duiken met mijn moeder! Ik was al weken bezig met de voorbereiding in de vorm van boodschappen hier. Ik pikte elke keer als ik bij de supermarkt was wat spulletjes mee die van pas kwamen. Dat scheelde me een hels uitstapje naar de supermarkt op 23 of 24 december. Ik heb in een ver, ver verleden een training time management gehad en dit komt op dit soort momenten nog weleens van pas. 😉

Etienne had de pech dat hij de 24e overdag moest werken, dus ik was ontzettend blij met mijn moeder, die om 10.00 op de stoep stond om te helpen. Ondertussen vermaakte mijn vader zich met Laurens en de Duplo. Mama en ik stortten ons op de voorbereiding van de uitgebreide kerstlunch. Nou ja, het is meer een diner eigenlijk, dat plaatsvindt in de middag, omdat het handiger is met de kids. Voor het hoofdgerecht stond de goddelijke herfstpasta van Fantastic Moms op het menu, die ik 24 uur heb laten sudderen, om de salie en rozemarijn goed in te laten trekken. Het voorgerecht en het nagerecht waren in het teken van shared dining, waarbij we alles serveerden op grote planken, zodat iedereen kon pakken waar hij of zij zin in had. Voor de kleintjes had ik hetzelfde menu, maar dan iets aangepast aan hun voorkeuren en wensen.

Tegen de middag waren alle gerechten voorbereid en vertrokken mijn ouders naar hun vakantieverblijf om even te rusten voor Kerstavond. Ik rommelde nog wat aan met Laurens, terwijl we wachtten op Etienne. Tegen een uur of vijf belde mijn moeder. ‘Papa heeft last van zijn arm en we kunnen vanavond terecht bij de huisartsenpost.’ Shitterdeshit, dat was onverwacht! Mijn vader is recent bestraald op zijn arm en die plek is nog aan het genezen. De schrik zat er dus goed in toen hij er behoorlijke last van kreeg. Onze plannen om naar mijn ouders te gaan werden omgegooid en ze kwamen weer terug naar ons huis. Nadat we een beetje bekomen waren van de schrik, schonken we een wijntje in en aten wat hapjes. Ook pakten we vast gezellig de cadeautjes uit, voor we naar het ziekenhuis vertrokken. We wisten niet wat er aan de hand was en wilden in ieder geval vast een gezellige kerstavond hebben, al duurde deze maar een paar uurtjes. Gelukkig was het loos alarm en zaten we tien keer langer in de wachtkamer, dan dat papa binnen was bij de arts. Gerustgesteld en opgelucht kwamen we thuis, waar we verder genoten van All you need is love, hapjes en champagne.

Etienne heeft me op kerstavond enorm verrast! Ik kreeg een ingepakt vierkant doosje van hem, waarbij hij vertelde dat hij van alle hints voor cadeaus die ik in het afgelopen jaar had gegeven, toch wel dacht dat ik dit het liefste wilde hebben. Hij zei er ook nog bij: ‘De verpakking is mooier dan de inhoud!’ Ik maakte het papier los en… begon meteen te janken! ‘Stommerd!’ was mijn eerste reactie, toen ik zag dat hij een gloednieuwe camera voor me had gekocht! (Sorry als je dacht dat er nu een mooi verhaal over een aanzoek kwam!) Ik had dit overigens nooit als cadeauwens genoemd, maar wel als iets waar ik in 2017 heel hard voor ging sparen. En nu had ik hem ineens in mijn handen! Met kantelscherm en tig mogelijkheden om mooie foto’s te maken! De meeste foto’s in dit blog zijn allemaal gemaakt met mijn nieuwe camera en dan heb ik nog niet eens alle instellingen door. Ik kan hem nu al niet meer missen! 😉 Ik deed Etienne een horloge cadeau waar hij heel erg blij mee is en Laurens is dolverliefd op zijn op afstand bestuurbare Volkswagen bus. Allemaal blij dus.

nieuwe-camera-bregblogt.jpg.jpg

Zondagochtend stonden de ouderlijke hulptroepen weer om 10.00 op de stoep, om te helpen met de laatste loodjes. de tafel was mooi gedekt, alle gerechten waren voorbereid en de wijn lag koud. Er kon niks meer mis gaan. Langzaam druppelde de familie binnen en zo zaten we met zijn dertienen gezellig de kletsen. De vijf kids vonden elkaar direct en scharrelden lekker rond. Ik had een aparte kindertafel voor ze gedekt met kleurplaat-placemats: een schot in de roos. Ze zaten gezellig samen aan tafel te kleuren. Even later vielen ze aan op de rauwkost-kerstboom en gehaktballetjes die we voor ze hadden gemaakt, terwijl genoten van de antipasti.

Kindertafel Kerst bregblogt.nl

Antipasti kerst 2016 bregblogt.nl

Dessert kerst closeup Bregblogt.nl

Zo kabbelde de dag door, kids eten, wij eten, kids spelen, nog meer eten, nog meer spelen: iedereen blij. Het was oprecht een hele relaxte 1e Kerstdag. Ik schoot af en toe heel even in de stress, maar dat heb ik nou eenmaal als perfectionist die alles tot in de puntjes wil verzorgen. Gelukkig was ik door de goede voorbereiding ook gauw weer uit de stress. Of kwam het door de wijn? Anyway: tegen vijf uur zwaaiden we mijn broers en hun gezinnen uit en ploften op de bank. Papa en mama namen Laurens alsnog mee voor een nachtje logeren, omdat dat zaterdag niet door was gegaan. En zo hadden we ineens een hele avond voor onszelf! Met een wijntje en nog wat hapjes ploften we op de bank en joegen even een paar afleveringen van The Good Wife erdoorheen. Heerlijk! Net als om half 9 uit jezelf wakker worden! Al miste ik mijn dagelijkse wekker wel. ( ‘Mam! Mam! Maahaam! Ik ben wak-ker!’)

Na een ontbijtje en nog wat Netflix was het tijd om Laurens te halen. Hij had genoten, opa en oma hadden genoten en wij hadden genoten: again a happy family! Bij thuiskomst ging meneer meteen naar bed, konden wij nog wat cadeaus inpakken en chillen, voor het volgende diner op ons wachtte. Dit keer bij de ouders van Etienne. We hebben wederom heerlijk gegeten, zijn gruwelijk verwend met cadeaus en Laurens genoot van alle aandacht. De kerstdrukte begon wel zijn tol te eisen en tegen achten gingen de luikjes bijna dicht. Tijd om naar huis te gaan.

Laurens kerst bregblogt.nl

Tijd om deze kerstdagen uit te zwaaien. We doen ze in een doosje om er af en toe nog even in te spieken, gewoon omdat ze zo ontspannen, mooi en fijn waren.

Hoe waren de feestdagen bij jou? Ben je verwend met cadeaus en lekker eten of heb je rustig thuis in je cocon genoten? Vertel het me in de comments, ik ben benieuwd!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

  1. Heerlijk! Mooi cadeau hoor, veel plezier ermee.
    Hier ook relaxte kerstdagen, al was de oudste ziek. Zondag samen met ouders en zusje, zwager en neefje gegeten. Gister zouden we naar de schoonfamilie gaan, maar onze oudste was nog steeds te ziek. Sneu! Ben zelf wel langs mijn opa geweest, wat erg fijn was.

  2. Wat een heerlijke kerst heb je gehad. Fijn dat je vader niet hoefde te blijven in het ziekenhuis. Wauw wat een mooie camera heb je gekregen, ben erg benieuwd hoe die bevalt.

  3. Ziet er heerlijk uit allemaal! En super lief dat je een nieuwe camera hebt gekregen! Al hoopte ik natuurlijk stiekem op een wat kleiner, ronder, glimmender cadeautje… 😉

  4. Hmm… ik had ook op een aanzoek gehoopt. Nou ja… een camera… ook leuk!
    En het ziet er uit als heerlijke dagen. Zoals het hoort.

  5. Pingback: Onze plannen voor Kerst 2019 - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.