Morgen is het zo ver, dan barst het kerstfeest los. Drie dagen lang eten, drinken en samenzijn met degenen die je lief hebt. Wij gaan oude tradities nieuw leven inblazen en nieuwe tradities ontstaan…

Toen ik in 2006 na een langere relatie weer single was, vierde ik kerstavond in de jaren daarna het liefste bij mijn ouders. Mijn oma was er vaak ook bij en we dronken champagne en keken All you need is love. Ik heb hele fijne herinneringen aan die avonden en voelde me verre van eenzaam of zielig tijdens de kerst. Oké, het was weleens een klein beetje frustrerend om al die romantiek te aanschouwen op tv, maar daar hebben we het niet meer over. 😉 De overige kerstdagen brachten we meestal door met mijn broers en aanhang en met de familie van mijn moeders kant. Nu ik zelf een gezin heb, maken oude tradities plaats voor nieuwe.

Kerstavond

Laurens, Etienne en ik vieren kerstavond normaal gesproken met zijn drietjes. Lekker eten, cadeautjes en – dat is onveranderd – All you need is love kijken. Vorig jaar bestelden we een enorme schaal met sushi, dat was alleen niet zo’n succes met onze dreumes. 😉

kerstavond - bregblogt.nl

Dit jaar blazen we een oude traditie nieuw leven in en vieren we kerstavond weer met mijn ouders, hoe leuk is dat? Ze hebben een appartementje gehuurd hier vlakbij en zijn dus het hele kerstweekend in de buurt! Ik vind het zo fijn en gezellig om ze een paar dagen te kunnen zien! Stiekem begint de kerst vanavond al, omdat ik dan met mama lekker uit eten ga bij Dock Five en we daarna de bioscoop induiken voor Soof 2. We wonen 185 kilometer bij elkaar vandaan, dus even samen naar de film doen we nooit. Jammer, want we kijken dezelfde films! Nu moeders in de buurt is grijpen we onze kans. Mijn papa, Etienne en Laurens hebben dan mannenavond met pizza en bier. En ranja natuurlijk. Morgen eten we tijdens kerstavond lekkere hapjes en drinken traditiegetrouw champagne. We proosten op het leven en op elkaar en hebben het ongetwijfeld weer heel gezellig. Laurens heeft extra feest, want die mag een nachtje bij opa en oma blijven logeren!

1e Kerstdag

Op 1e kerstdag verwelkomen we mijn broers met hun gezinnen en zullen we met zijn dertienen genieten van een uitgebreide lunch / middagdiner. Met vijf kids in de leeftijd van (bijna) 2 tot (bijna) 10, is het wat relaxter om overdag te eten. De kindjes kunnen tussendoor lekker spelen en wij hebben alle tijd om bij te kletsen.

kerstavond - bregblogt.nl

Ik ga vandaag en morgen al zoveel mogelijk voorbereidingen treffen, zodat we zondag zo min mogelijk tijd in de keuken staan en lekker kunnen eten en kletsen met elkaar. Onze kerstdis staat in het teken van Italië en shared dining, dus we beginnen met antipasti, waarna we een hoofdgerecht met pasta eten en als dessert weer allemaal kleine lekkernijen om te delen. Voor de kinderen heb ik een aangepast menu gemaakt, zodat zij ook kunnen smullen van hun favoriete gerechten! Ik verheug me erop om weer samen te zijn met mijn familie. ♥

2e kerstdag

De volgende ochtend zullen we met zijn drietjes hopelijk een beetje uitslapen en daarna gaan we uitgebreid ontbijten. Als Laurens zijn middagdutje achter de rug heeft en wij hebben het huis weer aan kant, vertrekken we naar de ouders van Etienne. Daar gaan we onze buiken nog een keer rond eten, om vervolgens moe maar voldaan naar huis te gaan en ons bed in te rollen.

Ik kijk er enorm naar uit, ook naar de voorbereidingen en het koken. Het enige dat mag verdwijnen is de ravage achteraf haha! Ook ben ik blij dat we geen lange autorit hebben dit jaar, dat scheelt toch bijna 4 uur reizen op een dag. Die kunnen we nu mooi gebruiken om te luieren.

Edit:  Een nachtje wc knuffelen  gooit wat roet in het eten, dus het is maar de vraag of die datenight met mijn mama vanavond doorgaat. Duimen dus dat ik gauw weer op de been ben! Bedankt hiervoor, Karma! ?

Vertel, wat zijn jouw plannen deze kerst? Heb je iets bijzonders gepland? Klets gezellig mee in de comments!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Sinds ik met mijn man samen ben gaan we op kerstavond naar m’n schoonouders om cadeautjes uit te wisselen en te gourmetten. Dat is nu al voor het vijfde jaar traditie. Dit kaar starten we wel wat vroeger ivm de kindjes. Fay slaapt daar namelijk niet en haar nichtje waarschijnlijk ook niet dus willen bijtijds weer naar huis. Ook omdat we de volgende dag met mijn ouders weer op pad gaan. Tweede kerstdag breng ik standaard een bezoekje aan m’n oma omdat m’n opa die dag overleden is en hebben we verder een lekker luier dag!

  2. Wij doen heel rustig aan met kerstavond en 1e kerstdag. 2e kerstdag komt de hele familie bij ons en nemen zij allemaal wat lekkers mee.

  3. Oh nee Breg, wat vervelend dat je je zo beroerd voelde vannacht. Ik hoop dat je je snel beter voelt, met al deze leuke plannen voor de boeg! <3

  4. Gelukkig is mamma goed in opruimen en we verlaten casa Pieters pas, wanneer alles spic en span is. Gaan dan 2e kerstdag chillen bij de open haard, als wij die tenminste aan de praat krijgen, maar daar hebben we ome roodharige junk voor!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.