Halverwege november begint de vrouw met subtiele hints. Ruim op tijd voor de man om alvast wat dingen te onthouden. Ruim tijd ook om alvast wat leuks in huis te halen. Superhandig, dan ben je de sinterkerst stress alvast voor. Halverwege december daarentegen is het onthouden niet gelukt. En het halen? Tsja, wat ook alweer…? Hierbij wat handige tips vanuit een man, geschreven voor de mannen van de vrouwen die dit lezen.

Geheim plekje

Elk huis heeft een of meer plekken die nooit door vrouwenogen gezien worden. Op zolder achter de plastic kerstboom, dat gat in de kruipruimte of (mijn persoonlijke favoriet) die mooi weggewerkte hoek van de keuken met dat losse plankje. Doe jezelf een plezier en stouw die plek nokkie vol met voorraadcadeaus.

Subtiel luchtje

Mannen, laten we even eerlijk zijn. De subtiliteit van vrouwen zullen we nooit begrijpen. Als een vrouw aangeeft dat ze dat luchtje lekker vindt ruiken, dan bedoelt ze alleen maar dat dat luchtje lekker ruikt? Toch? Correct!

Doe jezelf echter een heel groot plezier. Du moment dat ze dit uitspreekt, sla je de naam van dat luchtje op! Altijd handig, voor als al je ideeën falen. Lees: voor het moment dat je planning weer ruk is.

Dit zijn de beste twee tips die je in dit blog gaat krijgen. Beter dan dit wordt het niet, stop dus gerust met lezen.

Er is hoop

Je leest verder? Je bent weer te laat toch? Laten we elkaar geen mietje noemen. Je kent dat plekje weliswaar in huis, maar daar ligt alleen maar een pakje back-up peuken of het echte (iets hoger uitgevallen) bonnetje van je nieuwe laptop. Je wist de afgelopen drie maanden precies wat ze wilde hebben, maar dat is inmiddels allemaal uitverkocht of ben je alweer vergeten. Je bedenkt je of je op een koopavond een super belangrijke vergadering kunt faken of nog een vrij moment kunt regelen waarop je kunt gaan stress-shoppen (ja dat is een woord). Je gaat doelloos in vijf minuten 20 winkels af en je kijkt vol afgunst naar al die mensen die al zes volle tassen met cadeaus met zich mee zeulen. Je leven is ruk, maar wacht! Er is hoop!

Battle plan

Weinig tijd, maar toch succes boeken? Begin je route bij alle budgetproof juweliers die je kent. Iets gevonden? Onthouden, maar nog niet kopen! Ligt er een parfumerie op je route? Hup, naar binnen! Al snaai je er maar een setje mooi ingepakte geurkaarsen mee.

Is je meisje een keukenprinses? De betere keuken accessoire shop is je vriend! Koop liever teveel dan te weinig. Het restant kan op een later moment naast je back-up peuken op die ene plek waar ze nooit kijkt.

Als je echt te laat bent, dan ga je websjoppen. Concertje van haar goesting in de buurt komende maanden? Doen! Iets romantisch in het theater gevonden? Doen! “Het vrouwtje” heeft vast nog wel ergens leuk inpakspul liggen dat je kunt gebruiken voor je vers geprinte kaartjes. Een jurkje gezien in haar webgeschiedenis? Niet haperen, maar toeslaan! Denk wel even aan de optie “spoed verzending”. Die optie is speciaal voor de wanhopige man in de webshop gebouwd. Keihandig!

Aller allerlaatste optie

Mocht nu helemaal niks gelukt zijn, dan rest je maar een ding. Slik al je trots in, bel haar moeder, zus of vriendinnen en vraag hen je te helpen. Verwijder dan wel even je gespreksgeschiedenis, dan hoef je later niets uit te leggen aan je vrouw.

En nu dan?

Geachte mannen van de vrouwen die dit lezen, doe jezelf en alle manspersonen om je heen een plezier. Plaats de link van dit blog voor 28 oktober 2017 in de agenda van je telefoon en voeg al je mannelijke vrienden toe als vereiste aanwezigen en ga lachend de volgende kerst tegemoet!

PS: Je kunt rond 20 december dan nog steeds een belangrijke vergadering faken, maar dan alleen maar om met je vrienden vanuit de kroeg te schateren om de stress-shoppers.

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Etienne, ook wel bekend als de Roodharige Hunk, neemt af en toe het woord op Breg Blogt om zijn visie over allerlei onderwerpen te delen.

11 Reacties

  1. Haha Etienne wat kan je toch heerlijk schrijven. Kon die van mij dat ook maar. Mij maak je echter niet blij met parfum dus Bart als je dit leest… ?

  2. Haha leuk geschreven! Gelukkig heb ik een vriend die altijd heel erg goed oplet en met super leuke cadeau’s komt (vaak ben ik dan zelf alweer vergeten dat ik gezegd had dat graag te willen ‘Leuk hè, dit wou je toch zo graag!’ zegt hij dan heel lief haha zo erg eigenlijk).

  3. HAHAHA, ik zit hier te grijnzen hoor. Hilarisch stukje, EN ook goeie tips. Ik heb hem gedeeld op mijn Facebook. 😉

  4. Pingback: Lees mee #9: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings

  5. Pingback: Kerst komt vroeg dit jaar... - Breg Blogt

  6. Pingback: Relaxed voorbereiden op de feestdagen: zo pakken wij dat aan! - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.