Met grote regelmaat ontvang ik persberichten voor nieuwe boekreleases. Vaak zijn het boeken waar ik interesse heb en die ik dan op mijn ‘to read lijst’ zet. Een enkele keer lees ik het persbericht en kan ik niet wachten om het betreffende boek te lezen. Toen ik het persbericht van Carry on en leef! ontving, mailde ik dan ook direct terug met de vraag of ik een exemplaar mocht reviewen  en zo geschiedde…

Glennon Doyle Melton is een Amerikaanse blogger en schrijfster, die je in alle openheid vertelt hoe haar leven tot nu toe is verlopen. Toen ik onderstaande tekst las, was ik direct getriggerd en ontzettend nieuwsgierig naar de schrijfstijl en het boek van deze dame.

In Carry on en leef blikt Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig. Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton!

De ondertitel van het boek luidt: ‘De kracht van kwetsbaarheid in de praktijk’. Nu weten de meesten van jullie wel dat ik niet vies ben van een beetje kwetsbaarheid en dat ik er vaak voordelen in zie om je kwetsbaar op te (durven) stellen. Glennon doet in dit boek precies hetzelfde. Ze neemt je mee in haar leven, dat gedurende twintig jaar gedomineerd werd door boulimia, alcohol, drugs en foute liefdes. Ze vertelt hoe liefdevol ze is opgevangen door haar familie. Hoe de liefde van haar leven haar uiteindelijk heeft gered. Maar ook vertelt ze over haar huidige leven, als moeder van drie kinderen. Ik heb regelmatig een heleboel herkenning gevoeld. Zeker wat het moederschap betreft is Glennon een vrouw naar mijn hart. Eentje die er eerlijk voor uitkomt dat ze het soms ook even niet meer weet. Dat ze ontzettend veel van haar kinderen houdt, ze nooit zou willen missen, maar ze tegelijkertijd weleens achter het behang kan plakken. Of vaker dan eens. Ik heb hardop gelachen om het volgende stukje:

Ik neem mijn kinderen vaak mee naar de sportschool. Sporten kan ik vanwege de ziekte van Lyme niet meer, maar door zoiets onbenulligs laat ik me natuurlijk geen gratis kinderopvang door de neus boren. Ik drop mijn kinderen bij de crèche en ga zelf in de sauna zitten lezen. Het is in feite net hot yoga maar dan zonder de kenmerken van yoga waar ik zo’n hekel aan heb, zoals ‘bewegen’ en ‘niet mogen lezen’. Na afloop ben ik slimmer, heb ik het warmer en voel ik me rustiger.

De combinatie van eerlijkheid, humor en haar vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat de wijze lessen in dit boek vanzelf binnenkomen. Nu vind ik het altijd erg boeiend om een kijkje in andermans leven te nemen, in dit geval heb ik er ook nog een aantal dingen van opgestoken.

Een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in andermans levensverhaal, als je het moederschap ook regelmatig met een korreltje zout neemt en wanneer je zin hebt om af en toe lekker hardop te lachen!

Je kunt het boek makkelijk bestellen bij Bol.com via onderstaande button

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.