Op een zonnige donderdagochtend in december stapte ik met een beker thee in de trein. Ik had een ontzettend leuke dag in het vooruitzicht! Een half uurtje later stapte ik uit en liep het centrum in. Klaar om Roermond als winkelstad te gaan ontdekken!

Bloggers on tour in Roermond

VVV Midden Limburg had een aantal bloggers uitgenodigd om kennis te komen maken met Roermond als winkelstad. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik al 17 jaar in Maastricht woon en dat ik nog nooit in Roermond was gaan winkelen. En dat terwijl het maar een half uurtje verderop ligt! Ik was razend nieuwsgierig en stapte enthousiast de oudste lunchroom van Roermond, In de Kroon, binnen.

We begonnen de dag met koffie en uiteraard: Limburgse Vlaai! Kijk, daar ben ik als bourgondiër natuurlijk wel bekend mee én hartstikke dol op! We maakten kennis met elkaar en kletsten honderduit. Ik kende collega-blogger en vriendin Laura van wereldvanmama.nl al langer via de app, maar dit was de eerste keer dat we elkaar in het echt zagen. De andere drie meiden kende ik nog niet, altijd leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen! Wat vooral grappig was, is dat we allemaal continu foto’s maakten, want tja…dat doen bloggers nou eenmaal graag!

Designer Outlet Center

De eerste bestemming was het Designer Outlet Center. Waar deze outlets meestal aan de rand van een stad liggen, vind je dit outletcenter aan de rand van het centrum van Roermond. Je loopt er in 10 minuten naartoe vanaf het station. Of je parkeert je auto voor slechts €3,- per dag op het grote parkeerterrein bij de outlet. Je vindt hier 150 winkels en ruim 200 merken. In april 2017 wordt een nieuw gedeelte geopend met nog eens 50 winkels! Merken als Ugg, Ralph Lauren en Burberry, maar ook Tom Tailor, Benetton en The Body Shop. Voor elk budget is er wel iets te vinden. Zo viel ik als een blok voor zwarte Nike’s voor een prikkie, maar ze zaten net niet lekker genoeg, helaas. Ik ga zeker over een paar maanden nog eens terug om te shoppen met mijn mannen, want we werden verwend met een cadeaubon!

designer-outlet-roermond-shoppen-bregblogt-nl

Meer lezen? Veelzijdige hotspot in Maastricht: Lumière Cinema

Ontdek de binnenstad

Nadat we een uurtje zelf rond hadden gewandeld in de Designer Outlet liepen we terug naar de binnenstad voor de lunch. Roermond heeft een prachtig centrum, vol oude panden. Aan de Roerkade is het in de zomer heerlijk toeven op één van de vele terrassen, in de winter vind je op het Munsterplein een sfeervol kerstdorp genaamd Santa’s Village.

roermond-shoppen-bregblogt-nl

Voor we verder op ontdekkingstocht gingen, lunchten we bij Brasserie ‘t Literatuurtje. De naam verraadt het al, deze brasserie zit in de stadsbibliotheek. Een gezellige brasserie, waar op de menukaart leuk wordt ingespeeld op de locatie. Alle broodjes zijn vernoemd naar verschillende schrijvers. De lunch smaakte voortreffelijk en met volle magen vervolgden we onze weg een uurtje later.

t-literatuurtje-roermond-bregblogt-nl

Schatkist vol juweeltjes

De Neerstraat is een verrassende straat vol juweeltjes. Zo vind je hier de Fashion Lounge van Jantje Korten, een jonge ondernemer die prachtige stukken verkoopt voor betaalbare prijzen. Ik viel als een blok voor een donkergroene, suède jurk. Maarja, met een peuter is dat vragen om ellende… 😉 Jantje heeft geen voorraad en daardoor zeer regelmatig een nieuwe collectie. Het pand naast Jantje’s winkel stond leeg en daarom huurt ze dit gedurende de feestperiode en heeft ze het omgetoverd tot een gezellige conceptstore. Jantje verwende ons met een cadeautje: een flesje van haar eigen, heerlijke, fashion parfum!

jantje-korten-fashionlounge-bregblogt-nl

Iets verderop ligt Déli-Verte, een winkel waar ik me meteen thuis voelde! Eigenaresse Mayke verkoopt verschillende soorten olie en azijn, allemaal zo natuurlijk mogelijk en zonder onnodig toegevoegde suikers. Daarnaast vind je er tapenades, pasta’s en nog meer culinaire verwennerij. Maar, dat is nog niet alles! Elke dag kookt Mayke een gerecht dat je kant en klaar kunt afhalen. Thuis even opwarmen en smullen maar. De zaak voelt niet als een winkel, maar echt of je bij iemand de keuken binnenstapt.

deli-verte-Roermond-bregblogt-nl

Weer een stukje verderop vind je La Bonta di Florino, een unieke plek! Je kunt er de mooiste bloemen kopen én koffiedrinken. Als je denkt dat dat alles is, heb je het mis. Je krijgt hier ook heerlijke chocolade en bonbons, gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. La Bonta di Florino is bekend om hun zelfbedachte bonbon het ‘Roemondje’, een prachtig rood mondje dat smelt op je tong.

bonta-di-florino-bregblogt-nl

Dit vind je misschien ook leuk: Kindvriendelijke hotspot voor de lunch: Coffeelovers de Annex in Maastricht.

Na het ontdekken van al deze leuke winkels namen we nog een kijkje in Santa’s Village, waar je nog tot en met 8 januari 2017 terecht kunt voor een rondje schaatsen, een lekkere glühwein of nog wat fijne kerstaankopen in één van de gezellige kraampjes. Tot en met 24 december kun je in het winkelcentrum Roercenter terecht in Santa’s House, waar de Kerstman je een kijkje geeft in zijn onderkomen gedurende de decembermaand. Een leuke plek om met je kinderen te bezoeken!

We sloten deze gezellige dag af met een drankje bij Brasserie Ver’Koch op het Munsterplein. We ontvingen nog een leuke goodiebag vol Roermondse goodies en informatie. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat Roermond mijn hart heeft gestolen en dat ik er zeker nog eens terug zal komen om gezellig te shoppen en te eten!

Ben jij weleens in Roermond geweest? Wat is jouw favoriete plek in deze stad?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

12 Reacties

 1. Leuk hoor! Ben er nog nooit geweest maar is voor mij dan ook heel ver weg!

  • Ja das waar, ruim 2 uur rijden he! Misschien een keer op doorreis naar het zuiden, mooie eerste tussenstop! 😉

 2. Jouw artikel is ook echt super geworden! Het was echt een hele gezellige dag en ik vond het ook hartstikke leuk om jou in het echt te ontmoeten. 🙂

 3. Goh, het ziet er veel leuker uit dan ik dacht. In mijn hoofd is Roermond een lelijke moderne industriestad, maar zo wil ik er best eens naar toe.

 4. Leuk dat jullie in Roermond zijn geweest. Van mijn woonplaats een klein kwartiertje rijden. Ik ga er dus wel eens heen.
  Outlet eigenlijk zelden, niet zo mijn winkels. En in de weekenden is het er erg druk (veel Duitsers).
  De binnenstad vind ik wel leuk. Zeker omdat ze ook de bekende winkels hebben als H&M, Only, Sting. De winkels die jij noemt, vrij onbekend, maar leuk weer wat geleerd.
  Cupcake fun is ook leuk. Veel bakkers spulletjes, maar je kan er ook workshops volgen of genieten van een high tea.

  • Oh ja Cupcake fun zag ik inderdaad liggen, zag er heel leuk uit! Ik kom zeker nog eens terug. Snap ook wel wat je zegt over de outlet, het moet je net liggen al die merken. Ben wel heel benieuwd naar de nieuwe winkels die erbij komen in het voorjaar.

 5. Pingback: Oh Happy Day #32: Date, shoppen en een lange reis - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.