Vroeger, toen ik nog single en losgeslagen was, had ik geen enkel idee met wat voor man ik later zou eindigen. Sterker nog, er kwam een dag dat ik de moed opgaf en er heilig in geloofde dat ik nooit meer een man zou vinden! Wanneer iemand me vroeg: ‘Heb je nog geen verkering?’ dan zei ik: ‘Nee, zijn TomTom is kapot, dus hij kan me niet vinden.’

Ik deed wel hartstikke stoer, maar stiekem baalde ik natuurlijk als een stekker en verlangde ik naar die grote liefde. Toch slaagde ik er maar niet in om hem te vinden. Tot die zonnige dag in juni 2011... Nu is mijn roodharige hunk alweer 5,5 jaar aan mijn zijde en vond ik het tijd voor een kleine ode…

Mijn lieve, knappe Etienne,

Nee, dit wordt geen slijmverhaal over hoe veel ik van je hou en hoeveel rozengeur en maneschijn wij in ons leven hebben. Daar zouden mensen alleen maar jaloers van worden. Geintje, het is heus niet altijd gezellig hier in huis. En dat wordt toch wel regelmatig veroorzaakt door mijn perfectionistische, neurotische en chaotische trekjes. Om nog maar te zwijgen van de molen in mijn hoofd die soms vanuit ruststand ineens met 120 kilometer per uur van alles op je afvuurt. ‘We moeten niet vergeten om…’ is misschien wel één van mijn meestgedane uitspraken. Gok ik zo. Jij laat je daardoor echter niet van je stuk brengen. Je kijkt me af en toe aan alsof ik een botsauto ben of je trekt eens een wenkbrauw op. Soms waag je het erop om te zeggen dat ik mijn hoofd uit moet zetten, maar dat is niet altijd handig. Gelukkig ben jij degene die rust brengt in huis. Of het nou is in een drukke periode waarin we amper thuis zijn of wanneer de peuterpuberteit weer zegeviert: jij bent echt niet gek te krijgen. Zelfs wanneer ik mezelf ontpop tot kofferkenau of schreeuwende vrouw op de achtergrond: je vertrekt geen spier.

Naast rustig ben je ook nog eens ontzettend grappig. Zo fijn dat wij elkaars slechte grappen snappen én waarderen. Hoe vaak hebben we al niet geprobeerd een woordspeling of grap uit te leggen aan anderen die ons dan aankeken of we niet helemaal goed wijs waren. Tranen van het lachen om de weerfoto’s van RTL Weer, proberen om Netflix op stop te zetten zodat er een te slecht beeld blijft staan of elkaar de meest vreemde namen geven. Nu ik dit zo opschrijf snap ik eigenlijk wel dat mensen ons soms een beetje gek aankijken. Ik vind het in ieder geval dolhilarisch en geniet er elke keer weer van als we bijna in onze broek piesen van het lachen. zelfs vlak voor mijn operatie hadden we nog de grootste lol, terwijl ik stijf stond van de zenuwen. You rock!

En dan nog iets waar ik je zo geweldig om vind: je bent echt een toffe vader! Zoals jij en Lau samen kunnen scharrelen, dansen of klussen (als echte SUPERMANNEN!): ik geniet er enorm van. Je bent zo lief, geduldig en relaxed met hem. En ook wel streng op zijn tijd, wat zeker handig is op de momenten dat ik mijn ‘adem in-adem uit- het is maar een fase’ limiet heb bereikt en op het punt van ontploffen sta. Je kunt wel stellen dat we niet alleen een mooi exemplaar hebben geproduceerd, maar dat we ook nog eens een geweldig onderhouds- en entertainmentteam zijn samen! High Five!

Tot slot wil ik je bedanken voor je enorme steun op het gebied van mijn blog. Elke keer pak je weer zonder morren de camera, volg je braaf mijn instructies, maak je de mooiste wazige foto’s, redigeer je artikelen en verzeker je me ervan dat het echt een prima stuk is en ik niet bang hoef te zijn dat het niet goed ontvangen wordt. Behalve dit keer. Nu is het dinsdag, einde van de dag en ben ik gauw aan het typen voor je thuiskomt, zodat ik je morgenochtend kan verrassen met deze ode. Moet je wel effe het mailtje openen en doorklikken naar mijn site, maar subtiel als ik ben zal ik je daar ongetwijfeld even op wijzen.

Lieve Roodharige Hunk: Ik hou van jou, miljoenmiljardbakkenvol!

Geniet nog even van de mooiste foto’s van de afgelopen 5,5 jaar…<3

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

23 Reacties

  1. Aaaawwww, wat lief! ♡ Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Ik zou zeggen: nog heel veel geluk saampjes. Op naar de 6! You can do it! 😉

    • Dankjewel lieve Anita! Ja, heel verschil hè! Ik heb ze op een dag helemaal afgeknipt, vanaf de lengte die ik nu ongeveer heb. Ben nu toch ook wel weer blij met mijn lange lokken. Die kuif mag in ieder geval nooit meer van Etienne hahaha!

  2. Wat is dit lief!!! Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum en nog vele jaren samen! Tof dat je een man hebt gevonden die zelfs helpt met je blog! Die van mij wil er niet op verschijnen en komt eigenlijk ook nooit kijken, laat staan dat hij foto’s gaat maken. Je hebt een echte topper gevonden!

    • Hihi, thanks! 🙂
      Ja ik bof zeker, moet er wel bij zeggen dat hij 10 jaar geleden zelf fanatiek blogde, dus hij heeft er ook wel iets mee! Maar erg handig hoor, zo’n klankbord en eindredacteur 😉

  3. Pingback: Valentijnsdag: lachen of huilen? - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.