Speciaal voor zijn fans is de Roodharige Hunk weer achter de laptop gekropen. Hij vertelt jullie over zijn ochtendritueel en het leed dat strijken heet…

`s Ochtends vroeg als Breg nog lekker ligt te ronken, gaat een paar centimeter van mijn hoofd een wekker. Hoor ik Lau nu al kwebbelen? Nee? Mooi! Nog even snoozen dan. Het grote ochtend roulette is begonnen. Blijf ik liggen, of sta ik op? Comfort of de verplichtingen?

Ritueel

Een paar minuten later wint mijn hoofd het van mijn lichaam en rol ik vol tegenzin mijn bed uit. Het ochtendritueel gaat beginnen. Verwarming aan en handschoenen op de radiator leggen. Bammetjes voor Lau smeren en flesje melk maken. Ondertussen telkens “met een schuin oor” luisteren naar de babyfoon om in te schatten hoeveel tijd ik nog heb. Op dat moment bekruipt me de realisatie dat ik al aan de late kant ben, maar alles kan nog. Snel rekenend denk ik zeker nog wel 10 minuutjes douchetijd te hebben. Tijd die ik graag volledig benut!

Medley

Al afdrogende hoor ik meestal de eerste tekenen van leven uit de kinderkamer komen. Vaak is dit een medley van “Zachte beren broodjes smeren”, “Sie gins komt de stoomboot” en “In de gloria hoeraa”. Snel trek ik wat warme makkelijke kleren aan en verzorg ik de kleine blonde prins. Breg ligt tegen deze tijd nog lekker te dutten. Groot gelijk heeft ze. Ze hoeft er ook nog niet uit.

Strijken

Zodra de prins lekker bij Breg in bed zijn ontbijtje wegtikt, sprint ik naar de zolder om een overhemd te strijken. Natuurlijk kon ik ook gisteravond of afgelopen weekend overhemden strijken. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan, want (niet vergeten hier volstrekt legitieme reden in te vullen en geen smutkoesje). Breg biedt overigens regelmatig aan om voor me te strijken, maar dit weiger ik pertinent.

Lang verhaal kort: Elke ochtend probeer ik tussen de bedrijven door nog net even genoeg tijd vrij te maken om kreukloos op kantoor te komen. Dat heet, in ieder geval vier van de vijf werkdagen. Werkdag vijf haal ik een strijkvrij Olymp overhemd uit de kast en zit ik vijf heerlijke minuten eerder fluitend op mijn fiets naar kantoor.

Gun jij het je man ook om vijf glorieuze minuten eerder op pad te kunnen binnenkort? Of wellicht beter nog: 1 snooze langer te blijven liggen? Breg take it away met de winactie!

hemd-voor-hem-bregblogt-nl

Winactie

Ja hoi! Breg hier! Wat kan hij schrijven hè, die man! Ik kom dit epistel afsluiten met een hele fijne winactie! Ik mag van HemdvoorHem.nl namelijk één overhemd naar keuze t.w.v. maximaal €60 weggeven! De winactie loopt een week, dus dan kun je het overhemd nog vóór de kerst in huis hebben! Handig, als je nog geen cadeautje hebt voor je vent… 😉

Hoe maak je kans?

Laat hieronder een reactie achter, waarin je duidelijk aangeeft dat je meedoet aan de winactie én waarin je de link plaatst van het overhemd van jouw keuze!  Laat ook een leuke reactie achter onder het Facebookbericht van deze actie, zodat je vrienden ook zien dat je meedoet. Vrienden taggen en/of het bericht delen mag natuurlijk ook, maar dit is niet verplicht!

De winactie loopt tot en met maandag 19 december 12.00 uur. Ik maak diezelfde dag de winnaar nog bekend, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het overhemd gauw jouw kant op komt!

Wie strijkt er bij jullie thuis het meeste?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

 1. Hier wordt nooit gestreken maar m’n man wast dan ook vrachtwagens momenteel dus dan is een overhemd ook niet zo handig ?

 2. Ik zie zeer veel mooie hemden staan, maar mijn man heeft altijd maat LT en dat zie ik er dan weer niet tussen staan. Met zijn 2.11 m en heel dun is het lastig kleding te krijgen.
  Ik zou dus wel benieuwd zijn of ze iets zouden hebben wat mijn man aan kan?

  • O ja…. ik strijk alles 😉 En Elin (3) haalt het van het wasrek af en komt het mij brengen 🙂 Grote hulp!

 3. elisabeth maria martina Antwoord

  ik strijk practisch alles maar overhemden zijn niet mijn favoriet

 4. Ik wil dolgraag meedoen! Het lijkt mij heerlijk om een roodharige hunk te hebben. En dan ook nog een die gewoon uit bed gaat en jou laat liggen, dan ook nog het kind verzorgt, EN zijn eigen overhemden strijkt! Het maakt mij niet uit welke maat hij is, als hij maar gezellig is, maar aan zijn schrijfstijl te zien is dat geen probleem. Moet ik hem ophalen of stuur je hem met de trein?

  • Etienne Pieters Antwoord

   Voordat we potentieel verder gaan met dit vraagstuk:!hoeveel choco ligt er bij je thuis en wat is je mening over hele zondagen foebal kijken?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.