kerstknutsels - bregblogt.nl

Knutselen voor de kerst met je peuter

Voor je van je stoel valt van verbazing, omdat ik met knutseltips kom: wees gerust, ik heb ze zelf niet bedacht! Collegablogger Gea van Sien en Co vroeg me of ze mij kon verblijden met een gastblog. Ik vertelde haar over mijn twee linker (knutsel) handen en daar wist zij wel raad mee. Vandaag geeft ze een aantal tips voor leuke kerstknutsels, die makkelijk te maken zijn met je peuter!

Heb jij ook al zo’n zin in de kerst? Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit. Heerlijk genieten samen met het gezin en de familie. Ook van de weken er naar toe kan ik al enorm genieten. Samen de kerstboom versieren en samen lekker knutselen voor de kerst. Knutselen met kleine kinderen is echter niet altijd zo gemakkelijk. Daarom heb ik speciaal voor jou een aantal makkelijke kerstknutsels voor peuters en kleuters
uitgezocht.

kerstknutsels - bregblogt.nl

Kerstster

Deze kerstster is gemakkelijk te maken voor kleine kinderen, met een klein beetje hulp van een ouder. Laat je kind kralen aan een groene chenille draad rijgen. Als de draad voor ongeveer twee derde gevuld is, maak je de twee uiteinden aan elkaar vast en maak je met de overgebleven draad een lus. Vorm het draad met kralen tot een ster. Nu nog een belletje er aan vast maken met het garen en de kerstboomversiering is klaar.

Kerstboom

Ook deze kerstboomversiering maakt je kind gemakkelijk zelf. Laat je kind drie ijsstokjes groen verven en laat deze drogen. Plak de drie samen in een driehoek aan elkaar. Met een uiteinde van een blank ijsstokje maak je de stam. Maak garen vast aan de bovenkant en laat je kind het garen om de stokjes winden. Als de kerstboom helemaal versierd is knoop je de garen vast. Bind er een belletje aan vast en maak een lusje. Laat je kind met plaksteentjes de boom extra mooi maken.

Zelfgemaakte kerstkaart

De leukste kerstkaarten zijn toch handgemaakte kerstkaarten, zeker als een kind de kaart gemaakt heeft. Laat je kind zijn/haar hand omtrekken op een groen papier en daarna uitknippen. Knip ook een vierkant uit bruin papier. Laat je kind beide op een dubbelgevouwen karton plakken. Knip uit geel papier een ster en laat deze ook opplakken. Nu kan de boom verder versierd worden met strass steentjes (of verf). Voeg een leuke tekst toe en de kerstkaart is klaar.

Over Gea

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co

Knutsel jij graag met je kids? Heb je nog leuke tips? Deel ze in de comments of op Facebook!Liefs,

Breg


* Disclaimer
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

9 thoughts on “Knutselen voor de kerst met je peuter

  1. Oh ik heb ook twee linker handen en nu ik elke dag werk ook helemaal geen tijd voor dit soort dingen. Gelukkig doet ze veel op de psz en opvang!

  2. Eerlijk gezegd houd ik helemaal niet van knutselen. Maar ik heb het wel gedaan, omdat het iets is wat Leuke Moeders doen. Nu ze wat ouder zijn ben ik opgelucht dat het niet meer hoeft.

  3. Hele gezellige tips, en ook zo’n herinnering voor in de kerstboom: een versiering die je met je peuter hebt gemaakt. Ik ben dol op van die herinnerings-kerstfrutsels.

  4. Ik ben hier na 4 peuterwoede-aanvallen maar gestopt bij kerstkaartknutsel nummer 4. ZELLUF DOEN…en Neee…. Zooooooo!!! galmden door het huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.