De afgelopen twee jaar heb ik in januari een lijst gemaakt met dingen die ik graag wilde beleven, bereiken of doen in dat jaar. Twee jaar lukte het me om grofweg 80% van de wensen in vervulling te laten gaan. Nu 2017 eraan komt, zat ik te denken wat ik wil gaan doen: een wensenlijst opstellen? Goede voornemens? Of lekker helemaal niks?

Wensen, voornemens of helemaal niks?

Ik koos in 2015 voor wensen in plaats van voornemens. Om de simpele reden dat ik niet zo goed ben in het halen van voornemens. Hoe hoger de lat, hoe lastiger het gaat met als gevolg dat ik boos ben op mijzelf, omdat ik niet aan mijn eigen verwachtingen voldoe. Dus dan maar wensen. Grote en kleine. Zo wenste ik een weekend Pinkpop en om mijn diploma te halen, wat allebei is gelukt. Er waren ook wensen die ik heb doorgeschoven naar 2016, zoals poepiesjiek uit eten en trouwen. Dat eerste is afgelopen mei gebeurd, over dat tweede heb ik niks te zeggen. Voor ik weer op mijn kop krijg van vriendinnen die zeggen dat ik er niet zo veel over moet schrijven. 😉

Wat ik te wensen heb voor 2017…

Terwijl ik terugdenk aan die mooie wensen en de oude artikelen nog eens lees, bedenk ik me of ik nog specifieke wensen heb voor het komende jaar. Dat jaar dat als een onbeschreven blad voor me ligt. Ja, ik heb een hele grote wens. En dat is om weer een heel jaar te kunnen genieten van mijn papa. Zijn ziekte is zeldzaam en grillig en daardoor is er niks te zeggen over het verloop. Bijna een jaar heeft hij geen bestralingen nodig gehad en nu, vlak voor de pagina van 2016 naar 2017 omslaat, begint de medische molen weer te draaien. Op zijn zachtst gezegd is dat ontzettend k*t. Ik kijk niet te ver vooruit, wil genieten van wat we nu samen hebben. Dus kijk ik enorm uit naar de kerst, die we dit jaar met ons hele gezin vieren bij ons thuis. Daarna zien we wel weer verder…

Ik kijk er enorm naar uit om te starten met mijn nieuwe baan. Het is soms nog zo onwerkelijk dat ik over vier weken weer twee keer per week op mijn fietsje stap om naar kantoor te gaan. Om die logge grijze massa in mijn hoofd weer aan het werk te zetten. En vooral om er heel erg van te genieten dat ik iets ga doen waar ik enorm blij van word! Ik hoop dat ik gauw ingewerkt ben en dan op volle kracht mee ga draaien in het bedrijf.

Mijn blog bestaat op 5 januari alweer twee jaar! Echt, die tijd is omgevlogen, niet normaal! Als ik mijn eerste blog nog eens teruglees en dan kijk waar ik nu sta, ben ik zo ontzettend trots! In januari 2015 bezochten 1000 mensen mijn site. In december 2016 ga ik al mijn records overtreffen, ik heb nu in 1 week al meer bezoekers dan in januari van dit jaar. Ontzettend gaaf om te zien dat ik steeds meer mensen weet te boeien, te informeren en (hopelijk) te laten lachen met mijn hersenspinsels. Ik ga dus in 2017 ook lekker door! Wanneer ik ga schrijven zal nog even puzzelen worden, aangezien ik mijn vrije dagen doorbreng met de kroonprins. Die steeds minder zin heeft in dutjes. Maar ook dat komt wel goed.

En verder? Verder heb ik niet zoveel te wensen. Ik heb een hobbelig jaar gehad, waarin ik mijzelf weer wat beter heb leren kennen. Waarin ik heb geleerd erop te vertrouwen dat het altijd goed komt, linksom of rechtsom. Ik ben dankbaar dat ik in de afgelopen jaren een warm nest heb opgebouwd met vrienden en familie, die een mooie basis vormen om altijd op terug te vallen. Ik ben klaar voor 2017, met open armen treed ik de verrassingen die het in petto heeft tegemoet…

Heb jij wensen of voornemens voor 2017?

De uitgelichte afbeelding van de typemachine komt van Shutterstock.

 

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

 1. Echte wensen heb ik niet, behalve de wens dan mijn naasten en ik gezond mogen blijven.
  Voornemens ook niet, om dezelfde reden als jij.
  Wel heb ik voor 2017 een spaardoel, nl €10.000,00 sparen.
  Juist als ik de lat hoog leg, kom ik verder dan wanneer ik dit niet doe. Fingers crossed voor je vader.

 2. Ja ik heb wel een voornemen. Ik neem me voor om mijn gezonde koers van dit jaar voort te zetten. Geen doelen dus van zoveel eraf etc maar gewoon een wat algemener voornemen. En wensen jaaaaa dat ons kindje gezond en wel op de wereld mag komen en met al m’n dierbaren het goed blijft gaan..

 3. Een kind baren 😉 Verder vooral gezondheid voor degenen van wie ik houd. De rest is eigenlijk allemaal niet zo relevant.

 4. Oh wat ontzettend naar om over je vader te lezen. Sterkte daarmee.
  En succes met je nieuwe baan.
  Rode hunk schiet eens op met dat aanzoek!
  Ik heb momenteel ook niet echt veel te wensen, behalve dat iedereen die ik lief vind, gezond blijft!

  • Dankjewel lieverd! Een goede gezondheid is toch wel de grootste rijkdom he! En tja dat aanzoek…hahahaha ik zeg niks meer 😉

 5. Ik hoop heel hard met je mee dat je nog heel lang van je vader kan genieten! En heerlijk om het nieuwe jaar te kunnen starten met een nieuwe baan! Mijn wensen, een gezond kindje op de wereld zetten en mijn draai zien te vinden in het moederschap. Verder een baan te vinden welke goed bij mij past.

  • Oeps, je reactie zat in mijn spam! Dankjewel voor je lieve woorden! Ik wens je een prachtig jaar toe met jullie kindje <3

 6. O wat rot om te lezen dat het minder gaat met je vader, beterschap (al klinkt dat in deze situatie een beetje raar) en hoop met je mee dat je nog lang van hem mag genieten en samen veel mooie momenten hebt komend jaar. Sterkte.

  Mooi blog. En heel goed dat het zo lekker loopt, dat steeds meer mensen je weten te vinden. Hier weinig wensen, behalve dat 2017 een rustiger, vreedzamer jaar wordt dan 2016.

 7. Mooie wensen voor 2017! Ik wens om te verhuizen in 2017. We gaan volgend jaar onderzoeken of we een huis kunnen kopen, zodat we eindelijk weg kunnen uit het dorp waar we al jaren weg willen 🙂

 8. Pingback: Lees mee #7: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.