Het is je vast niet ontgaan: ik heb een Airfryer én ik ben fan! Afgelopen week kreeg ik al een aantal keer de vraag: ‘Zeg Breg, word je soms gesponsord?’ en ‘Ben je er écht zo tevreden over?’ Tijd om jullie te vertellen hoe het nou precies zit en wat ik écht van de Airfryer vind!

Oproepje Lekker en Simpel

Op het hele fijne foodblog Lekker en Simpel kwam ik een oproepje tegen: ‘Wil jij voor ons de nieuwe Airfryer XL testen?’ Ja, duh! Natuurlijk wilde ik dat! In het kader van niet geschoten is altijd mis meldde ik me aan. De blijdschap was groot toen ik een week later een mail ontving met de titel You’re in! Whooptiedooo! Een paar dagen later werd de magische machine bezorgd en kon het bakplezier beginnen in huize Breg Blogt!

Airfryer - bregblogt.nl

Voordelen

Na een paar weken intensief testen heb ik een goed beeld van de voor- en nadelen van de Airfryer. Laten we positief beginnen met de voordelen:

 • Snel: je verwarmt de Airfryer in een minuutje voor. Vervolgens is de baktijd een stuk minder dan wanneer je de oven gebruikt. De oven moet sowieso langer voorverwarmen. Een voorbeeld: ovenfrietjes hadden bij ons gerust minstens een half uur nodig in de oven, voor ze lekker crunchy en goudbruin waren. In de Airfryer zijn ze in een kwartiertje klaar, afhankelijk van de hoeveelheid die je in het mandje doet. Ook een tosti is een groot succes: binnen 5 minuten een krokante tosti met perfect gesmolten kaas!
 • Makkelijk: Eén van de redenen waarom ik geen frituurpan heb, is het schoonmaken. Ik ben sowieso al geen schoonmaakheldin, maar een friteuse schoonmaken vind ik echt vreselijk. Bij de Airfryer haal je het mandje en de opvangbak daaronder er zo uit en vervolgens was je ze met de hand af. Of je zet ze in de vaatwasser: gemak dient de mens!
 • Krokant: Ik heb nu verschillende variaties getest en friet wordt ECHT krokant. Aardappelkroketjes ook trouwens.
 • Gezond: Omdat je niet overal olie aan toe hoeft te voegen, kun je vetarm bakken in de airfryer.
 • Variatie: Je kunt echt veel dingen bereiden in de Airfryer. Het is zoveel meer dan alleen friet en snacks! Denk aan gebak, appelflappen of de heerlijke courgette-aardappeltaartjes die ik onlangs maakte.

courgette aardappeltaartje Airfryer

Nadelen

Ik ben overwegend positief over de Airfryer en dat is absoluut niet omdat ik hem heb gekregen. Ik ben kritisch en eerlijk. Hierdoor zijn er ook een aantal nadelen naar boven gekomen:

 • Beperkte ruimte: Ik heb snacks en friet steeds apart bereid, omdat het mandje anders erg vol zou zitten. Ik heb twee frietenmonsters hier in huis, dus een zak van 750 gram gaat zo op.
 • Geurtjes: Hier heb ik een aantal vragen over gekregen: ‘Hoe zit het met de stank?’. Nou, toen deze blondie de Airfryer de eerste paar keer gewoon op het aanrecht testte hing er wel gauw een walm in de keuken en woonkamer. Nu zet ik hem voortaan onder de afzuigkap en dan ruik je eigenlijk niet veel meer. Het is niet anders dan wanneer je gewoon vlees bakt of iets in de oven bereidt. Dus: geurtjes zijn een nadeel wanneer je hem niet onder de afzuigkap zet

airfryer recepten

Eindoordeel

Het moge duidelijk zijn dat ik erg tevreden ben over de Airfryer. Het is echt een aanvulling op onze keuken. Ik vind het fijn om weer snel frietjes te kunnen bereiden en die tosti maakte mij deze week toch ook heel erg blij! Komende week ontvang ik een heus Airfryerkookboek van de dames van The Amazing Kitchen. Ik ben heel benieuwd en zal jullie daar zeker meer over vertellen!

Wil je er zelf ook eentje? Je koopt hem o.a. bij bol.com:

En? Ben jij overtuigd door mijn recensie? Of heb je al een Airfryer en ben je fan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

 1. Bij onze airfryer hoeft sowieso geen olie en de geur is er amper. Gelukkig maar! Want wij zetten hem nooit onder de afzuigkap omdat daar geen stopcontact zit. En ja je kunt met een verlengsnoer een hoop maar wat dat betreft zijn we lui haha..

 2. Leuk om te lezen, ik was benieuwd! Wij hebben er (nog) geen en gebruiken nu vaak de oven ipv de frituurpan.. Ik twijfel nog even door 😉

 3. Wij hebben hem inmiddels 2.5 jaar en zijn ook fan. In periodes dat ik echt hard op mijn voeding let dient hij zelfs niet als aanvulling maar gebruik ik hem echt als bijna enige keukenmateriaal. Ik maakt er echt alles in (van snacks en vlees tot aardappelen en groenten). Ik had me toen ik hem net had in een groep gevoegd op facebook waar ze allerhande recepten deelden en al snel bleek dat je er echt hele gerechten in kan maken. Wij zijn met 6 dus hij is wel echt te klein geworden voor ons nu de kinderen groter worden. Maar toch, hier geen frietketel/frituurpan meer in huis en kunnen we dus stellen dat ook wij fan zijn 😉

 4. Onze actifry heeft het onlangs begeven, misschien maar eens over stappen op de airfryer dan. De foto’s zien er in ieder geval goed uit.. mjammie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.