Waarschijnlijk ben ik een ENROME spuit elf nu hoor. Zoals wel vaker gebeurt… Maar toen ik me afvroeg hoe ik alle matrassen eens een opfrisser kon geven, kwam ik achter het bestaan van baking soda, of zuiveringszout. En wat je daar allemaal mee kunt doen wist ik dus écht niet!

Goed tegen kwaaltjes

Laten we beginnen met het nut van zuiveringszout in het geval van fysieke kwaaltjes. Zo kun je een theelepeltje ervan mengen met een glas water en opdrinken, om brandend maagzuur te verhelpen. Handig voor de zwangeren onder ons. Heb je weleens last van aften? Gebruik het dan als mondspoelmiddel. Heb je last van een droge of ruwe huid? Voeg een theelepel toe aan een warm bad en je krijgt een babyhuidje. Ook kun je er mee scrubben!

Huis-, tuin- en keukenhulp

Wist je dat zuiveringszout echt een enorm handig schoonmaakmiddel is? Je kunt het op je matrassen strooien, even inborstelen en dan een flinke tijd (liefst een nacht) laten inwerken en vervolgens verwijder je het met de stofzuiger. Ook is het een perfect middel om je sanitair mee te schrobben. Als je een flinke schep in de toiletpot gooit, het laat inwerken en daarna doorspoelt, is de pot weer fris en fruitig!

In de tuin is zuiveringszout handig om je groenten te beschermen tegen knagende konijntjes. En, heel handig: als je het over de aarde bij de tomatenplanten strooit worden je tomaten zoeter! Dat ga ik volgend jaar zeker proberen!

zuiveringszout

Tegen geurtjes

Nog zoiets fijns: zuiveringszout absorbeert nare geurtjes. Ken je dat? Dat de koelkast weleens een bijzondere geur met zich meebrengt? Nou, als je een bakje zuiveringszout erin zet verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Of wanneer je knoflook of uien hebt gesneden en je handen zo lekker ruiken? Even wassen met baking soda en de geurtjes zijn verleden tijd! Heb je last van een stinkende kattenbak? Hoppakee, lepel baking soda erin en klaar is kees!

Ik ben echt dol op dit soort tips en weetjes: alles om het leven makkelijker te maken is mooi meegenomen toch? Heb jij nog van die handige huishoudtips?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Ik heb er veel over gehoord maar nog nooit in de winkel gezien hahaha..

  2. Ik heb wel ns gehoord dat je baking soda ook goed kunt gebruiken voor t schoonmaken van je oven! Heb t zelf echter nog nooit gekocht maar door jouw tips misschien toch ns op zoek in de supermarkt. Waar vind ik dat?

    • Oh ja dat zou ook goed kunnen! Ik had het er gister met iemand over en die zei in de toko! Bijvoorbeeld die grote onder Mosae Forum.

  3. Ooooh wist ik echt niet!! Ik gebruik het wel voor bakken, het staat sinds in recepten ipv bakpoeder. Je kunt het dus ook eten ?.
    Ik had het bij de drogist die veel alternatieve spullen verkoopt, zoals chiazaad en rotzooi. Maar ik weet dat Albert heijn het inmiddels ook heeft, kijk eens bij de bakspullen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.