Een aantal keer per jaar wordt ons huis verrijkt met een paar logees! We genieten enorm van die gezelligheid, er is alleen één probleempje: waar laten we ze nu we sinds kort geen logeerkamer meer hebben?

In ons kinderloze bestaan in dit ‘grotemensenhuis’, hadden we twee tweepersoonsbedden. Eentje voor onszelf en mijn oude bed voor logees. De kleine slaapkamer was vanaf het begin al aangewezen als babykamer, dus het tweepersoonsbed stond niet in de weg. Tot het moment dat Laurens verhuisde naar de grotere slaapkamer…

Logeerbed of slaapbank?

Bij de keuze van het nieuwe bed voor Laurens hebben we rekening gehouden met logees. Aangezien het tweepersoonsbed het huis moest verlaten voor de interne verhuizing, hadden we geen vast bed meer. Zolang Laurens nog in een campingbedje past, is dat probleem gedekt: zijn grote bed kan namelijk uitgetrokken worden tot tweepersoonsbed! Voor het komende jaar is het logeerprobleem dus wel opgelost.

stoere jongenskamer - bregblogt.nl

Maar wat als Laurens niet meer in een campingbedje past of wil? Dan hebben we altijd nog een luchtbed. Al vind ik dat zelf ook nooit zo fijn om op te slapen. Wat dan? Een comfortabele slaapbank? Dat zou een goede optie zijn, mits ook echt comfortabel. Mijn ouders hebben een klein slaapbankje en dat is niet bepaald comfortabel. Toen Etienne en ik een tijdje terug bij ze logeerden hadden we het gevoel dat we op een houten plank lagen. Etienne is zelfs halverwege de nacht naar de bank in de woonkamer verkast, omdat hij gek werd. Sindsdien slaapt er niemand meer op mama’s slaapbankje, maar verkassen we allemaal naar de gewone bank… 😉

Altijd wel een plekje

Als er één iemand komt logeren maken we, net als bij mijn paps en mams thuis, een bedje op de bank. Alle rugkussens eraf en je hebt een prima eenpersoonsbed! Het is ook donker genoeg in de woonkamer, dus de logee in kwestie heeft niets te klagen. Binnenkort komen mijn broer, schoonzus en neefje logeren en zij krijgen dan de kamer van Laurens. Voor één nachtje komt die kleine kabouter dan gezellig bij zijn ouders op de kamer slapen. Iedereen blij!

Voorlopig lukt het allemaal prima. En tegen de tijd dat er echt een uitdaging komt, maken we op zolder gewoon een minibioscoop met zo’n enorme, megarelaxte slaapbank. Ik weet alleen niet waar de logees dan moeten gaan slapen…

Heb jij een aparte logeerkamer of een slaapbank?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

  1. Mijn dochter heeft een grote kamer en daar staat een logeerbed achter het kamerscherm. Er hangt allen een zonnebank boven dus echt lekker slaapt het niet… als de oppassen komen slapen leggen we dat matras op de grond. Met luchtbed erbij. Dan liggen ze bij de kinderen, ideaal voor mij!

  2. Wij hadden ook dat bed op Mark’s studeerkamer staan! Mijn ouders vonden het verschrikkelijk slapen? Maar we hebben nu wel weer een logeerkamer met een mooi tweepersoonsbed. En ik wil ook een thuisbioscoop. Nu! Ik willet.

    • Ik heb er nog niet in geslapen, maar de keren dat ik er in lig zijn prima! Lau is er iig heel tevreden over, maarja die weegt ook maar 15 kilo ofzo ?
      En die bios: echt he, liever gister dan vandaag! ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.