Hoe langer ik de Airfryer gebruik, hoe gekker ik op dat ding word! Even uit de kast pakken, aanzetten, bakken, schoonmaken en weer de kast in. De liefde voor mijn grote oven is trouwens niet bekoeld, die is nog altijd favoriet voor grotere porties, taarten en broodjes. Maar toch…die Airfryer: hij kwam, stal mijn hart en ik denk dat hij er pas weer uit gaat als hij zijn laatste adem uitblaast. Vandaag deel ik een aantal lekkere recepten die ik de afgelopen tijd heb bereid in de Airfryer!

Airfryer drumsticks

Drumsticks met een knapperig jasje

Benodigdheden

 • 1 kilo drumsticks
 • olie
 • ketjap
 • kruiden: gemberpoeder, komijn, kurkuma
 • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

Doe de drumsticks in een grote kom. Giet er een flinke scheut ketjap en een flinke scheut olie overheen, Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de drumsticks. Voeg van alle kruiden 1 à 2 theelepels toe. Meng het geheel goed door elkaar, zodat alle drumsticks bedekt zijn met de marinade. Mijn tip: doe het geheel vervolgens in een stevige plastic zak, bijvoorbeeld een pedaalemmerzak. Sluit deze luchtdicht af. Je kunt de kip nu nog een keer goed husselen. Leg deze vervolgens in de koelkast om de marinade in te laten trekken. Hoe langer je marineert, hoe lekkerder de kip!

Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Leg ongeveer vier drumsticks in het mandje. Tussendoor, indien nodig, even keren. Na tien minuten zet je de temperatuur op 150 graden en laat je de kippetjes in nog eens 5 tot 10 minuten gaar worden. Wij aten er rijst en een frisse salade bij, de recepten daarvoor vind je hier.

Airfryer krieltjes

Zalmfilet en crunchy krieltjes met salie

Benodigdheden

 • 500 gram krieltjes
 • (olijf) olie
 • zout
 • salie
 • knoflook
 • 2 zalmfilets

Bereidingswijze

Boen de krieltjes schoon onder koud water. Doe ze vervolgens in een kom en voeg een snuf zout, een halve eetlepel olijfolie en een theelepel salie toe. Snijd de knoflook fijn en voeg deze ook toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Bak vervolgens de krieltjes in 10-15 minuten zo goudbruin als je ze lekker vindt. Tussendoor even omschudden. Ik voegde de laatste 5 minuten de ontdooide zalmfilets toe. Wanneer je de zalm ook met een knapperig korstje wilt, raad ik je aan om deze ongeveer 7 à 8 minuten te bakken.

Serveer met broccoli of een Hollandse salade met tomaat, komkommer en een eitje.

Braadworst met broccoli en rijst

Benodigdheden

 • 4 braadworsten
 • 1 kleine broccoli (of een half doosje diepvriesbroccoli)
 • rijst

Bereidingswijze

Kook de rijst en de broccoli gaar. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Leg de braadworsten in het mandje en stel de timer in op 10 minuten. Keer halverwege de worsten een keer om. De worstjes worden lekker knapperig in de Airfryer, iets dat me in de koekenpan nooit lukt!

Airfryer eibroodjes

Gevulde ontbijtbroodjes

Benodigdheden

 • 4 kaiser- of andere ronde broodjes
 • 4 eieren
 • 1 grote plak ham
 • paar plakjes kaas
 • groenten naar keuze
 • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd het kapje van de broodjes af en hol ze voorzichtig uit. Let op dat er geen gaatjes in komen, anders gaat je ei lekken. Leg een plakje kaas op de bodem van het broodje. Voeg vervolgens voorzichtig het eitje toe. Je kunt het geheel afmaken met stukjes ham en groenten naar keuze, zoals paprika, tomaat of spinazie. Ik heb alleen stukjes ham gebruikt in mijn variatie op dit recept. Je verwarmt de Airfryer voor op 180 graden en bakt de broodjes vervolgens in 10 minuten af. Als je een doorgebakken dooier wilt is het handig om deze na een paar minuten in de Airfryer even door te prikken. (Gebaseerd op een recept van Lekker en Simpel)

courgette aardappeltaartje Airfryer

Courgette-aardappeltaartjes

Benodigdheden (voor vier personen)

  • 2 kruimige aardappelen
  • 1/4 courgette
  • 2 eieren
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd of rasp de aardappel fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verdeel de aardappel en de courgette over vier ingevette, kleine schaaltjes of muffinvormpjes. Meng de crème fraîche met de eieren en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de vier schaaltjes. Strooi er wat oude geraspte kaas overheen. Airfryer voorverwarmen op 180 graden en de taartjes in 15 minuten afbakken.

Volgende week ontvang ik een echt Airfryerkookboek van The Amazing Kitchen. Je kunt dus binnenkort nog meer lekkere recepten verwachten op mijn blog! Ook komt volgende week mijn uitgebreide review met alle voor- en nadelen van de Airfryer online. Stay tuned dus! 

Liefs,
Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .


Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?Bregje
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. Avatar

  Ziet er heerlijk uit. We hadden altijd een tefal actifry, maar als die stopt wil ik eigenlijk wel over naar de airfryer. Ziet er zo goed uit!

 2. Avatar

  Het laatste recept lijkt me wel wat! Ik krijg dat boek helaas niet.. dus ben benieuwd naar wat je ervan vindt!

  • Bregje

   Snap ik! Het is ook nogal een apparaat! Bij ons past ie precies in de keukenkast, alsof het zo moest zijn! 😉

 3. Avatar

  Ik twijfel al zo lang om er eentje te kopen maar ik lees er steeds positieve verhalen over.
  Misschien moet ik het toch maar gewoon doen

 4. Avatar

  Hallo. Als ik de kip kluisjes bak in de airfryer kan er dan een stukje bakpapier op de bodem.

  • Bregje

   Hoi Miranda,
   Leuk dat je een berichtje stuurt!
   Je kunt een bakpapiertje onderin het mandje doen. Let er wel op dat het dan goed bedekt is met de kipkluifjes, omdat het papier anders gaan “vliegen” en dat wil je niet. 😉
   Veel bakplezier!
   groetjes,
   Bregje

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.