Zondag muziekdag! Vandaag geef ik het woord aan mijn blogvriendinnetje Romy! We zijn uit hetzelfde bouwjaar, dus voor mij is dit lijstje weer een feest der herkenning! Geniet je mee?

Wie ben je?

Hoi, ik ben Romy, getrouwd met de liefde van mijn leven en moeder van een dochter van 3, Elise. Ik blog op Dochterlief.nl
Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Ik ben diep, maar dan ook diep teleurgesteld. Ik werd geboren in 1980, een jaar waren de vrolijke disconummers plaats maakten voor tal van foute, maar leuke meezingers. De klassiekers in mijn ogen, zeg maar. En wat staat er vervolgens op 1 op de dag dat ik het levenslicht zag? Deze draak van een plaat. Jay & The Americans (wie?) met Cara Mia. Go on, lach me maar uit.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Ik ben er vrij zeker van dat er geen muziek draaide toen ik voor het eerst met iemand zoende. Sterker nog: ik kan me het moment eigenlijk helemaal niet meer zo voor de geest halen. Dus sorry, geen smakelijke anekdote met toepasselijke muziek. 😉

Wie was je tieneridool?

Ik ben al heel lang fan van 2 artiesten: U2 en Lenny Kravitz. Die laatste vind ik nog steeds fantastisch, al heb ik meer met zijn oude nummers dan met zijn nieuwe nummers. Als ik energie nodig heb of me rot voel, zet ik een CD van hem op en ben ik zo weer opgeladen.

Mijn favoriete nummer van hem is dit nummer:

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Dat zijn meerdere nummers. Tegenwoordig dans ik dankzij mijn dochter vooral veel op Nijntje en Maya de Bij, maar zelf word ik vooral erg blij van Jamiroquai, en dan met name van zijn nummer ‘Love Foolosophy’ omdat die precies de goede vibe heeft.

Verder word ik ook heel erg vrolijk van ‘I got life’ van Nina Simone. Briljant nummer dat me tegelijkertijd helpt om te relativeren.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

‘Leave the Light on’ van Beth Hart. Dat nummer komt elke keer recht mijn hart binnen. Ten eerste omdat ze een briljante zangeres is met een bewogen leven, maar ook omdat het gaat over de donkere kant die iedereen heeft. Heel eerlijk en pijnlijk maar daardoor ook zo krachtig. Ik heb haar ooit live mogen zien en ik was helemaal overrompeld.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Ik heb 2 favorieten. Een gouden ouwe van Band Aid: ‘Do they know it’s Christmas’ die iedereen kent, en een nummer van gelegenheidsduo Smith & Burrows: ‘When the Thames froze.’ Die laatste draai ik stiekem wel eens als het nog lang geen kerst is. Omdat ik zo gek ben op de stem van Tom Smith van Editors in combinatie met de weemoedige tekst.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Zo’n 8 jaar geleden was ik op Rockin’ Park in Nijmegen waar naast Lenny Kravitz onder andere de Counting Crows en Live optraden. De Counting Crows kregen het publiek helemaal los en de zanger was zo ontzettend aan het genieten dat ik er nog kippenvel van kan krijgen als ik eraan terug denk. Ik was al fan maar sinds dat concert nog meer! Ik deel even een video van Pinkpop van datzelfde jaar: de beelden en muziek spreken voor zich.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Beth Hart dus , die ik al eerder noemde. Als je van rock en blues houdt vindt je haar muziek ook goed. Daarnaast ben ik ook fan van Aloe Blacc. De meesten kennen hem van zijn samenwerking met Avicii maar in zijn eentje is hij ook steengoed! Dit nummer is mijn favoriet, ook door de lieve video.

Die met Avicci zing ik evengoed nog altijd mee hoor.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Een nummer wat echt een all time favorite is en die ik momenteel ook grijs draai in de auto van en naar mijn werk: ‘Talking ‘bout a revolution’ van Tracy Chapman. En die staat nog niet eens symbool voor mijn eigen leven maar wel voor dat van vele anderen. Momenteel is er zoveel onrust in de wereld waardoor dit nummer decennia na het uitbrengen nog actueel is.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Van bijna alles van Sean Paul en van slechte dancecovers van goede nummers van vroeger (En opeens begrijp ik het gemopper van mijn vader. ‘Hé! Dit nummer is uit mijn tijd. Wat hebben ze er in godsnaam mee gedaan?!”) Ik heb wat dat betreft echt een ouden lullen retro muzieksmaak.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Dan ga ik toch voor U2. Ik vind eigenlijk alles van hun wel goed, maar 1 nummer springt er nog altijd bovenuit en dat is ‘One’. Die vind ik nog steeds bloedmooi. En ik kon Bono enkele jaren geleden wel wat aandoen toen hij er een duet van maakte met Mary J. Blige. Daar kreeg ik pas écht kromme tenen van.

Dankjewel lieve Romy! Wat een fijne lijst!
Je kunt Romy volgen op Facebook, Twitter en Instagram en ik raad je zeker aan om eens een kijkje op haar blog te nemen!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

    Leuke lijst! Geweldige plaat stond er op 1 toen je geboren werd zeg 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.