Laten we het vandaag eens over de belangrijke zaken des levens hebben: friet. Patat, frites, frietjes: hoe je het ook noemen wilt. Ik ben er persoonlijk dol op, maarrrrr: ik ben wel heel kritisch! Ik vind niet zomaar alle friet lekker en kan ook echt een beetje zitten sippen in een restaurant als ik van die half rauwe of in oud vet gebakken patatjes voor mijn neus krijg. De afgelopen 10 jaar heb ik geen friteuse gehad, omdat ik het altijd zo vind stinken. En toen kwam vorige week mijn nieuwe liefde mijn huis binnen: de Airfryer! Vandaag vertel ik je of de friet nu echt zo krokant wordt als men beweert…

Speciale Airfryer friet

Als extraatje bij het pakket ontving ik twee zakken Aviko SuperCrunch friet, speciaal voor de Airfryer. Diezelfde avond besloot ik om een potje te gaan oefenen. We hadden namelijk een paar dagen later met vrienden afgesproken om de Airfryer eens goed te gaan testen en ik wilde wel voorbereid zijn. Ik mikte de hele zak (750 gram) in de voorverwarmde Airfryer en stelde de tijd in op 14 minuten. Halverwege maakte ik het apparaat even open en husselde de boel. De frietjes zagen er veelbelovend uit en het water liep me in de mond.

airfryerfans - bregblogt.nl

En? Zijn ze krokant?

Nu willen jullie natuurlijk weten: ‘Zijn ze krokant?’ Het antwoord is: ‘JA!’ Echt, dit zeg ik niet omdat ik bevooroordeeld bent of dat ik verplicht word om dit te zeggen. De frietjes zijn echt droogkrokant en ontzettend lekker! En dat zonder ook maar een scheutje olie of vet erbij. Missie geslaagd dus!!

airfryerfans - bregblogt.nl

Poging twee: om het zeker te weten

Afgelopen dinsdag waagden we een nieuwe poging, om zeker te weten dat de friet krokant werd. En ja hoor, ook dit keer: knapperige patatjes! Na de speciale Airfryerfriet heb ik ook nog een portie zoete aardappelfrietjes gebakken. Die werden helaas niet zo krokant, dus daarmee ga ik nog even verder expirimenteren!

Ik ben van plan om de komende tijd ook andere soorten ovenfriet te gaan testen, ben zelf fan van de kreukelfriet van de Aldi, maar die moest altijd zoooooooo lang in de oven! Hopelijk doet die het ook goed in mijn nieuwe BFF en hoef ik nooit meer zo lang op mijn friet te wachten. 😉

Naast frieten hebben we ook verschillende snacks geprobeerd: kroketten, frikandellen en kleine gemengde snacks. Allemaal ovenvarianten. De kroketten had ik – eigenwijs als ik ben – iets te lang gedaan, maar die waren erg lekker qua smaak en met een krokant korstje. De overige snacks kwamen ook allemaal door de keuring van onze strenge (90 centimeter hoge) jury heen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tot nu toe al ontzettend blij verrast ben door de Airfryer! Deze week ga ik er nog drumsticks in bereiden ook groenten staan nog op mijn lijstje. Mocht er nou iets zijn waarvan jij je afvraagd of het ook lekker is in de Airfryer, laat het me dan zeker weten, ik doe mijn best om zoveel mogelijk te testen om jullie vragen te beantwoorden!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

9 Reacties

 1. Ik ben dol op het eten uit de Airfryer. Ik heb er zelf helaas geen, maar die wil ik wel snel gaan kopen! 🙂

 2. Kijk, dat zijn positieve berichten op deze vrijdagmorgen! Ben heel benieuwd wat je allemaal nog meer gaat bereiden in de Airfryer de komende tijd 🙂

 3. Leuk artikel en ik hoor het vaker dat mensen denken dat het niet krokant is maar toch wel! Wij hebben hier ook nog een frituurpan maar ik wil er echt van af. Het stink en het geeft zoveel zooi! Misschien toch maar een Airfryer aanschaffen.

 4. Hier ook grote airfryerfans hoor! En laat je niet gek maken door (overprized) ovengeschikte of zelfs “airfryergeschikte” friet of snacks, want de “normale” goedkope friet en snacks werken net zo goed.
  Drumsticks zijn ook echt ideaal uit de airfryer (schreef er zelfs keer een blogje over), maar ook dingen die moeilijk in een pan bakken. Bijvoorbeeld schnitzels of verse worst, die branden vaak snel aan in pan of zijn verbrand voordat ze gaar zijn. In de airfryer gaan die dus helemaal prima.
  Ik zag trouwens dat je het over voorverwarmen van de airfryer had… Doen we hier niet hoor en werkt gewoon prima tot nu toe ?
  Hopelijk heb je wat aan de tips

 5. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om dit te kopen inderdaad omdat ik bang ben dat het niet krokant wordt.
  Maar nu ik lees dat het toch zo is denk ik dat er zeer binnenkort ook een bij ons in huis komt 🙂

 6. En als je nou twee bakjes friet voorgezet kreeg: eentje van de snackbar gebakken in olie, en de andere met friet uit de airfryer, zou je dan de airfryer herkennen denk je?

  Dat vraag ik me altijd af.

 7. In het begin is het inderaad nog een beetje uitvogelen hoe het allemaal werkt en wat het beste werkt. Schijnt ook dat het per merk nogal verschillend is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.