Ik beloof jullie: dit is geen clickbait. Dit is geen titel die je onder valse voorwendselen naar mijn blog lokt. Dit is een artikel over ongeveer het mooiste en fijnste nieuws van 2016!!

Zoals je wellicht wel weet, ben ik sinds juni op zoek naar een nieuwe baan. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd, tientallen brieven en mails gestuurd en minstens zoveel afwijzingen geïncasseerd. Ik begon de moed een beetje te verliezen als ik heel eerlijk ben. Sterker nog: ik begon zelfs aan mezelf te twijfelen of het ooit nog wel goed zou komen! Eind oktober zegde ik de kinderopvang op, omdat we per 1 december geen toeslag meer ontvangen. Een moeilijk moment, omdat ik het sneu vind voor Laurens dat hij nu van de opvang af moet. Het was even niet anders.

Op een donderdagavond, begin november, stuurde een vriendinnetje me een bericht op Instagram. ‘Is dit niks voor jou?’ schreef ze. Ik las het bericht, dook onder de bank om de laptop te pakken en ging direct aan de slag. Nog geen kwartier later was mijn cv met bijbehorende motivatie via de digitale snelweg op weg naar zijn bestemming.

De volgende ochtend werd ik gebeld door een vriendelijke meneer. Hij vond het leuk dat ik zo snel had gereageerd en of ik interesse had om kennis te komen maken. Nou, dat had ik wel! We spraken af voor een week later, op vrijdag 11 november. Ik leefde een beetje in spanning naar die dag toe. Dit zou hem weleens kunnen worden hoor! Met zenuwen in mijn keel en trillende handjes belde ik op die bewuste vrijdag aan bij een prachtig pand in Maastricht. Ik werd hartelijk ontvangen en voelde mijn zenuwen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Twee (!) uur en een heel ontspannen en positief gesprek later, liep ik naar buiten. We hadden een afspraak voor een vervolggesprek gepland, anderhalve week later en ik had er een goed gevoel bij.

Mijn enthousiasme groeide en ik keek uit naar die 22e november. Wederom met trillende handjes en klotsende oksels, belde ik die dag aan. Dezelfde hartelijke ontvangst maakte dat ik me al gauw meer op mijn gemak voelde. Dit keer sprak ik met twee gezellige mannen van mijn leeftijd, de eigenaars van het bedrijf. Ik vertelde in de loop van het gesprek dat ik best zenuwachtig was en ze keken me verbaasd aan. Daar hadden ze dus niks van gemerkt! We spraken over van alles en zelfs het foute Pineapple Pen filmpje van Etienne en mij kwam geregeld aan bod en nog steeds vonden ze me leuk! Aan het eind van het gesprek kwam de vriendelijke meneer van het eerste gesprek erbij zitten en praatten we nog wat verder. Hij vroeg me wat ik van de sollicitatievragen vond. ‘Ja goede vragen!’ was mijn antwoord. ‘Mooi, want ze komen van je eigen blog!’ was zijn reactie. 😉

Na een tijdje verder kletsen kwam het verlossende woord….

IK HEB DE BAAN!!!

Champagne! Toeters! Bellen!

Oh mensen, ik ben zo blij! Per 1 januari 2017 start ik voor twee dagen per week in een nieuwe HR functie bij een heel erg tof horecauitzend- en evenementenbureau: Horecare! Ik heb er ontzettend veel zin in!

Dat mijn mannen minstens zo blij zijn als ik moge duidelijk zijn. Toen ik tegen Laurens zei: ‘Lau, mama heeft een nieuwe baan!’ luidde zijn antwoord: ‘Oh wat leuk, een glijbaan?’

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

86 Reacties

 1. Woop woop! Gefeliciteerd! Leuk dat ze je blog bij het gesprek betrokken! 🙂

 2. Wooohooooooo wat gaaaaaf! Helemaal geweldig. Klinkt als een super toffe baan. Ik wens je heel veel succes. Super grappig ook dat ze je blog gelezen hebben en je eigen vragen gesteld hebben!

 3. Ah fantastisch nieuws! Gefeliciteerd. Fijn dat alles zo leuk liep tijdens het gesprek al. En volgens mij past het je helemaal, dus ik wens je vooral heel veel plezier.

  Die Laurens trouwens ??? heerlijk!

 4. Oh wat fijn, gefeliciteerd!! Kan 2017 meteen goed beginnen.
  En die reactie van Laurens, haha… ja logisch 😉

 5. Jaaaa, super gaaf!! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Mooie nieuwe start van het nieuwe jaar 🙂

 6. Whoehoe, wat tof ook dat ze je blog lezen en je vragen gebruikten voor je gesprek. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, keigoed nieuws!

 7. Je kunt het wel, van harte gefeliciteerd! Ik wens je heel veel geluk met je nieuwe baan.

 8. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Nogmaals gefeliciteerd! Hihi een glijbaan 😉

 9. Oh wat leuk! Ik had het gisteren gemist, maar nog van harte gefeliciteerd! Veel plezier daar! En twee dagen per week is ook vast goed te doen met thuis. Heerlijk!

 10. Pingback: Personal Peaks 48: een masterclass voor influencers, logeerhond Ted & mooie samenwerkingen met collega bloggers

 11. Sjoukje - meergeldminderstress Antwoord

  Dat is nog eens mooi nieuws!! Van harte gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.