Series: I love them! Er zijn perioden dat ik er drie tegelijk kijk, maar ook dat ik een tijdje niks leuks vind. Op dit moment zijn er drie series die de gemoederen in huize Breg Blogt bezig houden. Ik vertel je er graag meer over!

Gilmore Girls

Deze oude liefde heb ik een tijdje terug weer afgestoft. En nu ben ik dus hartstikke hooked!! Elk vrij momentje dat ik heb benut ik voor een date met Lorelai en Rory. Ik verzamel bergen was, zodat ik een excuus heb om even lekker te Netflixen.

Ken je Gilmore Girls niet? Deze serie speelt zich af in een klein stadje in het Amerikaanse Connecticut. Moeder Lorelai kreeg op haar 16e haar dochter Rory, tot groot verdriet van haar chique ouders. De dialogen zijn echt geweldig, snel, droog en regelmatig lekker sarcastisch. Zelfs de Roodharige Hunk pikt regelmatig een aflevering mee. Ik ben bijna aan het einde, maar gelukkig komen er eind november nieuwe afleveringen op Netflix!

gilmore girls - bregblogt.nl

The Good Wife

Etienne en ik kijken allebei apart naar series, maar zoeken ook altijd een ‘samenkijkserie’ uit. Een tijdje terug keken we de laatste aflevering van Elementary. Tenminste, de laatste die beschikbaar was op Netflix, hopelijk komen er gauw nieuwe afleveringen, want die serie is echt tof. Maar goed, ik had het over The Good Wife. Deze serie werd ‘vroeger’ uitgezonden op Net 5, maar toen keek ik er nooit naar. Dat is nu mooi meegenomen, want we kunnen lekker alle seizoenen achter elkaar kijken.

The Good Wife gaat over Alicia Florrick, wiens man, een officier van justitie, gearresteerd wordt. Hij heeft zich beziggehouden met prostituees en wordt verdacht van omkoping. Alicia is genoodzaakt om weer aan het werk te gaan en dat doet ze bij een grote advocatenfirma. Terwijl ze zich op de ene na de andere zaak stort, voert haar echtgenoot een strijd om vrijgesproken te worden. Leuk detail: de echtgenoot, gespeeld door Chris Noth, is ook wel bekend als Mr Big uit Sex and the City. Alicia Florrick wordt gespeeld door Juliana Marguiles, die je misschien ook wel kent uit E.R.  We zijn nu halverwege seizoen 1 en het is absoluut een toffe serie!

the-good-wife - bregblogt.nl

The Crown

Ik ben dol op kostuumdrama’s en The Crown is echt een pareltje! Ik heb me tot nu toe in kunnen houden en mag pas gaan kijken als ik Gilmore Girls af heb, maar ik zet hem toch vast op mijn lijstje!

The Crown vertelt het verhaal van de Britse Koningin Elisabeth II en haar man Prins Philip, van de jaren ’40 tot nu. Vanaf het moment dat Elisabeth op 25-jarige leeftijd de troon overneemt van haar vader Koning George word je meegenomen in het roerige leven aan het Britse hof. Intriges, romances en politieke spelletjes passeren de revue. Ik kan niet wachten om te beginnen!

the-crown - bregblogt.nl

 

Welke serie(s) kijk jij op dit moment?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

8 Reacties

 1. Hoor veel over Gilmore Girls maar nooit gekeken. Als serie freak ken ik de andere niet. Ik kijk momenteel Grimm, Supernatural, Walking Dead, Vampire diaries, Orphan Black, Grey’s Anatomy en Once upon a time. Van de andere series die ik volg zijn de nieuwe seizoenen nog niet begonnen 😉

 2. Ik heb net Elementary volledig bekeken, tot volgende seizoen tenminste. En ben nu begonnen aan the good wife :).

 3. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Wij kijken nu Lucifer en Westworld. Allebei een aanrader en denk dat Etienne ze ook leuk zal vinden aangezien Joost ook fan is 😉 Ik kijk zelf nog Vampire Diaries en wil straks ook Gilmore Girls kijken. Heb alle oude afleveringen al gezien en ben erg benieuwd naar de nieuwe! Leuk hè series kijken 🙂
  Verder wachten we nog op de nieuwe seizoenen van uhm Shannara Chronicles, Teen wolf, The 100 en Narcos. Nee hoor, we zijn helemaal niet verslaafd aan series kijken :p

 4. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Ooooh en Game of Thrones natuurlijk! Hè hoe kan ik die nou vergeten 😮

 5. The Gilmore Girls heb ik vroeger als eens helemaal gekeken. Ik ben op het moment bezig aan het 2e seizoen van Dawsons Creek. Op 9 december begin ik aan Fuller House seizoen 2, het eerste seizoen vond ik geweldig.

 6. Aaaaah, net ‘klaar’ met Mad Men, Suits en nu hebben we gisteravond afscheid genomen van Homeland. Toevallig dachten we na over ‘The Good Wife’ als serie om – inderdaad – samen te kijken.

 7. Hoi! Ik ben hier door de Sinterklaas bloghop, maar uiteraard lees ik eerst de blogs 🙂
  Ik ben zelf net klaar met Orange Is The New Black, met m’n man kijk ik How I Met Your Mother en The Blacklist…
  Ik ben zelf nu net begonnen aan Pretty Little Liars, daar zijn 7 seizoenen van geloof ik, dus daar ben ik nog wel even zoet daarmee 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.