Zondag muziekdag! Vandaag neemt mijn collegablogger Merel je mee in haar muziek. Voor mij was het een trip down memory lane en ik voelde me af en toe weer even een tiener!

De muziek van Merel - bregblogt.nl

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Merel, woon samen met Ro en onze drie lieve dochters: June (10), Rose (2) en May (1). In het dagelijks leven werk ik als freelance tekstschrijfster en mijn vrije tijd (voor zover die nog bestaat) besteed ik graag aan lezen, romantische komedies (zeker met kerst!), ‘foute’ tv-shows, cabaret en musicals. Daarnaast heb ik ook nog een blog: Lotus Writings

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Pat Benetar – Love is a battlefield

Nooit geweten eigenlijk, maar vind het echt een heel leuk liedje. En ben blij dat ik niet twee maandenlater geboren werd. ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ is niet bepaald een vrolijk nummer.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Dat weet ik niet meer. Het was 1998, de tijd van K-Ci & JoJo met All my life en Ghetto Superstar van Pras, ODB &Mya. Dus het zal zoiets zijn geweest. Gek is dat, als je muziek uit een andere fase in je leven hoort, kun je je wel weer precies zo voelen… Dat heb ik in elk geval met dit nummer:

Wie was je tieneridool?

Nick Carter van de Backstreet Boys, Sean van 5ive en ik vond Sat-R- Day heel leuk. Wie, vraag je je waarschijnlijk af? Nou… Kijk zelf maar!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Hey DJ van The Opposites. Een jaar of zes terug, toen de oudste en ik nog met ons tweetjes woonden, zetten we het nummer regelmatig opWe sprongen dan op de bank om gek te dansen. Nog steeds als ik het liedje hoor, denk ik daaraan terug. Dat maakt me zo blij 🙂
Een ander liedje waarbij ik niet kan stilzitten, is Alison Hinds met Roll it gal. Net als bij Who run the world? van Beyoncé krijg ik ook bij dit liedje een ‘powervrouwgevoel’. En het geeft zo’n heerlijke vakantievibe, zeker als je de clip kijkt.

https://www.youtube.com/watch?v=R7xKNbflCtc

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Fragile van Sting. Het nummer werd gedraaid tijdens mijn oma’s crematie. Ik hoef het maar te horen en de tranen biggelen al over mijn wangen. Echt een supermooi nummer!

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Driving home for Christmas van Chris Rea. En Imagine van John Lennon. Daar kan ik in een heel sentimentele bui (en daar heb ik rondom kerst heel vaak last van, vraag mijn zusje maar die me een keer huilend moest weg loodsen bij een kerstkoortje) spontaan emotioneel van worden haha. O ja, en mijn all time favorite God only knows what I’d be without you.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Eminem in de Arena. We stonden helemaal vooraan en ik heb de longen uit mijn lijf gezongen en geschreeuwd. De muziek, de hele show eromheen en alle artiesten die hij had meegenomen. Ook fantastisch was John Legend in de HMH, die live minstens zo mooi zingt als op de cd.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Goede vraag! Ik vind dat de tieners van nu dit nummer moeten kennen:

Heerlijk nummer toch! Vooral als je op de snelweg zit.

Dit is ook een favoriet:

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Ik ben nog lang niet zover als India Arie, maar ik herken me volledig in haar relaxtere houding in het leven. Meer zelfvertrouwen, zelfkennis en bovendien beter in je vel zitten, ook al zie je er niet zo ‘perfect’ uit als de maatschappij zou voorschrijven. En dat gevoel wens ik iedereen toe.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Hahaha geweldige vraag! Zijn weinig liedjes die me echt storen geloof ik, alhoewel ik Des’ree met Life in de jaren ’00 echt verschrikkelijk vond. Echt een zeiknummer (no offence). Van de hedendaagse muziek vind ik Drake afschuwelijk. Ik begrijp echt niet dat mensen naar die robotstem kunnen luisteren en er dan nog blij van worden ook. Ik zet de radio altijd af zodra ik hem hoor. En je moet van ver komen, wil je mij chagrijnig krijgen, want ik luister echt bijna alles.

Waar je me ook gek mee kunt krijgen is dit nummer. Ik waarschuw vast: hij nestelt zich in je hoofd en over een paar dagen zing je hem nog steeds, kijken op eigen risico!

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Love will save the day van Whitney Houston. Ik word er instant vrolijk van wanneer ik hem hoor.

https://www.youtube.com/watch?v=yfk-JIwSlRM

En ik hou echt van hiphop en R&B uit de ‘90s en jaren ’00, zoals Dru Hill, Usher, Montell Jordan, 112, Da Brat, Missy Elliot, Monica en Donnell Jones. Ik klink echt als een oud wijf nu, maar zo maken ze niet meer!

Dankjewel Merel, wat een heerlijk lijstje! Ik voelde me ook meteen weer een tiener bij het horen van K-Ci en JoJo!

Je kunt Merel volgen op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest!

Wil je ook een keer meedoen aan deze rubriek? Stuur me dan een mail!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Wat een heerlijk lijstje, brengt mij zeker weet terug naar mijn tienertijd! De R&B van vroeger was zeker vele malen beter!

  2. Ramona (Kijk, mama!) Antwoord

    Leuk om terug te zien, al ben ik minder van de R&B, maar ik weet dat in die tijd wel tof gevonden werd en ik tijdens gymles zelfs aan streetdance moest doen. Fragile stond ook aan bij mijn opa’s afscheidsdienst. Die van Sesamstraat, erg grappig! Ouwe kuch he, zo’n eng konijn en dat er gewoon ‘halve gare’ gezongen wordt (dat zou nu onverantwoord zijn). Love it.

  3. Pingback: November 2016 - blogupdate: persoonlijk * best gelezen * gastblogs

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.