Vanaf vandaag vind je in Maastricht, vlakbij het station, een heuse Sinterklaasfabriek! Laurens en ik mochten een kijkje gaan nemen en vertellen je waarom je ook zeker een kijkje moet gaan nemen!

De Sinterklaasfabriek

In de drie weekends voor Sinterklaas geeft de goedheiligman je een kijkje in zijn fabriek. Je ziet hoe de pepernootjes gebakken worden, waar de Pieten getraind worden om de daken te beklimmen en natuurlijk kun je de goede Sint zelf ook ontmoeten! Op 19, 20, 26 en 27 november en 3 en 4 december 2016 start elke tien minuten een interactieve rondleiding.

Sinterklaasfabriek Maastricht - bregblogt.nl

De Pieten laten je zien waar ze werken, hoe de cadeautjes worden ingepakt en waar ze de verlanglijstjes verwerken.

Voor alle leeftijden?

De oudere kinderen gingen echt helemaal op in de interactie met de Pieten, de kleintjes bleven wat meer op een afstandje. Laurens vindt Sint en Piet van een afstandje erg interessant en hij durft ook steeds meer tegen ze te vertellen. De Pieten zijn ontzettend enthousiast en maken er een toffe belevenis van voor de kids. De kinderen worden overal in betrokken en je ziet ze daar echt van genieten!

Sinterklaasfabriek Maastricht - bregblogt.nlEr is meer…

Aan het einde van de rondleiding kun je een lekker kopje koffie halen bij de stands van Coffeelovers en terwijl je daarvan geniet kunnen de kids zich uitleven op de twee springkussens, spelletjes doen of kleuren. Ook kunnen ze er een glittertattoo laten zetten en voor je naar huis gaat kun je een lekker pak speculaas kopen.

Praktische informatie

De Sinterklaasfabriek is een initiatief van de Kiwanis, een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Ze laten de kinderen stralen in de Sinterklaasfabriek. Ook worden kinderen die het thuis niet zo breed hebben, uitgenodigd om gratis een bezoekje te brengen aan de Sinterklaasfabriek. De opbrengst van de Sinterklaasfabriek wordt weer volledig gestoken in nieuwe goede doelenprojecten die kindgerelateerd zijn. Jouw kind heeft een onvergetelijke ervaring en je steunt er ook nog eens goede doelen mee.

De Sinterklaasfabriek is geopend op 19, 20, 26 en 27 november en op 3 en 4 december. Tussen 10.00 en 16.30 start elke tien minuten een rondleiding. Kaartjes kosten €7,50 per stuk en zijn te bestellen op www.sinterklaas-fabriek.nl.

Tot slot is het handig om je warm aan te kleden, de fabriek is niet verwarmd.

Lijkt het jou leuk om op bezoek te gaan in de Sinterklaasfabriek?

p.s.: deze week maak je kans op mooie prijzen in de Sinterklaashop!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Pingback: Op de valreep: Leuke Sinterklaasuitjes | mamaLou blogt

  2. Pingback: Op de valreep: Leuke Sinterklaasuitjes | mamaLou blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.