Het is zondagavond en we zoeven in het donker over de snelweg, mijn grote man geconcentreerd achter het stuur, mijn kleine man snurkend achter mij. Ik luister naar de radio en mijn gedachten dwalen af…
Ik denk aan de afgelopen drie dagen die zo veel mooie momenten bevatten. Kleine pareltjes, die op zichzelf niet eens zo heel bijzonder zijn, maar als je ze samen rijgt krijg je ineens een prachtig parelsnoer.

Dit weekend draaide om familie. Zowel die van vlees en bloed als de aangenomen variant. Ik ben in tijden niet zo ontspannen geweest. Eerst op vrijdagavond wijntjes en comfortfood op de bank, terwijl een stuiterende peuter zorgde voor een avondvullend entertainmentprogram. Robbie Williams mag nog uit gaan kijken over 15 jaar… Zaterdagochtend was hét uitgelezen moment om de kofferkenau in mij naar boven te halen. Ze kwam niet. Enigszins verbaasd over mijzelf stapten we (een soort van) op tijd in de auto.

Twee uur later ontving Dordrecht ons met open armen. Wat een zalige entree! De prachtige oude binnenstad gonsde van het plezier. De Sint en zijn Pieten waren net gearriveerd en de straten vulden zich om de optocht te zien. Overal lachende snoetjes, met ogen vol verwachting en mondjes vol kruidnoten.

Sinterklaas Dordrecht

Mijn kleine kroonprins bekeek alles met een mengeling van nieuwsgierigheid, enthousiasme en een vleugje angst. Hij gaf een paar Pieten een high five en liet zich de kruidnoten welgevallen. Op de arm was even leuk, veilig in de kinderwagen kreeg al gauw de voorkeur. ‘Mama! Kijk! Zwarte Piet! En een amulans! Mama! Ik vind de amulans zo leuk! En Sinterklaas! Mama! Ik vind Sinterklaas ook wel leuk!’ Terwijl ik deze enthousaste kreten minstens zo enthousiast beantwoordde, slikte ik een traan weg. Ik voelde me zó ontzettend gelukkig. Zo ontzettend dankbaar, blij en ontroerd vanwege het feit dat ik dit met mijn gezin meemaakte. Ik gluurde naar Etienne die al net zo trots straalde en foto’s maakte. Ik keek naar mijn ouders, die door de ogen van twee van hun kleinzoons mee genoten van dit feest.

Laurens Sinterklaas

We lunchten, Laurens speelde en at als een engel. Grote en kleine handen hielden elkaar vast. Zorgen verdwenen en stralende glimlachen voerden de boventoon. We winkelden en scoorden foute elpees, Laurens scoorde een ‘gitaart’ en was het gelukkigste kind op aarde..

De parels bleven maar komen. Van twee spelende en knuffelende peuters rolden we zo naar vier lachende volwassenen, die verwoede pogingen deden om binnen 30 seconden de meeste personen te raden. We sliepen op een luchtbed met het geluid van een snurkend peutertje op de achtergrond. We ontwaakten met een ‘goeiemorgen papa en mama!’, een zalig ontbijt en veel gezelligheid.

En nog steeds bleven de pareltjes op ons neerdwarrelen. We namen afscheid van mijn broer, schoonzus en neefje. We installeerden onszelf in het knusse, warme ouderlijke nest. Daar waar mijn kroonprins in een diepe slaap viel, zodat wij konden gaan winkelen. Anderhalf uur lang was er geen tijd, geen niks, alleen Etienne en ik.

oma en Laurens

Terug op het warme nest dompelden we onszelf onder in liefde, plezier en fijne gesprekken. We aten soep en worstenbroodjes, net als vroeger ‘bij ons thuis’ en het voelde ook weer als toen.

De tijd stond dit weekend even stil. Er was geen ‘Wat als…’, er was geen ‘We moeten niet vergeten om…’. Er was alleen ‘Wat wil je drinken?’ ‘Ga lekker zitten’ en ‘Wat fijn dat jullie er zijn!’

Als dit weekend in de etalage lag bij de juwelier, was het een onbetaalbaar parelsnoer.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

21 Reacties

  1. Wat heb je dat weer prachtig verwoord en wat moet het een heerlijk weekend zijn geweest!

  2. Geertje - Stay At Home Mama Antwoord

    Wat mooi geschreven Bregje! Klinkt als een heerlijk weekend…

  3. Fantastisch geschreven, heel mooi! Wat fijn dat je z´n goed weekend hebt gehad en nu lekker van nagenieten.

  4. Wat een heerlijk onbezorgd weekend wat je prachtig beschreven hebt! Ik zat hier met een flinke glimlach op mijn gezicht 🙂

  5. Jeetje Breg, jij weet wel altijd precies hoe je mij een brok in m’n keel moet bezorgen! Wat heb je het prachtig beschreven. Iets waar wij ons de komende tijd meer op moeten gaan focussen. Dankjewel voor deze mooie reminder ❤?

    • Ah lieverd, dankjewel ❤ Gouden randjes en parels zijn zo fijn, ook als de dagen wat donkerder zijn ???

  6. Hi Bregje, mooi geschreven zeg! Heerlijk als je zo kunt genieten en dat je dan wenst dat de dag nog lang niet voorbij is. Dat soort momenten mogen van mij vaak in de herhaling 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.