Na een korte afwezigheid is de zondagse rubriek weer terug! Vandaag geef ik het woord aan Bastiaan!

Wie ben je?
Hallo daar, ik ben dus Bastiaan, getrouwd, geen kinderen wel één kat, één Syrische hamster en twee konijnen in de tuin. Stil is het hier dus niet. Om den brode werk ik bij de gemeente Apeldoorn als webredacteur. Geboren in ‘71.

Schrijven doe ik voor bastiaanvinke.nl. Je kan me ook nog vinden op Google+.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

 

PERET – Borriquito

Een in Nederland vergeten Spaanse rumbazanger die in 1971 met dit liedje een wereldhit scoorde.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Bij mijn eerste zoen was er geen muziek aanwezig. Als je tenminste de flarden ‘muziek’ die uit de cafés kwam niet meetelt. Het meisje waar ik toen mee ging en die ik toen doen dolgraag wilde zoenen zei plotseling, ‘je mag me wel een kus geven hoor’. Ik ben nog nooit zo blij geweest.

Wie was je tieneridool?

Elvis Presley. Het zal rond 1986 geweest zijn. Een klasgenoot van mij was Elvisfan en ik was nieuwsgierig. Thuis hadden wij op dat moment alleen maar de plaat, ‘Elvis sing hits from his movies volume 1’.  Op de roze voorkant van de hoes staat Elvis in één van zijn bekende pakken.  De muziek trok me enorm aan en toen ik geld had om zelf een elpee te kopen kocht ik ‘Golden records’ en daarna was het echt goed raak. Ik kocht echt alles waar ik mijn handen op kon leggen.  Door Elvis ben ik in aanraking geraakt met veel verschillende muziekstijlen.

Alhoewel ik nu ook wel muziek van andere artiesten koop is hij nog steeds mijn nummer 1!

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Niet één speciaal nummer. Het kan elk willekeurig nummer zijn. Van Unbreakable van Janet Jackson tot Mexico van de Zangeres zonder naam. Het ligt heel erg aan de stemming van het moment.

Op dit nummer dans ik in ieder geval:

https://www.youtube.com/watch?v=vfK5QhZ9u7o%20

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

https://www.youtube.com/watch?v=HLj0aLPLsys%20

Als je iemand verliest terwijl je er alles voor gedaan hebt om diegene te behouden dan is dat moeilijk. Je kan je wel groot houden maar vooral ‘s avonds en ’s nachts is het dan extra lastig.

Als ik dit nummer hoor moet ik aan al de keren denken dat ik mensen kwijt ben geraakt.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Het lied, ‘Stille Nacht’ zorgt bij mij voor het echte kerstgevoel.  Ik zie dan al de kerstavond voor me. Het is rond een uur of tien en binnen in de kerk zingen we dan Stille Nacht. Dan wordt het ook echt stil in mij en bedenk mij wat er die kerstnacht gebeurde. Dat idee maakt me blij.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Of het nou echt het beste concert was weet ik niet – Elvis op beeld met live band erachter,  maar ik heb toen bijna gehuild.

En… de concerten van Udo Jürgens waren voor mij altijd een grote belevenis. De man speelde heel goed, componeerde zeer goede muziek en had goede tekstschrijvers.

Dit is het origineel van Udo, André heeft het vertaald en Guus heeft er een hit mee gehad.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Annet Louisan, een Duitse zangeres met een mooie stem en geweldige teksten. Laten we de rollen eens omdraaien…

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

What a wonderful world van Louis Armstrong. MIjn leven gaat op dit moment vrij crescendo en dus heb ik alle tijd om rond te kijken en me te verwonderen. Met die gedachte in mijn hoofd denk ik aan dit nummer.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Happy van van Pharell Williams. Een keer leuk,  daarna verschrikkelijk…

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Op dit moment dit:

Je hoeft niet altijd beter te zijn. Soms is het genoeg er gewoon te zijn.

Dank je voor jouw bijdrage Bastiaan, leuk om weer eens hele andere muziek voorbij te zien komen!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Bastiaan Vinke Antwoord

    Bedankt Bregje voor het plaatsen. Ik zie dat ik het verkeerde lied van Udo heb aangegeven. Dat is niet echt erg. Met dit lied kan ik ook leven.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.