Vol verbazing las ik vanmiddag het nieuwsbericht waarin vermeld wordt dat er morgen, bij de start van het grootste, en in mijn ogen, mooiste kinderfeest, een noodverordening geldt. Ik word daar echt heel erg verdrietig van…

Deze post gaat niet over de pietendiscussie, want daar meng ik me verder niet in. Niet omdat ik geen mening heb, maar omdat ik het niet nodig vind om mijn mening rond te strooien of te schreeuwen. Ik vind daarnaast ook mijn blog niet echt de plek voor (felle) maatschappelijke discussies. Ik respecteer de verschillende meningen, want ik denk dat de wereld zou ook saai zou zijn als we altijd allemaal maar hetzelfde zouden vinden en denken.

MAAR….

Ik vind het echt intens verdrietig om te lezen dat er vandaag al twee mensen zijn opgepakt vanwege opruiing. Vanwege bedreiging. Zijn ze nou helemaal gek geworden?? Het gaat hier om een KINDERFEEST! Laat al die kids lekker genieten van de spanning en het plezier rondom de aankomst van de Sint. Denk terug aan je eigen jeugd, heb je warme herinneringen aan de Sinterklaasperiode? Ik wel. Heel veel en ik koester ze echt allemaal. Ik krijg er buikpijn van als ik er aan denk dat die mooie dag morgen bedekt wordt met een laag spanning. Dat mensen toch extra op hun hoede zijn. Wat een gekkenwerk! Ik hoop oprecht dat alle intochten heel rustig verlopen. Dat de stralende kindersnoetjes de boventoon voeren, dat de liefde overwint. ♥

Wij gaan morgen in ieder geval voor het eerst genieten van een echte intocht met onze kroonprins. Die kleine, wijze peuter, die alle pieten, zwart, wit, rood of roze, even mooi vindt, die met open mond naar Sinterklaas kijkt en die vanuit zijn tenen tot zijn kruin geniet van dit prachtige feest.

Wat vind jij van alle ophef en negativiteit rondom de intocht van morgen?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Ik word er verdrietig van… Iedereen zijn eigen mening, maar het draait hier verdorie om kinderen. Mijn dochter wordt volgende week 10 maanden, ik hoop echt dat zij het Sinterklaasfeest nog mag gaan meemaken.

  2. Alyt alias het is een kinderFEEST Antwoord

    Jee schrik hier weer van en maakt mij boos. Kom op nou. Het is een kinderfeest met nadruk op FEEST!

  3. Ik hoorde vandaag dat er bij de intocht van Geleen ook demonstraties zouden zijn. Te bizar voor woorden. Volwassenen horen ervoor te zorgen dat kinderen een onbezorgde tijd kunnen hebben en kinderen horen hier niet in betrokken te worden.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.