Jaaa, nog één nachtje slapen en dan komt hij weer aan in Nederland. Onze grote bebaarde vriend Sinterklaas! Ik ben echt groot fan van deze man en zijn jaarlijkse feest en daarom sta ik echt te popelen om dit feest met Laurens te vieren. Nu is er één uitdaging: ik ben nogal een newbie in mijn rol als ouder tijdens dit volksfestijn. Tijd dus om een plan de campagne te maken!

Hoe vaak zet je de schoen?

Ik liep deze week tegen een aantal vragen aan: ‘Hoe werkt dat eigenlijk, Sinterklaas vieren met je kind?’ vatte ze wel mooi samen. Vorig jaar was Laurens namelijk anderhalf en deed hij vrolijk aan alles mee, maar snapte hij er nog bar weinig van.  Ik, volledig bleu op dit gebied, ging op onderzoek uit en stelde mijn vraag op Facebook:

Hoe vaak mag Laurens zijn schoen zetten?

Ik vond het echt heel leuk om te lezen hoe verschillend iedereen het aanpakt. De frequentie van het schoen zetten varieert van dagelijks, twee of drie keer per week tot alleen op de zaterdagen. Overigens betekent elke dag de schoen zetten niet dat er elke dag een cadeautje in zit. Soms doen ze alleen een mandarijntje of een paar pepernoten. Een andere keer een klein cadeautje.

Dan rest nog de vraag hoe vaak Laurens zijn schoen mag zetten. Ik denk dat we na het weekend eens een eerste poging wagen, om te kijken hoe hij erop reageert. Daarna kijken we gewoon verder. Volgend jaar is hij 3,5 en dan denk ik dat er een handige aftelkalender bij komt kijken om de gemoederen een beetje tot bedaren te brengen. Odile van GoMommyGo maakte een mooie gratis printable.

Wat komt er in de schoen?

Qua cadeaus is assortiment van Action erg populair onder mijn Facebookvrinden. Dat is natuurlijk ook superhandig, want je hebt voor een paar cent al een leuk stickervel of een klein autootje. Hier zit bij mij alleen ook meteen een knelpunt. Laurens heeft veel speelgoed. En ook veel klein en los speelgoed. Denk aan centjes voor een speelgoedkassa, fruit en groenten voor zijn keukentje auto’s. Ik heb dus niet heel veel behoefte om die collectie ‘Nondeju waar stap ik nu weer met mijn blote voet op’ speelgoed te vergroten. Ik denk dus dat ik voor knutselspul ga, want stickers plakken en tekenen is tegenwoordig helemaal de bomb bij de kroonprins.

Inspiratie nodig voor schoencadeautjes? Een aantal collega-bloggers zetten de leukste cadeaus op een rijtje:

Is het huis er klaar voor?

Vorig jaar stond er nog een heuse haard in onze woonkamer. Die kregen we cadeau bij het huis en we vonden het altijd wel gezellig. Dat we dat ding nooit gebruikten laten we even buiten beschouwing. Naarmate Laurens en zijn speelgoed de woonkamer overnamen, werd het wat krapper. De haard moest dus schuiven. Nu staat hij in de oude babykamer te pronken. Op de plek van de haard staat nu Laurens zijn bureautje en ik heb daar gistermiddag als verrassing voor hem een heus Sinterklaashoekje van gemaakt. Met echte nepcadeautjes, een Sint en Piet en een letterslinger. Het snoetje van mijn kabouter was echt onbetaalbaar. <3

Sinterklaastafel - bregblogt.nl

Pakjesavond

We vieren dit jaar twee keer pakjesavond. Eén keer met de ouders en broer van Etienne en één keer met mijn ouders en mijn broers en hun gezinnen. Twee keer een spannende dag met gebonk, cadeautjes en lekkers. Rode konen op blonde koppies en stralende ogen bij het uitpakken van dat ene cadeau dat ze zo graag wilden hebben. Ik ben zo vrij geweest om het verlanglijstje van de kroonprins te maken dit jaar. Scheelt weer een hoop losse projectielen in de woonkamer. 😉

Zijn jullie er klaar voor? Wat vind jij het leukste aan het Sinterklaasfeest?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Haha, snap ik helemaal. Zolang je zelf nog de grootste hand hebt in die verlanglijst, moet je er gebruik van maken. Hier ook geprobeerd de schade te beperken. Boekjes zijn ook favoriet, makkelijk op te ruimen.

    Ontzettend leuk, zo’n hoekje. Doet me eraan denken dat ik ook laatst een slinger heb gekocht. Misschien handig om die inderdaad eens op te gaan hangen.

  2. Ik moet mijn hoekje nog maken denk dat ik dat morgen samen met Fay ga doen.. Heb er zo’n zin in! Oh ja nog een tip als t goed is kun je bij de appie een gratis aftel poster halen, ik ga vandaag even kijken daarvoor..

  3. ik vind het (nu nog) helemaal leuk en heb zin in morgen! Sinterklaas verwelkomen in Eindje…ben benieuwd naar Lola’s snoetje!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.