Wat zijn de dingen waar je trots op bent? Benoem je ze ook regelmatig? Of kijk je vaker kritisch naar jezelf en kun je feilloos opnoemen wat er allemaal mis gaat? Ik betrap mezelf erop dat ik eerder vertel wat ik allemaal niet kan of doe, dan dat ik vertel waar ik trots op ben. Tijd om daar verandering in te brengen!

Mijn lieve blogvriendinnen Geertje en Karen gingen me al voor. Zij schreven allebei een artikel waarin ze vertelden op welke dingen ze trots zijn. Allebei mooie artikelen, die mij inspireerden om ook eens een overzicht te maken van de dingen waar ik trots op ben.

Ik  ben trots op het overwinnen van mijn rijangst

IMG_20160606_131239

Met dikke vette stip op 1! Al jaren kamp ik met rijangst. Eigenlijk is het autoangst, want ook als ik niet rijd heb ik er last van. Of beter gezegd: HAD! Ik stap tegenwoordig met zelfvertrouwen in de auto en draai mijn hand niet meer om voor een rit van 200 kilometer. Dit is zo’n enorme overwinning! Hoe ik er vanaf ben gekomen? Door te blijven oefenen. Steeds weer die auto instappen en mijn angst onder ogen komen. Steeds een stukje verder rijden, met als hoogtepunt een weekend alleen naar Zeeland met Laurens in de zomer. Het enige waar ik nog niet voor warm loop, is een onverlichte snelweg in het donker. Maar dat komt vooral omdat ik nachtblind ben en dan verrekte weinig zie…

Ik ben trots op mijn veerkracht

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren voor persoonlijke uitdagingen gestaan, zoals die nou eenmaal bij het leven horen. Mijn burnout in 2012 heeft me zoveel verdriet bezorgd, maar minstens zoveel wijze lessen. Zo weet ik nu dat het altijd weer goed komt, linksom of rechtsom. Dat ik soms geduld moet hebben. En dat ik behoorlijk veerkrachtig ben. Wanneer ik het allemaal even niet meer zie zitten en mijn wereld lijkt in te storten, lukt het me toch weer om positief te zijn en vooruit te kijken. En vervolgens komt het ook echt weer goed. Ik ben net een elastiekje! 😉

Ik ben trots op mijn blog!

Ik blijf het bizar vinden hoe snel de tijd is gegaan, sinds ik op 5 januari 2015 mijn eerste blogpost online zette! Wat heb ik veel geleerd! Begon ik destijds met een roze layout en wazige foto’s, zo heb ik nu een overzichtelijke site en betere foto’s. Pinterest perfect wil ik de plaatjes nog niet noemen, maar ik ben zeker beter geworden. 😉 Ik ben trots op het feit dat ik mensen kan boeien, inspireren en soms zelfs motiveren met mijn artikelen. Dat ik jullie kan laten lachen en soms zelfs een traantje laat wegpinken. En het allerbelangrijkste: dat ik er zelf nog steeds zo ontzettend veel plezier in heb. Het is een soort uit de kluiten gewassen dagboek geworden en het lijkt me ontzettend dierbaar om er later, wanneer ik een oud, grijs besje ben, op terug te kijken. En waarschijnlijk heel hard te lachen om alles waar ik me als dertiger druk om maakte. 😉

Ik ben trots op mijn gezin

gezin - bregblogt.nl

Oh dat vind ik zo leuk om te zeggen: mijn gezin! Mijn mannen! Mijn twee rotsen in de branding! Met zijn drietjes kunnen we de hele wereld aan. We kunnen samen schateren en dansen, maar soms ook flink knallen. We zijn stapeldol op elkaar en dat wordt ook meerdere keren per dag even duidelijk gemaakt. Ik voel me extra trots als we met zijn drietjes over straat lopen, Laurens huppelend tussen ons in. Dan komt het ineens bij me binnen: ik heb een gezin! Eén van mijn grootste dromen werd werkelijkheid en daar ben ik elke dag supertrots op.

Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen

Solliciteren is geen pretje. Het is als een soort date-marathon: je doet je best om jezelf van je beste kant te laten zien en dan blijkt de ander niet te vallen voor je charmes. Hoe zakelijk je het ook bekijkt, afgewezen worden is niet tof. Nooit. Toch gebruik ik de afwijzingen als gereedschap. Gereedschap om steeds beter te weten wat ik echt wil, wat me drijft en ook: wat vooral niet. Ik blijf doorzetten, want ik ben er heilig van overtuigd dat ik uiteindelijk op de juiste plek terecht zal komen. Dat is karma me wel verschuldigd inmiddels. 😉

(Edit 2017: het kwam goed!)

Ik ben trots op mijn openheid

Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik er niet voor schroom om met de spreekwoordelijke billen bloot te gaan. Letterlijk gaat me net een tikkeltje te ver. 😉 Ik schrijf over wat me bezighoudt en dat zijn nou eenmaal niet altijd Happy Days. Ik vind het elke keer weer spannend om een persoonlijk artikel te delen, omdat ik daarmee veel van mezelf laat zien. Als ik dan de mooie en lieve reacties lees, weet ik dat deze openheid iets moois is. Dat ik anderen het gevoel kan geven dat ze niet de enige zijn die weleens worstelen met zichzelf, met hun werk of met het moederschap. Dat ik ook maar een mens ben. ‘Niks mis met een beetje kwetsbaarheid’ is één van mijn favoriete uitspraken.

Vertel eens, waar ben jij trots op?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

22 Reacties

 1. En je bent terecht trots op al deze dingen. Ik ken je als een hele sterke en lieve vrouw en ben blij dat ik je heb mogen leren kennen… Dikke knuffel!

 2. Je bent inderdaad heel open ook weer in dit artikel en dat is inderdaad heel mooi. Waar ben ik trots op? Ook mijn gezin. En mijn blog, mét zijn roze layout ?

 3. Heel mooi gezegd! Je mag met recht trots zijn op al je punten hoor 🙂

 4. Wat een prachtig lijstje Bregje! Daar mag je zeer zeker trots op zijn. Ik deelde ook al eens mijn top 10, heel leuk om eens bij stil te staan 🙂

 5. Op al die punten mag je ook zeker trots zijn! Ik ben trots op het punt waar ik nu sta, alles helemaal alleen gedaan en daarnaast ben ik ook heel trots op mijn gezin, wie mij heel gelukkig maken!

 6. Mooi lijstje.
  Daar moet je terecht trots op zijn.

  Ik ben trots op mijn vermogen tot bemiddeling, empathie en redelijkheid.

  En op het feit dat ik graag lesgeef aan mijn BSO leerlingen.

 7. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Mooie lijst en helemaal terecht dat je hierom trots bent op jezelf!
  Uhm even denken… Ik ben trots op mijn coping vermogen. Ondanks de pijn klaag ik niet, ik accepteer dat t is zoals t is en zie er zelfs (oké met moeite) de voordelen van in.
  Verder ben ik trots op mijn doorzettingsvermogen om mijn eigen bedrijf op de rails te zetten 🙂

  • Daar mag je zeker heel erg trots op zijn! Ik duim dat baby gauw komt, zodat je kunt herstellen en genieten <3

 8. Leuk om te lezen. Ik ben ook trots op mijn openheid, ik kan mezelf altijd recht in de spiegel aankijken en ik heb geen lijken die uit de kast kunnen vallen.

  En ik heb ook wat auto-angst overwonnen. Ik besloot een paar jaar geleden dat ik gewoon mijn verantwoordelijkheid moest nemen en niet mijn gezin in de stress moet brengen door mijn angsten. En sindsdien rijdt het een stuk prettiger 😉

  • Goed van je! Zo werkt het inderdaad wel:gewoon niet miepen, in de auto stappen en je angst een dikke vette middelvinger geven. Ik reed gisteravond in de regen over een onverlichte snelweg. Ik was zo supertrots, er was geen spoortje angst te vinden, ik had alleen moeite met het niet goed kunnen zien, maar das een ander verhaal.

 9. Wat grappig, ik heb net een soortgelijk blog voor volgende week ingepland, ook nav het blog van Karen en Geertje. En we hebben best wat onderwerpen gemeen, alhoewel de invulling anders is. Mijn gezin, openheid en doorzettingsvermogen heb ik er ook in staan.
  Dus ik dan dan natuurlijk alleen maar zeggen: terecht dat je daar trots op bent, dat heb je goed voor elkaar gekregen!

 10. Wat een heerlijke positieve post! Ik ben ook trots op mijn gezin, mijn twee lieve meisjes en mijn lieve man. Verder ben ik trots op mijzelf, dat ik eindelijk op een punt lijk te komen dat ik weet waar ik heen wil carrieretechnisch en straks een keuze wil en kan gaan maken om te gaan doen wat ik echt leuk vind. (lekker cyptisch hè 😉 )

 11. Hè Hè, eindelijk tijd om jouw lijstje te lezen. Je noemt allemaal punten waar je terecht trots op mag zijn. Ik hoop voor je dat je snel een leuke baan vindt en ik ben reuze trots dat jij mij noemt 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.