Regelmatig krijg ik twee vragen te horen, meestal achter elkaar: ‘Hoe oud is hij? Hij praat al heel goed hè?’ Deze vragen zijn niet gericht op de roodharige hunk, maar op onze blonde kroonprins. Met zijn tweeënhalf jaar is hij een behoorlijke spraakwaterval. En een papegaai. Wat regelmatig hilarische situaties oplevert…

‘Hey! Wat doe je?’

Uit het niks werd deze zin onlangs toegevoegd aan het repertoire. Niks even rustig een keertje droppen om te kijken hoe we zouden reageren, nee te pas en te onpas tegen iedereen. En met te pas en te onpas bedoel ik zo’n 20 keer per uur. Het is ons inmiddels gelukt om de zin te veranderen in ‘Wat doe je mama / papa?’

‘Wat is jouw lievelingsdierentuin?’

Wanneer Laurens verdrietig is, iets dat de laatste tijd wat vaker ‘s nachts gebeurt, kalmeren we hem door hem af te leiden. Een tijdje terug stelde ik voor om over de dierentuin te kletsen. Ik vroeg hem: ‘Wat is jouw lievelingsdier?’ Deze vraag heeft Laurens inmiddels overgenomen, het zij in een eigen variant. ‘Wat is jouw lievelingsdierentuin mama? Mijne is het nijlpaard met de dikke billen!’

‘Wow mama! Die meneer had een dikke buik!’

De onvermijdelijke uitspraak die (bijna) elke ouder wel kent. We stonden in de supermarkt en Laurens stond ongegeneerd te staren naar een jongen die voorbij liep. Ik was benieuwd wat er in dat koppie omging en wachtte af. Na een korte stilte keek hij me aan en zei: ‘Wow mama! Die meneer had een dikke buik hè?’ Ik wilde het liefst wegkruipen achter het schap met eieren…

‘Ik ben Stef en ik werk in een garage!’

Na een gezellig middagje in het bos was het tijd om thuis nog wat te spelen. Laurens pakte een boodschappentas, slingerde hem over zijn schouder en zei: ‘Dag mama! Ik heet Stef. Nu gaat ik werken.’ ‘Wat leuk Stef, waar werk je?’ ‘Ik werk in een garage. Doei!’

Hey! Zijn we bij de frietjesdokter?’

Tijdens een ritje voor vanalles-en-nog-wat viel de peuter in slaap in de auto. Etienne keek me ondeugend aan en zei… ‘Kom, we gaan gauw door de Mc Drive!’ Heel zachtjes bestelde hij een hamburger en een cheeseburger. Toen we bij de kassa aankwamen keek de medewerkster vertederd naar de achterbank. Op dat moment schoten twee blauwe ogen open en klonk op vol volume: ‘Hey! Zijn we bij de frietjesdokter?’ Overigens heb ik een belangrijke les geleerd: altijd twee keer zoveel bestellen, want je bent de helft kwijt aan je kind.

‘Doe mij een hamburger en een cheeseburger papa!’

De volgende dag was Laurens aan het spelen. Hij liep naar Etienne toe en zei: ‘Doe mij maar een hamburger en een cheeseburger papa!’ Hmm, blijkbaar sliep hij dus toch niet op het moment dat we onze bestelling plaatsten…

Wat is de leukste uitspraak van jouw kindje(s)?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

19 Reacties

 1. Bij Jim begint t ook te komen inderdaad. Zonschattig allemaal. Wat me nu vooral vloert is dat hij af en toe een gesprek afbreekt, omdat hij gewoon wat anders wil doen, met: “ok doei!”.

 2. ? moest al lachen om die eerste zinnen haha! Maar geweldig, hoe verzint hij het: stef van de garage, de frietjesdokter.. Heerlijk, kinderen op deze leeftijd zeggen echt de leukste dingen.
  Hier regelmatig ook de leukste dingen, zoals ‘Wat praat je over mij?’ als ik een anekdote over haar aan oma vertel.

  • Wij verzinnen ook vaak gekke woorden, dus die gave zal hij wel geërfd hebben 😉
   Oh dat is ook een leuke, ja ze horen echt alles he! Daar moet ik nog even aan wennen soms…

 3. Hoe verzint ie ‘t: ik werk in een garage. Hier alleen nog eerste woordjes want mijn dochter is een jaar jonger, maar ik kijk hier wel naar uit, haha ?

  • Ja grappig he, geen idee waar hij dat weer vandaan heeft! 😉 Het is zo gezellig als ze gaan kletsen <3

 4. Hahahah wat heerlijk! En wat praat hij al goed zeg. Lievelingsdierentuin is een woord voor scrabble haha! En dat hij zichzelf dan Stef noemt, ik moet Fay niets anders noemen want zegt ze boos “ik heet gewoon Fay!”

 5. Haha zo leuk wat die klei tjes kunnen zeggen. Aukje zei laatst “mama, tjonge jonge jonge…” Haha ik kwam niet meer bij!

 6. Heel grappig! Het is ook goed om die dingen op te schrijven, leuk voor later om te vertellen wat voor praatjes hij had.

  • Ja he! Ik merk dat ik het al zo gauw vergeet wat hij zegt, dus dit is een goede manier om het vast te leggen!

 7. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Hahahah geweldig! Roan praat pas een paar woordjes maar laatst bij t ontbijt vroeg hij: papa? Waarop ik antwoordde: papa is op de wc. Hij begreep me volledig en zei: papa plassen poepen.

  Van de zomer heb ik trouwens erg gelachen om de uitspraak van een 3 jarige. Haar moeder was een paar weken daarvoor bevallen van de 2e en deze 3 jarige keek naar mijj zwangere buik, waarop ze zei: jij hebt een dikke buik omdat er een baby in zit. Mama heeft een dikke buik maar geen baby meer.
  Overigens was deze moeder op miraculeuze wijze al haar kilos al kwijt maar het dochtertje vond toch nog dat haar moeder een dikke buik had. Goed voor je zelfvertrouwen 😉

 8. Haha geweldig dit.
  Hier nog niet verder dan “prrttt” (tong uitsteken en dan blazen) en “tata” en een enkele keer “papa” en zelfs een keer “pipo”. Oké, hij moet nog 8 maanden worden haha. Ik wil wel alle leuke uitspraken straks opschrijven, want anders vergeet ik ze.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.