November is begonnen, wat betekent dat Boektober ook tot een einde is gekomen. Ik had zes boeken op mijn leeslijst gezet. Is het gelukt om ze allemaal uit te lezen?

Ik maakte een vliegende start, toen ik al gauw drie boeken uit had. Daarna kwam een beetje de klad erin. Dit was niet zozeer door tijdgebrek, maar meer door het boek dat ik las. Na de roman van Chantal van Gastel en het heerlijke boek van Dagmar, die ik allebei als een speer had uitgelezen, las ik ‘Blijf bij mij’ van Jennifer L. Armentrout. Een roman uit het genre young adult. Het duurde een hele tijd voor ik door had waar het verhaal naartoe ging. Pas tegen het einde zat ik echt in het verhaal, maar toen was het al bijna afgelopen. Als ik niet echt wordt meegezogen in een boek, kost het me veel moeite om door te lezen. Dan ga ik meestal na 20 pagina’s weer wat anders doen of ik val in slaap.

Goed, een beetje vertraging dus. Vol goede moed begon ik aan ‘Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)’ van Jonas Jonasson. Deze schrijver ken je misschien wel van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.’ Dat laatstgenoemde boek vond ik echt geweldig, dus ik moet bekennen dat ik hoge verwachtingen had van dit boek. Ook hier lukte het me niet om erin meegezogen te worden. Het was vermakelijk, zoals bij de schrijfstijl van Jonasson past. Toch miste ik iets, waardoor ik ook hier traag doorheen ging. Het verhaal wist me niet echt te pakken, waardoor ik niet elk vrij moment benutte om mijn boek erbij te pakken.

Voor ik er erg in had, stond het einde van de maand voor de deur! Ik had vier boeken gelezen en nog twee op de plank liggen. Tussen de bedrijven door was ik bezig in Masterclass ondernemen van Annic van Wonderen. Hier wijd ik binnenkort een aparte review aan! Begin november las ik de laatste bladzijde, dus helaas telt het net niet mee voor Boektober. 😉

Het zesde boek is het boek waar ik nu in bezig ben: ‘Carry on en leef!’ van Glennon Doyle Melton. Ze blikt hierin terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig. Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton!
Ook hier zal ik een aparte review over schrijven, zodra ik het boek uit heb.

Heb jij meegedaan aan Boektober? Hoeveel boeken heb je gelezen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

4 Reacties

  1. Wow Bregje wat goed! Ik heb er welgeteld nul gelezen. En ik had me nog wel voorgenomen meer te doen nu ik even tijd heb… big fail!

    • Het kost ook wel effe wat moeite om ervoor te gaan zitten hoor. Ik merk dat ik zoveel makkelijker ga netflixen of op mijn telefoon klooi. Effe doorzetten dus! 😉

  2. Toch een mooie score 😉 Ik had een doelstelling van 4 en heb deze gehaald. Bij mij is het vaak als ik in een nieuw boek moet beginnen dat ik deze dan te lang laat liggen. Ik moet er nu nog 4 voor mijn reading challenge en heb goede hoop 🙂

  3. Je hebt goed je best gedaan, haha! Ik heb echt niet het geduld om een boek te lezen, ook al trekt het boek Annic mij wel erg aan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.