Ter ere van haar tweede blogverjaardag riep mijn lieve blogcollega Romy van Dochterlief.nl de ‘Feiten over de Blog & Blogger tag’ in het leven. Een vragenlijst over mijn blog en mij, waarmee je nog meer te weten komt over je favoriete blog (kuch…)

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Dit is allemaal de ‘schuld’ van Hanneke, van fittevrouwen.nl. Zij riep moeders op om hun verhaal te delen in haar rubriek ‘Mamamaandag’ en daarmee zette ik mijn eerste babystapjes in de blogwereld. De positieve reacties die ik op dat artikel kreeg trokken me over de streep en zo startte ik op 5 januari 2015 mijn eigen blog.

Leuk om te weten: op de middelbare school had ik ook een blog, op -als ik me niet vergis- de site Angelfire. Ik hield daarop vooral bij wie met wie stond te zoenen achter de kerk tijdens een avondje stappen. Met verzonnen namen en aangepaste situaties. Duurde niet heel lang trouwens, want niet iedereen was blij met deze lokale Story. Nu vind ik het jammer dat ik die site verwijderd heb, want had graag nog eens teruggelezen wat ik allemaal schreef.

Tijdens mijn stage in Parijs stuurde ik ellenlange mails naar vrienden en familie, achteraf gezien waren dat ook volwaardige blogs!

Wat is je favoriete blogplek?

Ik zit het liefst lekker in ‘mijn’ hoekje op de bank. Voeten op de salontafel of op de bank, laptop op schoot en schrijven maar. Zo zit ik er as we typ ook precies bij. Als ik echt veel wil doen ga ik aan de eettafel zitten. Ik heb ook nog een bureautje boven staan, maar die kamer is nog niet helemaal af en ik heb geen fijne bureaustoel, dus dan blijf ik liever beneden zitten.

Heb je een vaste blogroutine?

Nee niet echt. Nu ik niet werk en Laurens nog naar de opvang gaat, zijn dinsdag en donderdag mijn blogdagen. Ik schrijf dan artikelen, beantwoord mails en voer wat onderhoud uit aan mijn website. Verder komt de laptop in de avond ook nog regelmatig even op schoot, om ‘even gauw’ een artikel te schrijven en hem dan drie uur later pas weer weg te leggen.

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Ik heb een spiegelreflex-camera in bruikleen van een vriendin, maar die snap ik nog steeds niet helemaal. Het lukt me dus ook niet altijd om er goede foto’s mee te maken. Mijn Huawei telefoon maakt bij mooi daglicht echt goede foto’s, dus die gebruik ik het meeste. Als het licht wat minder is, gebruik ik een filtertje om de boel toch nog wat te laten lijken. Ook werk ik sinds kort met de foto’s van Shutterstock, een enorme database met zogenaamde stockfoto’s.

Social media- fanaat of liever offline?

Liever offline, maar toch een enorme social media fanaat… Ik ben nog altijd zoekende naar een goede balans en het gaat me de ene dag beter af dan de andere. Meestal maak ik ’s ochtends een rondje langs verschillende blogs en social media en ’s avonds doe ik dat nog eens. Afhankelijk van mijn dagprogramma herhaal ik deze routine gedurende de dag nog eens.

Wanneer ik een paar uur of zelfs een dag offline ben, merk ik wel hoeveel rust dat geeft. Ik laat dus ook vaker mijn telefoon boven liggen, wanneer ik beneden bezig ben. Dan word ik er niet door afgeleid.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Geen enkel artikel. Ik vind het soms wel spannend om iets persoonlijks te plaatsen en dan vraag ik tig keer aan Etienne of het wel écht een goed idee is. Denk aan mijn artikel over de operatie aan mijn aambeien en de trilogie over mijn borstverkleining. Hierin geef ik mezelf toch behoorlijk bloot. De zorgen of het wel kon waren trouwens ongegrond, want ik heb alleen maar lieve reacties ontvangen op beide onderwerpen.

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Op de twee eerdergenoemde artikelen ben ik heel trots. Het zijn taboedoorbrekende artikelen, waarmee ik een aantal mensen heb kunnen helpen. Dat vind ik zo tof!

Ook ben ik trots op ‘Lieve moeder in de supermarkt‘.  Dit schreef ik op een donderdagavond en ik besloot om het eens anders aan te pakken dan normaal. Ik schreef een brief aan mijzelf een moeder, die worstelde met een opstandige dreumes in de supermarkt. Deze brief werd gigantisch goed gelezen, want de ervaring van de moeder in kwestie was nogal herkenbaar.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

Dat waren er 1100, toen ik het artikel over de supermarkt plaatste. Ik wist niet wat me overkwam, toen ik die dag voor het eerst de magische grens van 1000 bezoekers op één dag haalde. Ter illustratie: in de eerste maand dat ik blogde, had ik in totaal 1000 bezoekers.

Ook het artikel over mijn eerder genoemde operaties en het stuk over de bacterie die Laurens in november 2015 opliep werden erg goed gelezen. Je kunt dus wel stellen dat de grootste drama’s ook het beste gelezen worden. Stelletje ramptoeristen! 😉

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Ik stelde deze vraag  aan Etienne. Hij noemt mijn onzekerheid. Ik ben regelmatig nerveus om een artikel te plaatsen of ik vraag hem honderd keer of het wel echt een goed stuk is.

Verder zegt hij ook nog: ‘Je bent zo’n lekker wijf en dan moet je daar allemaal foto’s van plaatsen en dat vind ik eigenlijk niet goed.’ Tot zover zijn poging om een macho na te doen. 😉

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Ik ben trots op mijn schrijfstijl. Regelmatig krijg ik het compliment dat men het gevoel heeft dat ze zelf bij de situatie zijn die ik beschrijf. Zowel bij de vrolijke verhalen als bij gevoelige onderwerpen lukt het me om mijn lezers mee te zuigen in het verhaal. Ik moet altijd een beetje blozen van zulke complimenten, het is zo gaaf om te horen dat mijn hersenspinsels mensen zo kunnen boeien!

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Ik schrijf zeker 95% van mijn artikelen zelf. Een paar procent is dan nog weggelegd voor de rubriek ‘De muziek van’. Dan blijft er nog een paar procent over en dat zijn artikelen die af en toe worden aangeleverd door bedrijven. Ik waak er altijd wel voor dat een tekst goed bij mijn blog past en dat de schrijfstijl aansluit op de mijne. Indien nodig pas ik de tekst ook nog aan, zodat hij helemaal past. Mijn regel hierin is: voel ik me er niet goed bij of past de tekst of het onderwerp niet bij mijn blog, dan plaats ik het artikel niet. Als het goed is merken jullie hier vrij weinig van, mocht het tegendeel het geval zijn, laat het me dan zeker weten!

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Als je bedoelt dat ik altijd overal foto’s van maak, mijn hoofd de wereld bekijkt alsof het één grote inspiratielijst is en ik in mijn hoofd zo een heel artikel kan bedenken: dan is mijn antwoord een volmondig Ja!

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

selfies - bregblogt.nl

Verder nog vragen?

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Dat ik nog heel erg lang met heel veel plezier mag blijven bloggen. Of het nu dagelijks, een paar keer per week of een paar keer per maand is: het gevoel dat ik heb wanneer een artikel af is en ik het online zet is zo ontzettend fijn: dit wil en kan ik gewoon niet missen!

Dit was hem dan! Ik vond het echt een hele leuke tag om in te vullen. Ik ben nooit zo goed in mensen kiezen om te nomineren, dus bij deze nodig ik jullie allemaal uit om de tag over te nemen! Vergeet dan niet om Romy te noemen als bedenker. ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

25 Reacties

 1. Leuk dat je hem ook hebt ingevuld de mijne komt morgen online.. zo grappig die selfies van je!

 2. Ik moet lachen om je Etienne, en zijn imitatie van een macho. Superlief dat hij je zo probeert te steunen.

  Het lijkt me best fijn om vanaf de bank te bloggen, maar ik heb helaas geen laptop en zit daarom altijd officieel achter mijn bureau.

  Foto’s maak ik met mijn iPhone5c. Soms schrik ik een beetje van de verhalen over spiegelreflex camera’s. Ik wist niet dat dat nodig was.

 3. Ramona (Kijk, mama!) Antwoord

  Leuk Bregje! Je verhalen zijn inderdaad meeslepend en fijn om te lezen. En waar zouden we zonder mannen zijn? 😀 (herkenbaar!)

 4. Leonie van Mil Antwoord

  Leuke tag! Ik neem hem over! En die selfies… geniaal. De reden waarom erbij mij dus nooit selfies op mijn blog staan. Want bij poging 236548 geef ik het op 😉

 5. Wat een super leuke tag om te lezen! Altijd fijn om wat meer over het bloggen te lezen. Het blijft leuk he? 🙂

 6. Leuke tag! Hier geen spiegelreflex maar een gsm met 41 mp camera dus eigenlijk toch een soort van volwaardige camera 😉 Drama’s en herkenbare verhalen doen het inderdaad altijd goed!

 7. Ik ben niet zo dol op tags, maar van jou vond ik het wel leuk om te lezen om iets meer over je te weten te komen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.