Mijn peuter is bijna tweeënhalf. Elke dag wordt hij zelfstandiger en de zin ‘Nee mama, ik doet dat zelluf!’ galmt hier geregeld door het huis. Zelfstandig worden betekent ook afstand nemen van handige babyproducten. Deze emo-moeder heeft daar een beetje moeite mee…

kinderwagen - bregblogt.nl

De kinderwagen

Mijn rollator, mijn BFF sinds mei 2014. Nou ja, stiekem pas sinds juni, want toen durfde ik pas naar buiten. In de eerste maanden, toen mijn lijf nog gammel en pijnlijk was, wierp de kinderwagen zich op als rots in de branding. Ik voelde me veilig en stabiel als ik erachter liep. Etienne mocht ook weleens hoor, maar dan liep ik er toch een beetje verloren naast en hing ik vaak na een paar passen als een omaatje aan zijn arm.

Nu verkies is nog steeds de kinderwagen boven de buggy. De kinderwagen is zoveel steviger, rammelt niet zo erg en – niet geheel onbelangrijk – heeft een grote boodschappenmand. Gelukkig zit mijn peuter er nog heel graag in en hoef ik nog geen afscheid te nemen. Als de dag straks komt dat de kinderwagen écht niet meer nodig is, zal ik een traantje wegpinken. Van verdriet, maar ook van geluk. Wat zullen we weer een zee van ruimte in de gang hebben. Ik moet alleen nog bedenken waar ik mijn handen dan moet laten tijdens het wandelen…

De draagzak

Een jaar geleden schaften we een draagzak aan, een Manduca. Als ik één ding moet noemen waar ik spijt van heb uit de babytijd, dan is het wel dat we die draagzak niet véél eerder hebben gekocht! Ik ben groot fan van het dichtbij dragen van mijn kabouter, dat is ZO gezellig en fijn. Helaas laat mijn gammele carrosserie het al een tijdje niet toe om hem lang te dragen, dus heb ik de draagzak niet veel meer gebruikt. Toch gaat hij nog niet weg, want ik hoop binnen een paar maanden weer stevig op mijn pootjes te staan en pijnvrij met mijn kabouter op de rug rond te paraderen. Wanneer de dag komt dat Laurens er echt niet meer in past, zal ik wederom een traantje wegpinken en op zoek gaan naar een baby’tje dat nog heel wat jaren van de draagzak kan genieten.

bregblogt.nl

Rompers

Er komen geen nieuwe rompers meer via shoppingsessies ons huis binnen. Wel heel veel stoere boxershorts en hemdjes. Hoe cool het mijn knappe kind ook staat, ik trek hem toch gewoon nog weleens een romper aan. Omdat  het zo schattig staat, met dat luierkontje en die spekbeentjes eronder. Dat luierkontje ga ik ook missen, de luiers daarentegen kunnen me gestolen worden.

Wat zou jij doen als je 40 graden koorts had? Juist ja!
Kijk die spekkies dan! <3

Welke babyproducten mis jij of ga je missen?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Heb een tip.. tijdens wandelen houd je je peuter met 1 hand vast.. ik loop veel hand in hand met haar.. heerlijk!!

 2. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Oh wat fijn dat Lau nog in de kinderwagen wil. Ik moet hier echt oorlog voeren om spencer in een buggy of kinderwagen te krijgen. Ik weet eigenlijk niet welk babyding ik zou gaan missen. Luiers niet idd!

 3. Die luiers ga je echt nog wel missen hoor.. tijdens lange autoritten of als ze tijdens het winkelen drie keer moeten plassen… wacht maar!

 4. Wandelen zonder kinderwagen is inderdaad even wennen maar wat Nicole schrijft: Inderdaad lekker het handje van je peuter vasthouden. Heerlijk!

 5. Ik zit er nog midden in! En ik ga hier dus HEEL erg van genieten. Ik merk trouwens dat ik Robin geen boxpakjes meer aan trek overdag. Daar vind ik ‘m opeens te groot voor, dus die mis ik dan weer een beetje.

  • Oh ja dat kan ik me ook nog herinneren…het is eigenlijk elke keer weer een beetje iets loslaten 😉

 6. Ik heb geen draagzak gehad, maar het lijkt me achteraf echt een fijne manier om je kindje zo dichtbij je te hebben.. ik kan me voorstellen dat je dat mist als het niet meer kan!

 7. Ooo…Zo herkenbaar….met pijn in mn hart onze kinderwagen via marktplaats verkocht, als ik nu nog aan het moment denk dat hij opgehaald werd….. 🙁

 8. O ik dacht dat ik de enige was die zich zo verloren voelde zonder kinderwagen, idd het loopt zo prettig achter zo’n ding. Ik vind die badcapes echt superhandig. En het ledikant ook, weet je in elk geval zeker dat ze veilig in bed blijven ‘s nachts. Ik vrees de dag dat onze peuter de vrijheid krijgt (en gaat benutten) haha!

  • Haha jaa een kinderwagenlotgenoot! 🙂
   Laurens ligt al een paar maanden in zijn grote bed, maar komt er zelf niet uit: ideaal! Hij kan het wel, maar doet t niet haha!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.