Op 14 oktober 2016, de dag dat Lumière precies 40 jaar bestond, werd de nieuwe locatie van Lumière Cinema officieel geopend en ik was erbij! Ik neem je mee naar deze hele bijzondere nieuwe hotspot in Maastricht.

Historische locatie

Lumière ligt aan het Bassin, de oude binnenhaven van Maastricht. Het pand deed vroeger dienst als ketelhuis voor de aardewerkfabriek van de Koninklijke Sphinx. Met recht een historische locatie dus. Het Sphinxkwartier is volop in beweging en heeft er met de komst van Lumière een mooie invulling bij gekregen. Het pand is prachtig gerenoveerd en vanaf de Maasboulevard ziet het er echt heel gaaf uit, met de hoge ramen en de mooie verlichting.

Op het moment dat ik Lumière voor de eerste keer binnenkwam kon ik mijn vinger er niet op leggen, het interieur kwam me zo bekend voor. De interieurarchitecten die verantwoordelijk zijn voor de unieke, gave en industriële inrichting zijn Dorine de Vos en Rosie Stapel. Deze dames zijn eveneens verantwoordelijk voor de inrichting van Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht. Dit zorgde bij mij voor een kleine aha Erlebnis.

Lumière Cinema - bregblogt.nl

Lumière Cinema - bregblogt.nl

Lumière Cinema - bregblogt.nl

Lumière Cinema - bregblogt.nl
© foto: Philip Driessen
Lumière Cinema - bregblogt.nl
© foto: Philip Driessen

Totaalconcept

Lumière is meer dan een filmtheater. Je kunt er bijvoorbeeld op zondagochtend ontbijten en aansluitend naar de film. (Staat op mijn to-do list voor dit najaar!) Of je ploft neer voor een heerlijke lunch tijdens een dagje shoppen. Zin in een avondje uit? Dan kun je heerlijk borrelen, naar de film en als afsluiting nog een hapje eten, de keuken is op vrijdag en zaterdag geopend tot 22.30 en tot 1.00 kun je nog lekkere borrelhapjes bestellen. Geen zin in de film? Dan ben je van harte welkom om te komen eten en drinken.

Lumière beschikt over zes prachtige zalen, met in totaal 500 stoelen. De stoelen zitten heerlijk en je hebt enorm veel beenruimte. Je vindt hier niet de standaardfilms die in de meeste grote bioscopen draaien. En dat het anders dan anders is, geeft precies weer wat ik zo leuk vind aan Lumière. Een knusse omgeving, bijzondere films en zalig eten.

Lumière Cinema - bregblogt.nl

Menukaart om je vingers bij af te likken

Tijdens de officiële opening mochten we al wat hapjes proeven, die ook terug te vinden zijn op de originele en gevarieerde menukaart. Zo ga ik zeker binnenkort terug voor de lamsköfte met tzaziki, naanbrood en couscous. Ook de huisgemaakte garnalenkroketten hebben flinke indruk op me gemaakt. Als moeder kijk ik ook altijd naar het aanbod voor kinderen en aan de kleinste gasten wordt zeker ook gedacht.

Lumière Cinema - bregblogt.nl

Komt dat zien!

Wat mij betreft is Maastricht zeker een hotspot rijker. Eentje die al 40 jaar in het hart van vele Maastrichtenaren zit en die nu op haar nieuwe locatie nog veel meer harten gaat stelen!

Lumière Cinema – Café – Restaurant
Bassin 88
6211 AK Maastricht

www.lumiere.nl

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.