Het gebeurt niet zo vaak. Drie keer per jaar is veel. Feit is wel dat we dan helemaal van de wap zijn. Verward wrijf ik de slaap uit mijn ogen en ik kijk verdwaasd om me heen. Zuchtend stap ik uit bed terwijl ik een jaloerse blik op mijn slapende wederhelft werp. Daar gaan we dan…

In de kamer naast de onze tref ik een huilend mannetje aan. Hij hoest en je ziet dat het hem pijn doet. Hij huilt nog harder en kruipt tegen me aan. Ik troost hem met lieve woordjes en probeer hem te kalmeren. Na een paar minuten schuifelt Etienne binnen. Net zo verdwaasd als ik een paar minuten geleden was. Samen troosten we en dan blijkt dat er maar één oplossing mogelijk is: onze kroonprins komt bij ons in bed liggen.

Windmolen

We maken een lekker plekje voor de kabouter tussen ons in en geven hem een eigen kussen. Ik zie een twinkeling in het betraande oogje van Laurens. Ik besluit er niet op te reageren en stop hem lekker in. Tevreden zucht hij, terwijl hij eerst zijn vader even door zijn haren kriebelt en een kus geeft. Daarna kruipt hij als een aapje tegen mij aan. We vallen in slaap en de rust keert terug. Dat heet, meneer maakte zich nogal breed. De halve nacht hebben we op de uiterste 3 centimeter van het bed gelegen, terwijl hij een mooie imitatie van een windmolen deed.

Spoken zien

Midden in de nacht vlieg ik overeind en knip ik het lampje naast mijn bed aan. Ik roep in paniek: ‘SSSSST! Laurens is wakker!’ Terwijl ik voor de tweede keer die nacht de slaap uit mijn ogen wrijf kijk ik naast me. Daar liggen mijn twee allerliefsten vredig te slapen. Mijn onderbewustzijn neemt blijkbaar weer eens een loopje met me. Ik doe het licht uit en kruip gauw weer onder de deken. Ik heb geen idee hoe laat het is, maar mijn oh zo heilige nachtrust heeft een deukje opgelopen en dat wordt dus gezellig morgenochtend.

Verwende ouders

Een paar uur later word ik gewekt door een handje dat in mijn nek kriebelt. ‘Goedemorgen mama!’ Terwijl we rustig wakker worden kijk ik Etienne aan. Die ziet er net zo fris en fruitig uit als ik me voel, tenminste als je overreden voelen door een vrachtwagen telt als fris en fruitig. We slepen onszelf door de dag heen. Eén onderbroken nachtje en we zijn meteen niks meer waard. De ervaren nachtouders zouden ons uitlachen als ze dit zien. Als we ‘s avonds eindelijk weer in bed kruipen kunnen we maar één conclusie trekken: we zijn verwende ouders en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.

Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

17 Reacties

 1. Lekker toch, wij zijn ook verwnd met Jim hoor. Maar hij heeft ook n tijd gehad dat hij nachtbrakertje waa, en het goede slapen is nog fijner omdat we dag verschil extra voelen!!

  • Fijn he, kan me voorstellen dat je t extra waardeert als je een periode van gebroken nachten hebt gehad!

 2. Onze dochter sliep ook heel goed door. Alleen is ze nu elke ochtend om half vijf wakker en wil met geen mogelijkheid meer slapen zelfs niet bij ons in bed. Iedereen zegt tandjes maar het duurt nu inmiddels al twee maanden.. pittige fase haha

 3. Super fijn toch, dat je normaal zo goed kan slapen. Helaas zijn wij bij de club nachtouders, en als er een keer iets is ie het helemaal ellende, haha. Voor nu, koffie en vannacht welterusten

  • Aaah da’s niet tof. Lijkt me pittig! Ik ben echt heel blij dat wij onszelf hierin verwend mogen noemen. 🙂

 4. Heel herkenbaar! Ik vraag me ook echt af hoe dat straks weer moet als mini er is… (en ook dan komt dat wel weer goed haha)

 5. Nicole @ Everyday-Life.nl Antwoord

  Hier gaat het ook eigenlijk altijd goed! Komt straks alleen nog een baby bij haha, ach dat overleven we ook wel weer.

 6. Bram sliep na 2 maanden eigenlijk zo goed als door. En is nu sinds 2 weken snachts telkens wakker omdat ie nog niet terug kan draaien van buik naar rug. En dan om half 7 is hij klaar voor een fles.

  Normaal sliep hij van 7 tot 9 dus ik was ook verwend. En ben nu ook gewoon moe haaahha

  • Voor dat hij niet door sliep kwam hij trouwens 11 / 3 / 7 dus ook toen mochten we niet klagen haha

 7. Hier is het al drie dagen op rij raak in de nacht. Waar de andere nachten best goed gingen (lees: ze slaapt dan tussen ons in of op mijn borst) vond ze het vannacht niet zo fijn allemaal. Echt heel sneu. Ik vermoed kiezen of hoektanden, maar misschien ook gewoon een griepje. Ik zit op mijn werk als een zombie haha. Maar goed uiteindelijk heeft zij nog wel redelijk wat uurtjes gemaakt, dat ik last heb van mijn nek en rug dat nemen we gewoon op de koop toe 😉

 8. Als ik zeg dat Robin van 16 weken al minstens 6 weken doorslaapt, dan zie ik soms echt monden openvallen van verbazing. Wij zijn ook ONTZETTEND verwend. En heel dankbaar, want man.. wat moet een kind dat niet doorslaapt vermoeiend zijn.

 9. Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken Antwoord

  Haha de titel suggereerde even de ontketing van een mommywar maar niks is minder waar! Wij zijn ook verwende ouders. Roan sliep met 3 weken al door. We denken dat baby 2 dit gaat compenseren door de eerste 4 jaar niet door te slapen 😉 we zullen zien…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.