Ik ben niet zo goed in het weggooien van spullen die waardevol voor mij zijn. Met name spullen met een sentimentele waarde. Over oude kleding en boeken doe ik minder moeilijk, die geef ik zo weg of gooi ik in de kledingcontainer. Maar bijvoorbeeld de oude dekenkist van mijn oma of het bureautje van mijn moeder: no way dat die deur uit gaan. Dit is een eigenschap die ik gemeen heb met mijn vader. Hij bewaart ook graag spullen die voor hem van emotionele waarde zijn. Daarom is het extra bijzonder dat hij mij een van die spullen cadeau heeft gedaan…

Prachtstuk

Een tijdje geleden was ik bij mijn ouders en in de kamer van mijn vader viel mijn oog op een prachtstuk. Echt, als schrijven je passie is, word je hier gewoon blij van. Tenminste, ik wel. Ik zei nog tegen mijn moeder hoe mooi ik het vond. Mijn moeder, die heel makkelijk is in het weggooien van spullen rook haar kans en zei: ‘Nou, dan vraag je toch aan je vader of je het mag hebben?’ Ik antwoordde ‘Nee joh, dat komt nog wel een keer.’ en vervolgens vergat ik het hele ding. Tot we terugkwamen uit Italië….

Verrassing!

Toen we hadden bijgekletst over onze reis, zei mijn moeder: ‘Ga maar eens boven op jouw kamertje kijken. Er staat een verrassing voor je!’ Ik liep nietsvermoedend de trap op naar mijn ‘werkkamer’. Op het bureau stond een bruin koffertje en nog steeds ging er geen belletje rinkelen. Ik maakte de rits open en een prachtige turquoise kleur kwam tevoorschijn. Ik glimlachte en was even stil. Wat een bijzondere verrassing!

Nu wil je natuurlijk weten wat er dan in dat koffertje zat! Nou, ik houd je niet langer in spanning! Ik heb van mijn vader een originele typemachine gekregen, uit de jaren 60. De voorganger van de laptop, want het is een reismodel. Niet dat ik er aan zou moeten denken om daarmee over straat te gaan, want hij is best zwaar. Deze typemachine was van de vader van mijn papa, mijn opa dus. Ik heb deze opa nooit gekend, omdat hij erg jong is overleden. Voor mijn vader is de typemachine daarom van grote waarde en ik vind het heel bijzonder dat hij hem nu aan mij heeft gegeven. Ik ga hem een mooi plekje in huis geven, dat verdient zo’n prachtstuk!

typemachine - bregblogt.nl typemachine - bregblogt.nl typemachine - bregblogt.nl typemachine - bregblogt.nl

Heb jij ook mooie familiestukken in je huis staan?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

16 Reacties

 1. Schitterend, ik hou van typemachines. En deze heeft ook nog eens een mooie kleur. Heel bijzonder dat je vader hem cadeau heeft gedaan.

  Ik heb een paar olifantjes en een ring van mijn oma, die zijn me ook heel dierbaar.

 2. Wauw prachtig.

  Ik heb een klok in huis die mijn opa gemaakt heeft van een tandwiel en een stuk natuursteen.
  En wat schilderijen van mijn oma.

  Helaas is wat mijn ouders hadden, allemaal verbrand 4 jaar geleden

 3. Echt waanzinnig mooi. Prachtig, die kleur ook.
  Ik heb ook diverse stukken in huis. Heel blij mee. Ik had ok de eettafel van mijn grootouders, maar die is voor ons nieuwe huis te klein. Nu staat ‘ie op zolder. Ik doe ‘m echt niet weg.

  • Ja die kleur is echt te gek he! Kan ik me goed voorstellen, hier gaan die mooie stukken ook niet weg!

 4. Wat een prachtig ding en die kleur, zo tof!! Vroeger hadden mijn ouders ook nog een typemachine in huis. Ik heb de secretaire en een ladekastje (soort buikkastje) van mijn oma in huis staan. Ze moeten alleen nog een mooie plekje krijgen en staan nu op zolder.

 5. Oh wauw!

  Ik heb nog op zo’n ding leren typen, hij had wel niet die mooi kleur!

  Ik heb (nog) geen erfstukken…
  Wel heb ik hetzelfde bestek als mijn moeder gekocht. Puur uit nostalgie.

  • Da’s ook bijzonder toch? Iets dat je herinnert aan thuis is altijd net iets specialer dan ‘gewone’ spulletjes 😉

 6. haha ja die zat iets wat verdroogd zijn ..;-) hier hadden we ook een oude typemachine. Flink wat verhalen op getypt en brieven aan vriendinnen haha

  • Geweldig! Ik kreeg van oma altijd getypte brieven, toen ik stage liep in Parijs. En dan had ze met pen alles gecorrigeerd, zo schattig ❤

 7. Pingback: Een bijzonder hoekje in huis - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.