Sunday Funday! Vandaag staat mijn lieve collegablogger Rory in de muzikale spotlights! Wil je weten op welk nummer zij door de kamer danst? Of van welke kerstplaat haar hartje sneller gaat kloppen? Lees dan zeker verder!

De muziek van Rory - bregblgot.nl

Wie ben je?
Ik ben Rory, sinds 13 september 46 jaartjes jong. Getrouwd met Huib en moeder van een lieve mooie kleuterdochter van 4,5 jaar van wie ik enorm hou. Ik blog op www.40envoorheteerstmoeder.nl. Ik ben al van kleins af aan opgegroeid met muziek. Veel muziek. Mijn vader ‘draaide regelmatig plaatjes’ (wat klinkt dit belegen. Maar het was zó gezellig!) van o.a. Rose Royce. Mijn moeder was in haar jeugd gek van Elvis, maar luisterde toen ik ouder werd veelvuldig naar de ‘Amerikaanse zender’ op de radio. Concluderend kan ik wel zeggen dat ik ben opgegroeid met superswingende, ritmische muziek.

Zelf was ik in mijn (tiener)jeugd helemaal weg van hiphop, swingbeat muziek waar ik graag en veel op danste. Er zijn momenten geweest dat ik donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag uitging. Fantastisch. Ik heb mijn hele leven veel gedanst. En ook al ga ik – helaas – iets minder uit de laatste tijd. Het dansen blijf ik doen. Of dat nu thuis in de woonkamer is met kleuterdochter of in de sportschool tijdens een Insanity-les.

Voorbeelden?

 (ik spring nu de kamer door!) – Rob Base, DJ EZ Rock – It takes two

https://www.youtube.com/watch?v=g7IVAH1JauE

  – House of Pain – Jump Around

https://www.youtube.com/watch?v=vCadcBR95oU%20

 – Salt-N-Pepa – Push it (ik ben naar een optreden van ze geweest)

Ook zo mooi:

https://www.youtube.com/watch?v=TB54dZkzZOY%20

– Soul II Soul – Back to life

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Lache! ‘Back Home’ van Golden Earring stond op nummer 1 )

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Weet je, ik heb eerlijk gezegd geen idee. De eerste keer (kussen) was met een jongen die ik eigenlijk niet zo leuk vond. Stiekem vond ik zijn broer – die onze krantenbezorger was – veel leuker. Ik weet nog wel waar het was trouwens. Buiten de deur van een kleine discotheek in Nieuwegein. Overigens werd er toendertijd – en met name daar – wel veel hiphop en swingbeat gedraaid. Oe … en een van mijn favoriete nummers destijds was van Betty Wright, ‘Tonight is the night’ . Epic!

Wie was je tieneridool?

Prince! Met stip bovenaan. Al ben ik ook naar concerten van Madonna en McHammer (wie? Ja die) gegaan.  Het concert in Galgewaard in Utrecht van Prince (dresscode: peach and black) kan ik mij nog herinneren als de dag van gisteren. De mensenmassa waar je – toendertijd – nog niet bang voor was. En masse in de dresscode gekleed. Een zitplaats hebben en dan serieus geloven dat Prince even naar je keek 😉

https://youtu.be/IfItqPxsBrw – Prince – When doves cry

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Bijna alle nummers van de verzamel-cd’s van Supperclub, Blue Note Trip en Wicked Jazz Sounds. Maar een geweldig nummer wat echt inherent stond aan een bepaalde periode in mijn leven: ‘All this love for you’. Van Ralf Gum Ft. Diamonddancer (van de verzamelcd Jealousy van Supperclub. CD 1). Als ik dat hoor, verlies ik mijzelf weer in de herinneringen van de vele clubnights en al het plezier wat ik heb gehad samen met mijn beste vriendin. We gaan nu helaas nog maar sporadisch ‘clubben’. Maar wat niet is kan nog komen J

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

La Ritournelle van Sebastian Tellier (CD Nu Cool). Het maakt mij melancholisch. Doet mij denken aan een periode die afgerond zou moeten zijn, maar waar mijn gedachten op bepaalde momenten weer naartoe gaan. Aan de andere kant zou je ook kunnen terugdenken aan de fijne herinneringen.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Last Christmas van Wham natuurlijk! (Hé, ik ben geboren in de jaren zeventig)

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Los van het Prince-concert waar ik het hierboven over had. Een concert van Silje Nergaard in Paradiso in Amsterdam. Fantastisch mooie stem. Mooie vrouw. Jazzy. Mooie muziek. En een sfeer wat ze kon maken.  Ik heb er een Youtube-filmpje van gevonden. Slechte geluidskwaliteit, maar bij mij kwamen de tranen weer omhoog.

https://www.youtube.com/watch?v=CQajE6zcpTE Silje Nergaard – Japanese Blue

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Hij is zeker niet onbekend, maar ik wil hem toch graag noemen, omdat ik het gevoel heb dat hij niet iemand is die jullie veelvuldig beluisteren: Michiel Borstlap. En dan met name de CD’s: ‘Solo 2010’ en ‘Blue, songs from Father to Daughter’

https://www.youtube.com/watch?v=BIQ0H2x9O9g Michiel Borstlap – Levantine

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Poeh. Lastige vraag. Want het is niet één lied wat mijn leven symboliseert. En wat is precies symboliseren ? Ik merk dat ik de laatste tijd heel vaak (zeg maar gerust bijna iedere dag) tijdens het werk een van de geweldige Supperclub-cd’s opzet. Het zorgt ervoor dat ik mij kan concentreren en focussen op wat ik doe. Ik word er vrolijk en blij van. Het geeft mij het gevoel dat ik vol in het leven sta. Muziek en dansen zijn ongelooflijk belangrijk voor mij.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Eerlijk gezegd krijg ik dat nooit van muziek. Vroeger hield ik niet van Nederlandstalige muziek, maar inmiddels heb ik daar ook mijn weg in gevonden. Mede door mijn ‘insanity’-sportles op zaterdagochtend waar de docente gewoon Nederlandstalige nummers (met een beat) erin slingert.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Dat is lastig, want dan kan ik er heeeel veel opnoemen). Een aantal, mag dat ook? Ik denk straks waarschijnlijk:”Nee! Ik ben die en die vergeten”. Maar nadenkend over deze vraag kwam ik met name bij de volgende twee nummers. Het derde nummer komt er spontaan even bij. Als ik het antwoord wat breder mag trekken? Je maakt mij heel blij met ‘oldskool’ hiphop en swingbeat. Maar mooie R&B-nummers, klassieke muziek en de house-muziek van vroeger, die mogen er zeker ook zijn.

https://youtu.be/rp8WYwE3LUI%20

– Maxwell – Get to know ya

En deze

https://youtu.be/D7rm9t5S4uE%20

– Maxwell – Ascension (don’t even wonder)

https://youtu.be/EWDhdXsNMG4%20

– Mos Def – The Panties

Je kunt Rory volgen op Twitter, LinkedIn, Google +Facebook en Bloglovin’!

Lieve Rory, dank je voor jouw bijdrage. Wat een toffe lijst, ik heb je weer een beetje beter leren kennen.

Leuk om te weten: Rory is genomineerd voor de Viva400, als je wilt kun je hier op haar stemmen!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

3 Reacties

  1. Hi Breg! Wat leuk om mijn lijst zo terug te zien. Op deze zondagochtend luistert mijn mini-me vol verbazing naar enkele nummers en vraagt: “mama, zijn ze allemaal zo druk?”. Hahaha. Veel dank en ook supertof van de vermelding van de VIVA400. Dankjewel! X

  2. Aaaaaah hahahaha: ik heb stiekem op mijn kamer hiphop pasjes geoefend met Salt ’n Pepa en MC Hammer hahaha
    Leuk lijstje Rory! En Maxwell heb ik al te lang niet geluisterd, ga ik nu meteen even doen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.