Ken je Boodschappen? Het tijdschrift dat je o.a. bij Plus kunt meenemen? Ik neem het regelmatig mee naar huis om weer inspiratie op te doen voor nieuwe recepten. Dit keer vond ik een recept voor kebabspiesjes en het resultaat was zo zalig dat ik het recept graag met jullie deel, met een salade die we zelf graag en regelmatig maken.
In deze blog:
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de spiesjes:
- 500 gram rundergehakt
- 4 eetlepels gehakte munt
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepel (arachide)olie
- satéprikkers
Voor de salade:
- 3 tomaten
- 1 bosui
- 3 eetlepels feta
- 1/2 komkommer
- olijfolie
Voor de muntyoghurt:
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 300 ml yoghurt
Bereiding
Kebabspiesjes:
Leg de satéprikkers even in een bakje water, zodat ze niet verbranden in de oven / de pan. Meng het rundergehakt met 2 eetlepels munt, komijnpoeder, kaneel, zout en peper. Verwarm ondertussen de ovengrill of een grillpan. De temperatuur verschilt per oven, ik heb 275 graden aangehouden. Vorm worstjes van het gehakt en rijg ze aan de prikkers. Bestrijk ze met een beetje olie. Rooster de kebab vervolgens niet te dicht onder de grill of in een hete grillpan in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Vergeet niet om ze regelmatig om te keren.
Salade
Snijd alle ingrediënten, behalve de feta, in kleine blokjes en meng alles door elkaar met de olijfolie en de feta. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen naar smaak. Het lekkerste is de salade als je hem al een aantal uren van tevoren maakt, zodat de smaken goed intrekken.
Muntyoghurt:
Meng de rest van de munt met de knoflook, het citroensap zout en peper door de yoghurt.
On the side opties:
- Couscous
- Turkse rijst volgens het recept van collega blogger Nesrin
- Turks brood
Lijkt het je wat? Wat is jouw favoriete recept?
Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
3 Reacties
Ik maak dit heel vaak! Love it. Ook lekker op een pita broodje
Pingback: Blogfeestje #13 Special edition - Save the Mama
Pingback: Een weekmenu samenstellen: makkelijk én voordelig! (inclusief tips & tricks!)