Ken je Boodschappen? Het tijdschrift dat je o.a. bij Plus kunt meenemen? Ik neem het regelmatig mee naar huis om weer inspiratie op te doen voor nieuwe recepten. Dit keer vond ik een recept voor kebabspiesjes en het resultaat was zo zalig dat ik het recept graag met jullie deel, met een salade die we zelf graag en regelmatig maken.

recept kebabspiesjes - bregblogt.nl

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de spiesjes:

 • 500 gram rundergehakt
 • 4 eetlepels gehakte munt
 • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 2 eetlepel (arachide)olie
 • satéprikkers

Voor de salade:

 • 3 tomaten
 • 1 bosui
 • 3 eetlepels feta
 • 1/2 komkommer
 • olijfolie

Voor de muntyoghurt:

 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 eetlepels citroensap
 • 300 ml yoghurt

recept kebabspiesjes - bregblogt.nl

Bereiding

Kebabspiesjes:

Leg de satéprikkers even in een bakje water, zodat ze niet verbranden in de oven / de pan. Meng het rundergehakt met 2 eetlepels munt, komijnpoeder, kaneel, zout en peper. Verwarm ondertussen de ovengrill of een grillpan. De temperatuur verschilt per oven, ik heb 275 graden aangehouden. Vorm worstjes van het gehakt en rijg ze aan de prikkers. Bestrijk ze met een beetje olie. Rooster de kebab vervolgens niet te dicht onder de grill of in een hete grillpan in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Vergeet niet om ze regelmatig om te keren.

Salade

Snijd alle ingrediënten, behalve de feta, in kleine blokjes en meng alles door elkaar met de olijfolie en de feta. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen naar smaak. Het lekkerste is de salade als je hem al een aantal uren van tevoren maakt, zodat de smaken goed intrekken.

Muntyoghurt:

Meng de rest van de munt met de knoflook, het citroensap zout en peper door de yoghurt.

On the side opties:

Lijkt het je wat? Wat is jouw favoriete recept?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.