Het is weer eens tijd voor een opdracht uit de #30DayBlogChallengeNL! Vandaag neem ik je mee naar mijn (t)huis! Weet je nog dat ik een tijdje terug vertelde over onze plannen om de grote kast in de woonkamer te verplaatsen, om zo meer ruimte te krijgen? Nou, het bleef niet alleen bij het verplaatsen van de kast: er volgde een kleine woonkamermetamorfose! Tijd om, zoals beloofd, het resultaat te showen!

We wonen ruim vier jaar met veel plezier in ons eigen huis. Ik vind het leuk om foto’s van de beginperiode terug te zien, toen het nog een huis met meubels was. Inmiddels is het gegroeid tot een thuis met sfeer en verhalen. Ik voel me hier echt ontzettend op mijn gemak en kan me niet voorstellen dat we hier ooit nog eens weggaan!

Voord dit artikel show ik jullie de woonkamer. Toen we hier kwamen wonen voerden bruin en wit de boventoon. Zo had ik nog een bruine hoekbank van Montel meegenomen uit mijn oude appartement. Toen Laurens zich aandiende en de nesteldrang ernstige vormen aannam, besloot ik dat de hoekbank niet meer praktisch was. Dat was hij eerlijk gezegd ook niet: je kon er met zijn tweetjes prima op liggen, maar als er bezoek was kon je er met maximaal 3 personen op zitten. Dus, op naar onze Zweedse vrinden voor een nieuwe bank. Het werd de klassieker Ektorp met een lichte hoes. Ik weet nog dat er mensen waren die me uitlachten, omdat ik durfde voor zo’n lichte kleur te gaan met een baby op komst. Inmiddels weten we dat 1. ik meer knoei dan Laurens en 2. de hoezen prima schoon worden in de wasmachine. 😉

Op Marktplaats tikten we een bijpassende fauteuil op de kop en een jaar later kregen we van mijn ouders nog een fijne stoel erbij. Vorige maand hebben we ein-de-lijk de grote buffetkast verplaatst en meteen zag het eruit alsof het klopte. Op één ding na. We hadden nog een donkerbruin vloerkleed liggen. Dat moest weg! Ik schakelde mijn eigen Monique des Bouvrie (lees: mijn moeder) in en die vond binnen no time een licht vloerkleed in de nu zo populaire vintage look. Drie dagen later lag het kleed er en klaar was Breg! Goed, genoeg gekletst, tijd om mijn enthousiaste verhalen te illustreren met beeld!

Allereerst mijn #pinterestperfect plateau met kaarsen. En bloemetjes, ik ben helemaal fan van gipskruid sinds de Toscaanse bruiloft. En het is stiekem ook een beetje nostalgie. Kaarshoudertjes en plateau komen van Action, het vaasje is van de Hema. De baby op de foto is privébezit.

huis - bregblogt.nl

Onze bank, die echt heerlijk zit! Naast de bank stond eerst de grote kast, nu deze is verplaatst is er veel meer lucht en ruimte. Ook is Laurens zijn speelhoekje veel meer betrokken bij het zitgedeelte, dus we worden regelmatig getrakteerd op een gerecht uit zijn eigen keuken. 😉 De salontafel is echt een pronkstuk. Ik heb hem al een aantal keer weg willen doen, omdat hij vrij groot is. Als ik dan zie hoe vaak we hem gebruiken en hoe mooi ik hem vind, draai ik gauw bij. Het schilderij boven de bank kreeg ik van een vriendin voor mijn 30e verjaardag. huis - bregblogt.nl

De zithoek vanaf de andere kant. de voorkant van ons huis ligt op het zuiden, dus er is veel licht. Door de houten jaloezieën valt het licht mooi naar binnen. De gebloemde stoel kregen we van mijn ouders. Etienne moest er even aan wennen, maar nu is hij toch wel om. Ook de roze kussentjes vindt hij prima, ik heb wel moeten beloven dat dit even voldoende roze is. De beide lampen op de foto zijn -heel verrassend – van Ikea.Ikea Ektorp -bregblogt.nl

Laurens heeft van een oud-collega van mij dit toffe lessenaartje gekregen. Haar zoontje heeft er jarenlang mee gespeeld, tot hij er echt te groot voor werd. (Dankjewel, lieve Brandon!!)Ik ben er nog niet uit of ik het wil schilderen of zo laat.  Het stoeltje bij het bureau heb ik vorig jaar gewonnen op Mama Kletst. Bij het raam zie je Laurens zijn eigen fauteuil, die we kochten bij Leen Bakker. Het krukje ernaast komt van de kringloop. huis - bregblogt.nl

Omdat het speelgoed overal en nergens lag, heb ik een duplo-mand in het leven geroepen. En dat werkt. Hierin zit voor 99% alleen maar duplo. Aan de andere kant van de kamer staat uiteraard nog een mand met andere zooi speelgoed. De hijskraan komt eveneens van de kringloop, ik vond hem vlak voor Laurens zijn 2e verjaardag en het bleek een perfect cadeau, want hij speelt er veel mee.huis - bregblogt.nl

Dan gaan we door naar de eetkamer. Haha, grapje, dit is gewoon de achterkant van de woonkamer. De eettafel kochten we vier jaar geleden en ik ben er nog steeds zo blij mee! De eerste vlek die erop kwam vond ik even minder, maar inmiddels wordt hij met elk etentje en elke vetvlek alleen maar mooier! In de hoek zie je Laurens zijn loopauto en hobbelpaard. De tripptrapstoel scoorde ik onlangs op Marktplaats voor een paar tientjes. Ideaal, geen zware peuter meer in zijn stoel tillen: hij klimt er zelf in!huis - bregblogt.nl

Hier zie je de grote kast ook goed. Ik vind hem na vier jaar nog steeds ZO gaaf! En handig, want ik kan lekker veel zooi kwijt in de manden en de kastjes. Achter de glazen deuren staat mijn servies van Blond Amsterdam en andere blauw-witte serviesstukken die ik in de loop der jaren bij de kringloop heb gevonden. Ektorp stoel - bregblogt.nl

Dit is dus de plek waar ik een groot deel van mijn tijd doorbreng. Een heerlijk (t)huis, al zeg ik het zelf. Ooit willen we nog een stuk aanbouwen, om een fijne eet/woonkeuken te creëren…maar daar moeten we nog wel even voor sparen ben ik bang. 🙂

Wat is jouw favoriete plek in huis?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

  1. Ik voel me na bijna drie jaar nog steeds niet thuis in dit huis. We hebben al veel veranderd maar het is gewoon klein en donker en.. Nee het liefst zou ik in dit dorp blijven maar een ander huis willen. Eentje die ook echt van ons is en niet gehuurd.

  2. Wat een leuk, gezellig en lekker licht huis. Zelf woon ik nu 3 jaar samen in een nieuwbouwwoning en voel me daar echt thuis, heerlijk lekker knus op de bank met een dekentje en een kopje thee haha

  3. Ik vind het mooi, die lichte bank en fauteuil. Maar hoe houd je die zo mooi netjes? Bij ons komen altijd overal vlekken op, en daarom durf ik geen licht, stoffen meubilair te kopen…

  4. Hele mooie kast, snap dat je er onwijs blij mee bent. Hier voelt het na drie jaar ook echt als een thuis. Schilderijen en een persoonlijke touch dat maakt het toch wel af. Wel pas nadat we het dak van de serre hebben vervangen vorig jaar, maakt echt heel veel verschil.

  5. Wat een gezellig huis! Ik ben zelf het liefst op de slaapkamer. Lekker chillen, lezen en series kijken. Al moet er nog vanalles afgemaakt en opgehangen worden.

  6. Gezellig! En wat heb je lekker veel licht in huis, de kleur van je bank vind ik ook erg mooi, helemaal mijn kleur!

  7. Pingback: Mijn droomslaapkamer... - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.