Hartelijk zondag! De herfst is gearriveerd, dus kruip lekker met een dekentje op de bank om te genieten van de muziekkeuzes van collega-blogger Davina!

Wie ben je?
Ik ben Davina, 28 jaar. Geboren in Gent, België en daar grotendeels opgegroeid. Ik ben altijd al gebeten geweest door het reizen en verken graag nieuwe plaatsen. Toen ik terug kwam van een lange periode in Australië meende ik dat ik me zou settelen in België. Toen kwamen de vlinders in mijn buik en werd ik verliefd… Mijn man kreeg plots een jobaanbieding in Amerika, waarop we besloten om het avontuur aan te gaan. Sinds eind mei wonen we in New Jersey, vlakbij New York! Ik mis familie, vrienden en Belgische chocolade, maar zelfs enkele maanden verder blijft het allemaal ontzettend spannend! Ik blog op Latcho Drom.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Nothing is gonna change my love for you van Glenn Alan Medeiros, een echt zeemzoet romantisch jaren ‘80 liedje. ‘t Duurde eventjes voor het me iets zei, maar het refrein herken ik wel!

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Geen liedje, wel een aankondiging “Dames en heren, de trein richting Landen komt zo dadelijk aan op perron 2.” Of iets in die aard. Het leek wel op een afscheidszoen uit een zwartwitfilm daar op het perron. Héél romantisch. Ik bleef net lang genoeg op het perron om hem uit te zwaaien, terwijl ik op mijn tanden moest bijten om geen gek vreugdedansje te doen. Ik liep de rest van de week met een big smile op mijn gezicht.

Wie was je tieneridool? 

Geen idee of ik echt een idool had, maar één van mijn eerste cd’s was er wel één met een knappe kop: Jon Bon Jovi! In 2000 had hij een come-back met “It’s my life”. Persoonlijk vond ik het een enorme verfrissing tussen al de boybands van dat moment. Ik was overigens ook grote fan van de actrice Shiri Appleby die in het clipje meespeelde. Op dat moment bekend in de serie Roswell. Nadien haar jammer genoeg niet veel meer zien spelen. Ik geloof dat enkel Katherine Heigl echt is doorgebroken na die serie.

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Shake it off van Taylor Swift doet het nog steeds voor mij. Een liedje waar ik niet bij kan blijven stilzitten. Ideaal om jezelf op te beuren. Een liedje waar je energie van krijgt!

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Hanging on too long van Duffy. Toen dit liedje populair was, was ik op een heel slechte plaats in mijn toenmalige relatie. Het einde zat er duidelijk aan te komen, maar ik bleef te hard vasthouden. Eigenlijk is dat hele album van Duffy om van te janken, al gaf het album me ook kracht. Ik vond het namelijk erg straf hoe Duffy in haar liedjes exact hetzelfde als ik leek mee te maken (en zich ook zo idioot voelde.) Wetende dat ik niet alleen was in mijn gevoelens hielp enorm. Alleen is het soms moeilijk wanneer ik dit liedje terug hoor, dan word ik terug gekatapulteerd naar het moment dat ik de cd, al huilende, op repeat achter elkaar zat te beluisteren in mijn auto.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Have yourself a Merry Little Christmas in de originele versie van Judy Garland (al vind ik de versie van Sinatra ook mooi.) Ik heb namelijk een zwak voor oude films. Dit liedje komt uit de film ‘Meet me in St.Louis’ uit 1944. Geloof me vrij, als je dit tijdens de film ziet huil je tranen met tuiten. Ik denk niet dat Judy Garland me ooit even hard heeft kunnen ontroeren met een ander liedje.

https://www.youtube.com/watch?v=nH9RyySpkU8

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Moeilijk! Lady Gaga vond ik erg indrukwekkend met al haar kostuums en decorwissels én met een krak van een stem! Florence and the Machine is ook heel wat om live te zien. Florence lijkt nooit uitgeput te zijn terwijl ze kilometers over en weer op het podium rent. Het meest indrukwekkende was waarschijnlijk Prince. Want meer dan een gitaar en zijn fans heeft hij niet nodig. Hij leek high te worden van zijn wild publiek, niet te stoppen gewoon! Het was een optreden waarvan ik het gevoel had dat ik in een soort trance was. Alsof het publiek tot één of andere sekte behoorde dat begeesterd was door die kleine man. De hele dag was het bijzonder warm geweest tijdens zijn concert, dus een wolkbreuk kon niet uitblijven. Maar het was enorm magisch dat dat net moest gebeuren terwijl hij Purple Rain begon te zingen. Een jaar later zag ik hem opnieuw, maar die eerste keer was het beste! Ik ben dan ook enorm blij dat ik kan zeggen dat ik hem nog live heb mogen zien spelen!

(edit door Bregje: de video van Purple Rain op Werchter Boutique was helaas niet meer beschikbaar, dusik heb even een andere live versie gekozen)

https://www.youtube.com/watch?v=75vfMP8I8Vs

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Balthazar is een Belgische indierockgroep. De leden (4 mannen en 1 vrouw) komen uit Gent en Kortrijk. Mijn geboortestad en de laatste stad waar ik woonde voor ik naar Amerika trok. Dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld 😉 Ik vind het aangename luistermuziek, maar ook live zijn ze erg goed en houden ze je aandacht vast. Op Rock Werchter vorig jaar was ik niet weg te slaan! Hun muziekclipjes vind ik ook vaak iets speciaals hebben. Zoals The Boatman. Daarin speelt de schlagerzanger Bart Kaëll de hoofdrol in. Nogal ironisch gezien Bart Kaëll zijn meest bekende liedjes ook allemaal met boten of varen te maken hebben (“Zeil je voor het eerst” en “De Marie Louise”). Verschillende groepsleden zijn bovendien met enkele soloprojecten begonnen. Interessant om te volgen dus!

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Het meest toepasselijke is waarschijnlijk I’m an Englishman in New York van Sting. Ik mag dan geen Brit zijn, ik ben ook een ‘legal alien in New York’ en verbaas me vaak nog elke dag over de verschillen met de Amerikanen. Ik doe mijn best om me te integreren, maar soms wil ik gewoon een boterham met hagelslag. (Zowel het brood als de hagelslag zijn hier moeilijk te krijgen!)

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Ik heb heel wat cd’s liggen van Rihanna, dus meestal kan ik haar muziek wel smaken. Al heb ik echter totaal niet begrepen waarom het liedje Work zo populair was. Ik vind dat echt een afgrijselijk gejammer dat niets van waarde toevoegt. Gelukkig heeft ze sindsdien enkele nieuwe hits op de markt gebracht zodat het eindelijk naar de achtergrond aan het verdwijnen is!

https://www.youtube.com/channel/UC2xskkQVFEpLcGFnNSLQY0A

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Dit is ontzettend moeilijk! Ik denk dat ik het eigenlijk al genoemd heb met Prince zijn Purple Rain. Ook ben ik gek op de klassiekers zoals Michael Jackson, Abba (guilty pleasure), Nick Cave, Hooverphonic, … Veel te veel!

Misschien dan een liedje waarbij er 2 grootheden worden samen gebracht: Under pressure van Queen en David Bowie!

Dankjewel Davina, wat een fijne nummers zitten er weer tussen. En wat gaaf dat jullie vlakbij New York wonen, ben een klein beetje jaloers hoor!  Facebook  en Twitter!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.