Vorig jaar is mijn liefde voor lezen behoorlijk aangewakkerd in de maand oktober. Dankzij de toffe collega-blogger Dagmar deed ik mee aan Boektober. Een maand om extra focus te leggen op het lezen van boeken. Dit jaar doe ik weer mee en vandaag  vertel ik je hoeveel en welke boeken op mijn leeslijst staan!

Mijn doel voor Boektober

Op dit moment staat de teller van het aantal gelezen boeken in 2016 op 33 stuks. Met nog 3 maanden voor de boeg wil ik proberen om de 50 te halen. Boektober is daarin een mooie stok achter de deur, dus ik heb besloten dat ik deze maand zes boeken wil lezen. Als ik wat minder op mijn telefoon en laptop bezig ben heb ik al gauw zeeën van tijd over, dus dat moet wel lukken! Bovendien hebben we wat auto- en treinritjes op het programma staan, waarin ik ook kan lezen. Ik loop regelmatig al lezend door het huis. Etienne moet dan altijd lachen en zegt: ‘Het moet wel echt een tof boek zijn, als je het niet weg kunt leggen als je naar boven loopt!’ Ik vind het zalig om te lezen en me helemaal te verliezen in een verhaal.

Mijn leeslijst

Gezien mijn werkloosheid heb ik het budget niet om een stapel nieuwe boeken aan te schaffen, dus ik ben erg blij met mijn bibliotheeklidmaatschap! Gelukkig had ik nog wel een bol.com cadeaubon liggen, dus één klein presentje voor mezelf zat er wel in! Op dit moment staan de volgende boeken sowieso op mijn lijstje:

boektober - bregblogt.nl

Masterclass ondernemen – Annic van Wonderen

Momenteel staat mijn leven in het teken van mijn loopbaan: wat wil ik? Ik solliciteer me zes slagen in de rondte, maar tot op heden nog zonder succes. Doot dit boek wil ik inzicht krijgen in het ondernemersvak en vooral: of het een optie is voor mij.

Blijf bij mij  – Jennifer L. Armentrout

Dit is het derde deel in de waanzinnige ‘Wacht op mij-serie’. Zoals je van mij kunt verwachten heb ik deel 1 en 2 nog niet gelezen, maar als ik de beschrijving zo lees hoeft het ook niet perse in die volgorde. Het is een zogenaamd young adult boek. Volgens mij een heerlijk boek om mee weg te kruipen op de bank nu de herfst weer is begonnen, jullie kunnen uiteraard een recensie verwachten als ik het uit heb!


Liever met lef – Dagmar Valerie

Ik volg Dagmar nu iets langer dan 1 jaar en ik heb veel bewondering voor haar positieve instelling. Zo heeft ze me vorig jaar geïnspireerd met Boektober, maar ook de tag Project Positief gaf me een enorme positieve boost. In dit boek deelt Dagmar haar tips om het leven voor de 100% te leven. Dit is precies wat ik nodig heb in mijn zoektocht en daarom heb ik dit cadeautje voor mezelf gekocht. 😉

Zoek het maar uit – Chantal van Gastel

Omdat ik één boek bestellen bij bol.com zonde vond van de verzendkosten bestelde ik nog een fijne chicklit erbij. Ik heb al eens eerder iets van Chantal gelezen en kan me herinneren dat ze een vlotte schrijfstijl heeft met een goede dosis humor. Precies waar ik van houd! Ik ben gister al begonnen en zat binnen no time op bladzijde 50 en zit al helemaal in het verhaal. Dat komt dus wel goed…

Dit zijn de vier boeken die ik nu in huis heb. Ik verwacht dat ik over een week of 2 weer naar de bieb ga om nieuwe boeken uit te kiezen, dus halverwege de maand oktober kun je een update verwachten!

Ga jij meedoen met Boektober?

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Ik ga niet meedoen. Niet omdat ik niet wil lezen, maar gewoon omdat ik er toch niet aan toe ga komen. Zoonlief vraagt wat dat betreft te veel aandacht om rustig te kunnen lezen.

  2. Ik heb ook weer 2 boeken liggen!! Ga er vanavond lekker aan beginnen!

  3. Net als vorig jaar doe ik ook weer mee 🙂 4 boeken is mijn streven, vorig jaar gelukt dus heb goede hoop. Ik loop onwijs achter in mijn challenge dus boektober kwam weer als geroepen!

  4. Wat leuk is dit. Misschien dat ik er ook wel aan mee ga doen, heb nog zo’n stapel boeken liggen die ik wil lezen 🙂 En hieraan meedoen ‘dwingt’ mij dan ook een beetje om af en toe niet achter de laptop te kruipen. Handig hè zo’n bieb abonnement. Ik ben er erg blij mee.

  5. Ik ga niet mee doen, maar ik lees de laatste tijd echt onwijs veel. Wel ebooks dan weliswaar, maar goed, dat is natuurlijk ook gewoon lezen. Ik ga denk ik weer een abonnement op de bieb nemen, dan kan ik ook ebooks lenen ipv ze steeds aan te moeten schaffen: dat scheelt behoorlijk! Al moet ik zeggen dat er niets boven een echt, papieren boek gaat. Ik ben wel benieuwd naar het boek van Annic van Wonderen, laat je het weten als je ‘m gelezen hebt?

  6. Pingback: #Boektober – The Fabulous Life of Ellen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.