Hopelijk vonden jullie het eerste fotoverslag leuk om naar te kijken! Vandaag gaan we verder waar we gebleven zijn: op de dag van het Toscaanse sprookjeshuwelijk. Vandaag heb ik ook nog een bonus: een korte vlog van onze trip!

Na ons ontbijtje was het tijd om te douchen en onszelf in de boho chic look te hullen. Mocht je onze outfits gemist hebben, je vindt ze hier! We arriveerden tegen 13.00 op de prachtige locatie en dompelden onszelf onder in de sprookjesachtige sfeer die op het landgoed heerste… Jullie krijgen volgende week nog een uitgebreide sfeerimpressie van de bruiloft!

Bruiloft in Toscane - bregblogt.nl

Na een dag en avond feesten rolden we diep in de nacht ons bedje in. De vraag die ik mezelf stel is: waarom zijn baco’s zo lekker en waarom kan ik niet gewoon water drinken? Laten we het daar ook maar bij houden. 😉

Op vrijdag was ik, heel verrassend, behoorlijk brak. Erg handig met een autorit van 2,5 uur voor de boeg. Gelukkig hoefden we van de geweldige Air BnB host pas uiterlijk om 15.00 het appartement uit, dus we konden lekker uitslapen. Aan het einde van de middag arriveerden we bij ons hotel in Pisa. Niet bepaald een pittoresk optrekje, getuige het douchestoeltje, verhoogde toilet en de beugels aan de muren. Die hulpmiddelen waren eigenlijk zo gek nog niet in mijn toestand, maar toch… 😉 Terwijl ik me oppepte om op pad te gaan voor een hapje en een drankje, zei Etienne: ‘Wat nou als ik even McDonalds ga halen en we lekker vroeg gaan slapen? Dan zijn we morgen weer fit!’ Kijk, en dat is één van de vele redenen waarom ik zo van die man hou! Ik dacht dat hij wel lekker ergens wilde gaan eten, aangezien hij donderdag de bob was geweest en dus nergens last van had. Bleek dat ie ook gewoon lekker wilde cocoonen! En zo geschiedde…

bregblogt.nl

Zaterdag waren we allebei weer zo fris als een hoentje. We zaten aan de rand van Pisa, maar ik had al van zoveel mensen gehoord dat die stad niet heel veel voorstelde, dat we ons de moeite hebben bespaard om erheen te gaan. We besloten om naar Marina di Pisa te rijden en dat bleek een hele goede beslissing!

Uiteraard begonnen we hier weer met een lekker ontbijtje…

ontbijt - bregblogt.nl

Om daarna op een klein strandje te belanden tussen de locals

Marinna di Pisa - bregblogt.nl

Marina di Pisa - bregblogt.nl

Marina di Pisa - bregblogt.nl

Zo fijn, even lekker chillen met die billen! Naast ons zat een moeder met twee kleine kindjes en terwijl ik ze zat te bekijken had ik een beetje gemengde gevoelens. Enerzijds miste ik Laurens, maar anderzijds was ik zo blij dat ik lekker in mijn boek kon lezen, zonder steeds bezig te zijn met een kleine uk! We lunchten op ons gemak in een restaurant dat aan het strandje lag. Ik at echt een zalige pasta scampi en Etienne pasta met mosselen en andere zeevruchten.

Marina di Pisa - bregblogt.nl

Marina di Pisa - bregblogt.nl

Marina di Pisa - bregblogt.nl

Na de lunch was het tijd om uit te buiken op het strand, waarna we tegen het einde van de middag naar Lucca vertrokken. Ook dit was een uitstekend idee, want Lucca is echt een plaatje van een stad. Gemoedelijk, met heel veel smalle straatjes, ontelbaar veel trattoria’s en mooie gebouwen. We kozen een restaurant uit en bij toeval bleek dat hier voor openingstijd al een rij stond. Dan moest het wel goed zijn! Van binnen leek de tijd stil te hebben gestaan. Het eten was echt zalig en ontzettend betaalbaar. Voor een heerlijke antipasti-schotel, twee hoofdgerechten, wijn en water betaalden we iets meer dan €40,-. Ik heb nog nooit zulke lekkere, malse rosbief gegeten! Helaas ben ik vergeten om er een foto van te maken, dus geloof me maar gewoon op mijn woord!

img_20160924_193224-800x449.jpg

Trattoria Di Leo Lucca - bregblogt.nl

Na het eten wandelden we nog een stukje door Lucca en reden vervolgens terug naar Pisa. Zondagochtend om 7.30 zouden we alweer terugvliegen, dus dat betekende een korte nacht… 🙁

Nog even het bewijs dat ik de Toren van Pisa wel degelijk heb gezien..

Toren van Pisa - bregblogt.nl

En weer geland op Nederlandse bodem, let niet op mijn gare hoofd. 😉bregblogt.nl

We sjeesden meteen door naar het mooie zuiden, waar een kleine blonde peuter stond te stuiteren van blijdschap: home sweet home!

Tot slot voor de liefhebbers nog een korte video-impressie van de eerste dagen van ons tripje. ♥

 

Heb je een beetje meegenoten van onze reis?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

11 Reacties

  1. Dat ziet er super uit !! ? Wat een mooie plekjes ook! Toch maar eens op mijn lijstje schrijven dan ? rijkdom zeg! Even weg met z’n twee en dan nog zo’n feest bestemming ! het zou mij ook moeite kosten , trip zonder kind maar toch ook “goed voor de gezondheid” ???

  2. Ahh leuke vlog, ik verlang terug naar die smalle straatjes. Lucca heb ik nog nooit bezocht maar staat zeker op mijn lijstje, en pisa hadden we overgeslagen. Daarentegen wel Florence en Sienna bezocht. Jullie zagen er echt heel mooi uit.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.