Vijf dagen Italië leverden een kleine 200 foto’s op. Uiteraard een aantal mislukkelingen, maar gelukkig ook een heleboel pareltjes! In deze Oh Happy Day neem ik je mee naar Toscane….

Op de dag van vertrek begon ik met een flinke portie woensdagochtendknuffels. Ik zou mijn apie zo gaan missen, dus ik gaf hem nog even alle liefde die ik in me had. Gelukkig wilde hij ook lekker knuffelen en ‘baby zijn’.

bregblogt.nl

Nadat de laatste spulletjes waren ingepakt (ik ben heus geen kofferkenau) konden we gaan. Op dinsdagavond hadden we besloten om toch de auto te pakken. Dit scheelde reistijd en qua kosten verschilde het niet veel met de trein. Dus hop, koffer in de auto en zwaaien maar naar onze kabouter! Op het vliegveld in Eindhoven aten we een broodje en vervolgens was het tijd om te boarden. Uiteraard deed ik dat op Koninklijke wijze…

bregblogt.nl

Een paar uur later liepen we de car rental terminal van Pisa Airport binnen. Vol overtuiging dat we een kwartiertje later weg zouden crossen in onze Fiat 500. Boy was I wrong…..

We hadden een foutje gemaakt bij de reservering, of beter gezegd: gedacht dat het wel goed kwam. Etienne is de chauffeur en ik heb de creditcard… voel je hem al aankomen? De auto had dus op mijn naam moeten staan. Aangezien de pickup time al verstreken was, kon de naam met geen mogelijkheid meer gewijzigd worden. (Lekker klantvriendelijk) Dus moesten we een nieuwe boeking plaatsen. Ik overzag het even niet meer en de dame van de telefonische klantenservice was zo flexibel als een metalen plaat. Uiteindelijk regelde ze een nieuwe auto tegen een redelijk tarief voor ons. Het bedrag van de oorspronkelijke boeking kregen we niet meer terug. Erg fijn…. not! Maar goed, met mijn grote blauwe kijkers keek ik de Italiaanse verhuurmedewerker aan en vroeg om een Fiat 500. Die waren er niet meer, dus we kregen een Smart Forfour Passion. Toen we die aantroffen op de parkeerplaats was hij omringd door Fiatjes 500… Lekker dan. Ik sprak mezelf streng toe: ‘Even ademhalen en niet zeiken Breg, je bent in Toscane!’

bregblogt.nl

We stapten vol goede moed in deze  – van binnen verrassend ruime – bolide en crossten de Autostrada op. Om na een half uurtje getrakteerd te worden op regen en onweer. Ho eens even, dat was niet de bedoeling?! Dat we ook nog eens vergeten waren om eten en drinken in te slaan voor onderweg maakte de trip niet veel fijner. Gelukkig had ik nog wat zakjes zoute stengels in mijn handbagage, eind goed… al goed. Het autorijden in Italië is me overigens 100% meegevallen, ik heb geen enkele paniekaanval gehad! 🙂 

bregblogt.nl

Om 19.15 reden we het oude deel van Chianciano Terme binnen, een heel pittoresk dorpje, bovenop een heuvel.  We konden het appartement niet meteen vinden, wat leidde tot een spannende achtbaanrit door supersmalle straatjes. Die Smart was bij nader inzien zo slecht nog niet. We werden hartelijk ontvangen in het appartement, dat we via AirBnB hadden geboekt. Check even het uitzicht vanuit onze slaapkamer!! ♥bregblogt.nl

‘s Avonds zijn we alvast even een kijkje gaan nemen op de trouwlocatie, waar we ontvangen werden met een gezellige borrel. Een hele leuke manier om alvast wat mensen te spreken en te beginnen met de voorpret voor de grote dag. Van deze avond heb ik geen foto’s gemaakt. Wat trouwens nog een avontuur was: we waren een beetje verdwaald op de heenweg, omdat een zeker blond vrouwspersoon zich met de TomTom wilde bemoeien. Hierdoor belandden we op de toegangsweg aan de achterkant van het landgoed die verdomd veel weg had van een stukje Paris-Dakar. Moet je echt een keer meegemaakt hebben in een Smart. 😉 Rond een uur of elf rolden we ons bedje in, tijd om uit te rusten voor donderdag!

Wakker worden met uitzicht op de Toscaanse heuvels is echt zoooo gaaf! We kleedden ons gauw aan en gingen op zoek naar een ontbijtje. Vlakbij het appartement vonden we een kleine patisserie mét terrasje! En zo zaten we vijf minuten later te genieten van de lekkerste koffie en croissants met een adembenemend uitzicht….

bregblogt.nl

img_20160922_090127-800x451.jpg

Zo, het is tijd om er een eind aan te breien….morgen kun je meegenieten van deel 2, waarin ik een sneakpeak geef van de bruiloft en je meeneem naar Lucca! ♥

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

15 Reacties

 1. Poehee wat een verhaal van het autoverhuurbedrijf. Lekker klantvriendelijk NOT.. ben blij dat het uiteindelijk nog redelijk is goedgekomen.

 2. mathiske's mama blog Antwoord

  Oh niet doen, niet doen, niet doen. Ik wil ook naar Toscane! Wat ziet dat terrasje er heerlijk uit!

 3. Nou wat een klantvriendelijkheid zeg…. Je zou toch zeggen dat die naam ff omgooien niet zo moeilijk is. Maar goed, je hebt je vervoer gekregen!
  Ben zelf nog nooit in Italië geweest, maar wat ziet het er prachtig uit…
  Ben benieuwd naar deel 2!

  • Ja mooi hè! Ik was nog nooit in Toscane geweest en nu wil ik nooit meer ergens anders heen! ?

 4. Pingback: Even bijkletsen: 4 maanden, minivakantie en schoonheidspecialiste - Breg Blogt

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.