Hallo! Hier is uw blonde boekenwurm weer! De teller van gelezen boeken in 2016 staat inmiddels op 32 stuks, dus ik ga nog steeds als een speer. Steeds vaker vind ik de rust om lekker te lezen, zeker nu de herfst voor de deur staat. Lekker onder een dekentje op de bank, kopje thee erbij….zalig! Vandaag deel ik weer een aantal boeken met jullie die ik in de afgelopen periode heb gelezen…Costa del Sol – Suzanne Vermeer

De boeken van Suzanne Vermeer lezen zo heerlijk weg! Je weet dat er iets spannends gaat gebeuren en daardoor vind ik het altijd moeilijk om het boek weg te leggen. In dit geval gaat het verhaal over Eline, een jonge weduwe die op het punt staat om met haar kinderen vakantie te gaan vieren aan de Spaanse Costa del Sol. Vlak voor haar vertrek komen ineens allerlei zaken over het overlijden van haar man boven water, waardoor de reis in Spanje ineens niet meer zo ontspannend is als de bedoeling was. Het boek is vlot geschreven, en de spanning wordt goed opgebouwd. Hier en daar wel een beetje voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Schrijven kreng!  – Lisette Jonkman

Even geen fictie tussendoor, maar een heel erg inspirerend en fijn boek van Lisette Jonkman over…schrijven! Zoals je al eerder kon lezen ben ik groot fan van deze schrijfster. Toen ik zag dat er een boek met schrijftips van haar hand bestond, rende ik weer eens naar de bieb. Ik heb de droom om ooit eens een roman te schrijven en de tips uit dit boek waren heel waardevol. Met dezelfde humor als ze in haar romans gebruikt geeft Lisette allerlei handige tips en fijne schrijfopdrachten die je kunt gebruiken bij het schrijven van een boek. Het boek staat nu ook op mijn Sint / Kerst / verjaardagsverlanglijstje, want een eigen exemplaar is toch wel heel handig!

Voor jou – Jojo Moyes

Ja, weer een schrijfster die je al eerder voorbij hebt zien komen. Ik zag een tijdje geleden de film ‘Me before you‘  die ik echt prachtig vond! Ik jank niet vaak in de bios, maar dit keer gingen de sluizen open. Zo ook bij het lezen van het boek. Me before you vertelt het verhaal van de jonge Lou(isa) Clark, een chaotische jonge vrouw met een bijzondere kledingstijl en een chronisch goed humeur. Op zoek naar een nieuwe baan belandt ze bij de familie Trainor. De zoon van het rijke gezin, Will Trainor, is door een ongeluk verlamd geraakt vanaf zijn nek naar beneden. Voor zijn ongeluk was hij een snelle jongen in Londen: rijk, succesvol, avontuurlijk. Lou wordt aangenomen om Will gezelschap te houden…

Een Parijse Affaire – Tatiana de Rosnay

Ja, ik ben gewoon een beetje voorspelbaar soms. Als ik een boek van een auteur mooi vind, wil ik vaak alles van diegene lezen. Zo ook dit keer met Tatiana de Rosnay. Ik verwachtte een verhaal over een affaire in Parijs, maar belandde met mijn neus in een verhalenbundel. Allemaal korte verhalen die hetzelfde thema hebben; een affaire die zich afspeelt in Parijs. Grappig, ontroerend en schaamteloos: ik had het boekje binnen een paar uur uit. Heerlijke literatuur voor onderweg, omdat je steeds aan een nieuw verhaal kunt beginnen.

Te koop – Eva Monté

Dit boek vond ik bij de ‘Top 10 ontspanning’, een plek waar ik mijn rondje bieb meestal begin. Eva Monté is het pseudoniem van de zusjes Alexandra en Victoria Nagelkerke. Ik vind het tof als je samen kunt schrijven en er dan zo’n spannend verhaal uitkomt. Dit boek gaat over de gladde makelaar Richard Hoek, die er nogal een aparte werkwijze op nahoudt om de huizen uit zijn portefeuille te verkopen. Hij laat een spoor van vernieling achter. Het boek is echt heel spannend en bijna tot het einde had ik geen idee hoe het zou af lopen. Het karakter van Richard Hoek vond ik af en toe rete-irritant, wat volgens mij precies de bedoeling was van de schrijfsters. 😉 Absoluut een aanrader!

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

Ik ken Herman Koch vooral uit Jiskefet. Ik weet wel dat hij schrijver is, maar er was nog niet eerder een boek van zijn hand in mijn hand beland. (wat een poëzie!) Zomerhuis met zwembad is mijn eerste Koch en dat beviel prima. Ik moest even in het verhaal komen, maar toen dat eenmaal gelukt was, heb ik het boek in een paar dagen uitgelezen. Je beleeft het verhaal door de ogen van de ietwat vreemde huisarts Marc Schlosser. Hij is de huisarts van de beroemde acteur Ralph Meier. Ralph nodigt Marc en zijn gezin uit in zijn zomerhuis in Zuid Frankrijk, waar een aantal vreemde dingen gebeuren. Als Ralph overlijdt moet Marc zich verantwoorden voor het medisch tuchtcollege, omdat er sprake is van een medische fout. Maar is dit ook wel echt zo?

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt – Romain Puértolas

Wát een prachtig verhaal! De 35-jarige Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis inn Marrakech de zevenjarige wees Zahera. Zahera lijdt aan een ongeneeslijke taaislijmziekte en Providence is vastbesloten om haar te adopteren en mee te nemen naar Frankrijk. Als op de dag van vertrek een vulkaan uitbarst in IJsland en er geen enkel vliegtuig mag vertrekken, gaat Providence niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, ze gebruikt al haar liefde voor het kleine meisje om zelf naar Marokko te vliegen. Een wonderlijk verhaal met een ontroerend mooie plot, echt een aanrader om te lezen!

Zo! Hier laat ik het even bij, want dit zijn al bijna 1000 woorden! Ik hoop dat ik je weer heb voorzien van wat leuke leestips. Mocht jij nog toffe tips voor mij hebben: do share!

 

Disclaimer: In dit artikel heb ik gebruik gemaakt van zogenaamde affiliate links. Als je via deze linkjes een bestelling plaatst bij Bol.com ontvang ik daar een kleine commissie over. Deze opbrengsten helpen mij weer om mijn site optimaal te onderhouden.

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

7 Reacties

 1. Bij mij staat het lezen weer een beetje stil maar komende tijd wil ik er weer vol tegenaan gaan. Schrijven kreng lijkt mij ook nog tof om te lezen!

 2. Lottes Anekdotes Antwoord

  hé, mede-blonde boekenwurm 😉 Bedankt voor de tips, want Een Parijse Affaire kende ik nog niet. Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt staat al een tijdje op mijn lijstje, maar het is er nog niet van gekomen. Er zijn namelijk véél te veel andere boeken die ook staan te drummen, haha.

 3. Lottes Anekdotes Antwoord

  Hé, mede-blonde boekenwurm! 😉 Bedankt voor de tips, want Een Parijse Affaire kende ik nog niet. Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt staat al een tijdje op mijn lijstje, maar het is er nog niet van gekomen. Er zijn namelijk véél te veel andere boeken die ook staan te drummen, haha. Ik wil ook graag beginnen aan Een leven na jou, maar ik vond Voor jou zo goed dat ik bang ben dat het vervolg alleen maar kan tegenvallen…

  • Hee wat leuk om te lezen! Sorry voor mijn late reactie, je was per ongeluk in mijn spam beland! Ik ben ook heel benieuwd naar ‘Een leven na jou’, kan niet anders dan prachtig zijn denk ik, Jojo Moyes schrijft zo geweldig!

 4. Hé, mede-blonde boekenwurm! 😉 Bedankt voor je tips, want Een Parijse affaire en Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt kende ik nog niet. Ze spreken me wel aan, dus hopelijk zijn ze snel beschikbaar in de bib.
  Ik wil ook graag Een leven na jou lezen, maar ik ben een beetje bang dat het alleen maar kan tegenvallen, nadat ik Voor jou zo goed vond…

 5. Zoooooooveel boeken??! Amai (hahahaha) ik ben al blij als ik drie boeken in een maand lees… O wacht, dan kom ik ook op ongeveer jouw aantal uit (goeie morgen :p ) Maar eh, wanneer lees jij dan? Voor het slapengaan of zo?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.