As we typ is het maandagavond. De laatste keer dat ik deze week voor mijn blog achter de laptop kruip. Ik zit als een malle vooruit te werken, zodat ik lekker kan gaan genieten van andere dingen, zoals mijn mannen, boeken lezen, Netflixen en ons aanstaande tripje naar Italië. En er is nog een reden voor mijn mini-blogvakantie…

We zijn maar vijf dagen weg, maar in die vijf dagen wil ik ook zo min mogelijk online bezig zijn. Dat betekent dus vooruit werken. Niet dat dit verplicht is, maar ik vind het zelf een geruststellende gedachte dat er elke dag nieuw leesvoer online komt. Dus zit ik hier te typen. Terwijl de top 100 van de 90’s door de woonkamer schalt, halen Etienne en ik herinneringen op aan onze tienerjaren. Ik voel me ook ineens een tiener, zoals ik hier aan de eettafel zit mee te zingen (heel vals!) terwijl ik aan mijn huiswerk blog werk. Maargoed, ik dwaal een beetje af. Ik tikte eerder al een verhaal over het achterlaten van mijn kind. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan en hoe vaak ik tegen de tijd dat dit artikel online komt, al heb geappt of gebeld met mijn ouders. Het is toch wel even spannend hoor!

Oh ja, ik zou nog vertellen over die andere reden voor mijn blogvakantie. Ik vind het nogal wat om te zeggen eigenlijk. Ik heb namelijk een overbelaste arm. Mijn linkerarm is een beetje kapot. Waarschijnlijk door mijn toegenomen laptopgebruik in de afgelopen weken. Bij gebrek aan een (ergonomische) werkplek, zit ik vaak op de bank. Lekker in de relaxhouding, laptop op schoot: ik denk dat dit veel bloggers wel bekend in de oren klinkt. Nou en toen begon mijn arm dus een beetje gek aan te voelen. Tintelen, zwaar gevoel, krachtverlies: niet relaxed. Eigenwijs als ik ben tik ik nu nog even een paar blogjes en mailtjes en dan moet die laptop ook echt weg. Ook mijn telefoon moet vaker aan de kant, want die veroorzaakt ook een deel van de klachten. Ik ben rechtshandig, maar houd dat apparaatje vaak vast met links. Rust is volgens mij het beste medicijn en dus ga ik eens even heel hard afkicken en mijn arme armpje eens wat rust gunnen. Wijn drinken en pasta eten kan ik prima met rechts, dus volgens mij gaat dat helemaal in orde komen!

Lieve medebloggers vertel eens: hebben jullie ook weleens fysieke klachten door de uren die je achter de laptop of computer doorbrengt? Of door je smartphone?

Bron uitgelichte afbeelding: Shutterstock

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

13 Reacties

 1. Ja vooral door de computer. Ik gebruikte een laptop die al op zijn eind liep en sinds eergisteren doet die niks meer. Die anderhalve dag computer begint zijn tol nu alweer te eisen. Moet daar toch iets op verzinnen…

  Hoop dat je op dit moment heerlijk zit te genieten!

 2. Ik ben ook nog echoscopiste erbij… dus dubbele belasting! Ik typ aan de eettafel, dat scheelt volgens mij wel iets. En af en toe een goede stevige massage ?

 3. Ik zit ook te vaak onderuit op de bank met mijn laptop op schoot. Met als gevolg regelmatig rugpijn…
  Een hele fijne vakantie!

 4. Ik heb er nog geen last van, maar blog ook nog niet zo lang en ook niet zo vaak…
  Ga jij maar eens lekker bijkomen in Italie! Echt heerlijk!! Enjoy!

 5. Ik heb omdat ik sinds kort weer druk bezig ben voor Supermammies ook al een paar keer klachten gehad. Ik moet ineens weer zo veel schrijven, doen en mailen.. haha. Fijne vakantie!!

  • Ja vervelend is dat he! Helaas is het niet minder geworden door de rust, dus ik ga toch maar eens de fysio inschakelen.. 😉

 6. Jup, zeker herkenbaar. Daarom ga ik altijd keurig aan tafel zitten met m’n laptop, op een ergonomisch zitkussen (voor m’n rug) en neem ik regelmatig een korte pauze (dan loop ik even rond het kookeiland bijvoorbeeld). Let op je lichaam he! Goed dat je even rust neemt. Veel plezier in Italië!!!!

 7. mathiske's mama blog Antwoord

  Wat vervelend dat je deze klachten hebt! Ik zit eigenlijk altijd aan tafel te typen, dat scheelt voor mij een hoop.
  Anyway, een hele fijne vakantie! Geniet ervan en rustig aan met je arm

 8. Hele fijne vakantie!! Wat balen van je overbelaste arm. Ik zit altijd aan de eettafel dus probeer het zo ergonomisch mogelijk te maken. Op de bank bloggen lijkt mij niets.

 9. Nou ik ben geen deskundige maar de klachten komen me bekend voor. Ik heb ook zoiets gehad, met tintelingen in mijn arm tot aan mijn vingers. Dat klinkt als een beknelde zenuw in je nek of de eerste wervel van je rug. Dat is heel goed te verhelpen door een fysiotherapeut. Tip van de week! 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.