Hé wat leuk, de muziek van een naamgenootje Breg? Nee hoor, ik kwam erachter dat ik de rubriek zelf nog nooit had ingevuld en dat werd nu weleens tijd! (Oké en ik was door mijn voorraad heen, dus hup, allemaal hier aanmelden)

Daar gaan we dan, tijd om uit de doeken te doen wie mijn tieneridool was, op welk nummer ik voor het eerst heb gezoend en van welk nummer ik echt kromme tenen krijg!

Wie ben je?

Dat weten jullie nu toch wel? Oké, nou ik ben dus Bregje, 35 lentes jong en ik woon samen met Etienne en onze peuter Laurens in Maastricht, ook wel de mooiste stad van Nederland genoemd. 😉 Ik werk momenteel niet, maar vul mijn dagen met solliciteren, bloggen en heel veel kusjes geven aan mijn peuter en mijn verkering. Wil je meer weten, klik dan vooral even lekker rond op mijn site.

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Nou dit wist ik dus echt niet, maar het is Ronald Kaiser met ‘Santa Maria’ en daar kocht ik een tijdje geleden een elpee van. Echt een mega fout en slecht nummer, dat we meestal draaien op avonden met de nodige alcoholische versnaperingen.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Ik heb werkelijk waar geen idee! Het was op een hockeyfeest, dus de kans is groot dat het iets van DJ Paul Elstak, de Backstreet Boys of Take That was. Hier wil ik het verder bij laten, want mijn moeder leest mee.

Wie was je tieneridool?

Eddie Vedder! De frontman van Pearl Jam laat nu mijn hartje nog steeds sneller kloppen trouwens. Als tiener ontdekte ik de band dankzij mijn oudste broer, die fan is van het eerste uur. En ik was fan van mijn broer, dus vond alles tof wat hij tof vond. De muziek van Pearl Jam vind ik overigens echt geweldig. Lekker met veul gitaren enzo! Ik hoop zo dat ik onderstaand beeld volgend jaar in het echt kan aanschouwen op Pinkpop…

Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Nou ik ben echt mega slecht in titels en artiesten onthouden, dus ik moest even de top 50 erbij pakken. Op dit moment word ik echt heel blij van dit nummer! Het is gewoon het deuntje, ik kan dan echt niet stil blijven zitten!

Deze zomer was Justin Timberlake ook een veelgedraaid artiest, wat hebben we geswingd op ‘Can’t stop the feeling’.

https://www.youtube.com/watch?v=fJ2ClPjFnB8

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Dat is ‘Don’t give up the fight’ van Racoon. Inmiddels kan ik het (meestal) luisteren zonder te huilen. Deze plaat werd gedraaid op de begrafenis van mijn lieve vriendinnetje. Zij overleed in 2012 totaal onverwacht aan een hersenbloeding en dat was een enorme klap. Toch draai ik de plaat vaak, omdat ik ook goede herinneringen heb aan Racoon en mijn vriendin, toen we in 2012 samen op Pinkpop naar ze keken en later handtekeningen gingen scoren als echte groupies. 🙂

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Ik hou van kerstplaten, zodra de tijd er weer rijp voor is gaat Sky Radio Christmas weer op! Aan Mariah Carey heb ik goede herinneringen, dat is echt een plaat uit mijn uitgaansperiode. Lekker hard en vals meeblèren met vriendinnen! En dan is daar de diepe, warme stem van Chris Rea. Dan begint de kerst pas echt…

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Poeh hee! Ik denk dat het Racoon was in het Klokgebouw in Eindhoven. De setting, de muziek, alles klopte die avond. Ook aan mijn eerste Pearl Jam concert heb ik warme herinneringen. Ik vond het reuze spannend, voor het eerst in de Ziggo Dome. Dankzij mijn broer konden we helemaal vooraan staan, ik vond het geweldig. Nu zul je denken dat ik toen 12 was ofzo, maar ik was echt al 31. Ik gedroeg me als een twaalfjarige, dat dan weer wel. 😉

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Ik ben groot liefhebber van Michael Kiwanuka. Hij wordt inmiddels wel steeds bekender volgens mij, misschien ken je onderstaand nummer wel als je het hoort. Die stem, echt heerlijk!

Ok Gregory Porter is geweldig! Een beer van een vent, dijk van een stem: een favorietje hier in huis.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Nou, hier moest ik even over nadenken. Ik weet niet wie deze vragen heeft bedacht, maar ik vind sommige maar lastig! 😉 Op dit moment kent mijn leven best wat onzekerheid. Ik heb een dappere sprong gewaagd, maar ben al een tijdje aan het zwemmen, zonder weer aan wal te raken. Een nummer dat me altijd helpt om positief te blijven en erop te vertrouwen dat het weer goed komt is ‘Keep your head up’ van Ben Howard.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Toen ik in 2002 stage liep in Parijs stond ‘The Ketchup song’ op nummer 1. Ik kon -en kan- echt helemaal niets met die plaat en snap niet waarom het ooit een hit is geweest. Anno 2016 moet ik niks hebben van de nieuwe Nederlandse ‘rappers’ die de tieners toezingen met de meest genante teksten. Ik klink nu als een oude oma, maar ik vind het echt niet kunnen als een stel van die opgeschoten kereltjes ‘h**ren n**ken’ staan te zingen, terwijl de gemiddelde leeftijd van het publiek 12 is. Tot zover deze preek van oma.

En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Djiezus, nog zo’n vraag! Er zijn zóveel mooie platen met mooie herinneringen. Een plaat die voor mij heel dierbaar is, is ‘Love you more’ van Racoon. Dit is voor Etienne en mij ‘ons liedje’. Een ander nummer dat ik graag héél hard draai is ‘Spente le Stelle’ van Emma Shaplin. Gewoon even luisteren en als het even kan: volume open. Ogen dicht en gewoon over je heen laten komen…


Dit was het dan, mijn eigen invulling van ‘De Muziek van..’! Ik hoop dat je het leuk vond om me zo nog wat beter te leren kennen. Wil je ook een keer meedoen? Stuur me dan even een mailtje!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

6 Reacties

  1. Leuk om je eigen invulling te zien! Het nummer van Michael Kiwanuka en Ben Howard zijn inderdaad erg mooi en bekend voor mij. Fijne zondag!

  2. Ik kende Michael Kiwanuka niet (mijn zoontje wel trouwens), wat een superstem heeft die gast!! Verdrietig verhaal over Racoon en je vriendin…Daar wordt zo’n nummer bitterzoet van he…:(

  3. Leuk dat je het zelf nu ook eens hebt ingevuld. Veel van artiesten die je schrijft ken ik niet, maar justin timberlake is hier ook heel veel gedraaid 🙂

  4. mathiske's mama blog Antwoord

    Leuk dat je hen nu zelf ingevuld hebt.

    Ik had het hockeymeisje dan weer niet echt achter je gezocht. Ik ga me aanmelden hoor, lijkt me leuk om mee te doen!

  5. Wat een leuk lijstje, behalve dan het verhaal over je vriendin… heftig! Wel herkenbaar trouwens dat je het nummer steeds blijft draaien. Je wilt de herinnering zo levend mogelijk houden. Ik doe graag mee aan dit leuke muzieklijstje, zie je mail 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.