Soms vind ik het echt onvoorstelbaar dat de smartphone pas een kleine tien jaar in ons leven is. En soms verlang ik ook terug naar de tijd toen er nog geen smartphones waren. Ik heb een behoorlijke haat-liefde verhouding met mijn Huawei en ik zoek nog steeds een goede balans in het gebruik. Het boek ‘Leven zonder smartphonestress’ van Alexander Markowetz heeft mij een stukje op weg geholpen…

Haat-liefdeverhouding

Alexander Markowetz is een Duitse hoogleraar informatica. Hij doet onderzoek naar de psychosociale gevolgen van het gebruik van smartphones. In dit boek geeft hij inzicht in het effect van smartphonegebruik. Zo beschrijft hij dat we onze dagelijkse bezigheden gemiddeld 53 keer per dag onderbreken om ons met de telefoon bezig te houden. Dat getal vond ik wel even confronterend. En herkenbaar. Vooral dat laatste vond ik dan weer confronterend, snap je het nog? Ik ben zelf groot fan van mijn telefoon, maar tegelijkertijd haat ik dat ding. Ik ben continu verbonden met de wereld en ik ben nieuwsgierig: een rampzalige combinatie. Ik ben me bewust van het gebruik en de afleiding en doe mijn best om dit patroon te doorbreken. Dit boek heeft me daar weer nieuwe inzichten in gegeven en ik merk al dat ik mijn telefoon vaker aan de kant leg. Sowieso ligt hij ‘s nachts niet naast mijn bed. Als ik niet kan slapen is de verleiding groot om even een rondje social media of een spelletje te doen. Met als gevolg dat mijn hoofd weer vol prikkels zit en slapen helemaal niet meer lukt. Ik lees nu een boek voor ik ga slapen en dat werkt echt perfect. Ik slaap stukken beter en rustiger.

Vlotte schrijfstijl

Ik ben meestal snel afgeleid tijdens het lezen van informatieve boeken, maar daar had ik bij dit exemplaar geen last van. Het boek zit vol interessante feiten over het gebruik van smartphones. De schrijfstijl is vlot en helder. Ook geeft Markowetz geregeld voorbeelden uit de praktijk, waardoor de materie heel concreet wordt. Ik vind het absoluut een verrijking om dit boek te hebben gelezen.

Leven zonder smartphonestress – Alexander Markowetz – Xander Uitgevers  Amsterdam

Winnen?

Ik mag in samenwerking met Xander Uitgevers een exemplaar van ‘Leven zonder smartphonestress’ weggeven! Meedoen is, zoals altijd, een makkie!

 • Laat hieronder een comment achter waarin je aangeeft dat je meedoet.

Optionee:

 • Volg Breg Blogt op Facebook en/of Twitter
 • Deel dit bericht op social media met de #Bregdeeltuit

De winactie loopt tot en met zaterdag 24 september, 23.59 uur. Ik maak de winnaar in de dagen erna bekend, hou dus mijn blog en Facebookpagina goed in de gaten!

Berichten met een * in de titel bevatten commerciรซle content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

19 Reacties

 1. Wat jij schrijft is al heel herkenbaar, ik ben daarom erg benieuwd naar het boek. Ik doe graag mee!

 2. Leuk! Lijkt me interessant! Ik heb mijn smartphone ook niet meer in de slaapkamer mee, dat scheelt al een hoop he. Maar de rest van de tijd ben ik vastgegroeid met dat ding… Eigenlijk zo stom!

 3. Doe graag mee. Ik vrees dat niet alleen ik maar ook Ro dit boek toejuicht. Als ik niet win ga ik hem geloof ik maar op mijn verlanglijstje voor de feestdagen zetten.

 4. Herkenbaar, ik merkte laatst al op hoe vaak er ‘even’ gekeken word op Facebook, IG of welk ander gebeuren dan ook. Mensen kunnen je altijd bereiken als ze willen.
  Ik doe dus graag mee met de winactie ๐Ÿ˜‰

  Op Facebook volg ik je al.

 5. Leuke winactie! Ik doe graag mee.
  Ik wil binnenkort ook eens een winactie uitproberen dus ik let nu op hoe anderen dat doen. ๐Ÿ™‚

 6. Wat een goed artikel, ik doe graag mee! Ik ben bewust bezig met off-online zijn en denkt dat dit boek me kan ondersteunen… Zou ook graag een challange starten op basis van dit boek voor mijn blog.

 7. Leuke winactie! Het is confronterend en herkenbaar.

  Gaaf dat je het boek mag weggeven. Het lijkt mij echt heel interessant boek en gun het een ander van harte.

 8. Ik ben de laatste tijd ook veel te veel met mn telefoon bezig. Vind het voor mezelf niet oke, en vraag me ook hard af wat onze kleine hiervan meepikt.. zou ze het heel normaal vinden, altijd en overal die telefoon? Ik doe dus graag mee!!

 9. Linda Smeets Antwoord

  Ontzettend herkenbaar! Ik ben super benieuwd naar dit boek en doe daarom dan ook graag mee.

 10. Ik ben bang dat ik vast geplakt zit aan mijn mobiel… Ik denk dat geen kwaad kan om me daar eens wat meer bewust van te worden

 11. Herkenbaar,ik ben erg benieuwd naar het boek en hopelijk kan ik na het lezen wat losser omgaan met mijn mobiel ๐Ÿ˜‰

 12. Hmm, heel herkenbaar. Ik ben me er wel bewust van, maar kan nog wel wat tips gebruiken.

 13. Ik doe graag mee aan de verloting. We hebben 4 van die neurootjes in huis ๐Ÿ˜‰

 14. Anneliese de Waal Antwoord

  Erg leuk, ben erg nieuwsgierig naar het boek, ik doe graag mee !! ๐Ÿ™‚
  Groetjes Anneliese

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.