Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Heerlijk lunchen in Dordrecht: Broodcafé Jaap

Dordrecht is echt een hele leuke stad! De historische binnenstad is ontzettend sfeervol en charmant.Het zal je dan ook niet verbazen dat ik er heel graag kom. Mijn ouders wonen al een paar jaar aan de rand van de binnenstad en sinds kort zit er een hele fijne lunchplek bij ze om de hoek: Broodcafé Jaap.

Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Gezellige huiskamer

De zaak voelt als een soort huiskamer, er hangt een hele gezellige, knusse sfeer. Je wordt hartelijk ontvangen door het vriendelijke personeel. Aan de linkerkant zijn een aantal tafeltjes en een gezellig zithoekje. Buiten vind je een kleine stadstuin, waar het ook heerlijk vertoeven is.

broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Aan de rechterkant vind je de bakkerij, waar Jaap zelf alle broden bakt. In de bakkerij is ook de winkel, waar je naast de lekkere broden ook woonaccessoires, kookboeken en huisgemaakt broodbeleg zoals aardbeienjam, kunt kopen.

Check die brownies, daar loopt het water je toch van in de mond? Bij de koffie kregen we een stukje huisgemaakte fudge van witte chocolade: yummie!

Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Het menu

We hadden even moeite om te kiezen uit alle lekkere boterhammen op de menukaart. Wat denk je van een een broodje Kip van Jaap met gerookte kip en cranberrychutney? Of een boterham met Brocante kaas (ik vind die naam echt geweldig bedacht!), oude kaas met truffelmayonaise?

Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

Uiteindelijk kozen we voor een broodje carpaccio en eentje met gerookte kip en deelden we die. Het smaakte onwijs goed! Lekker vers brood, rijk belegd en goede smaakcombinaties!

Broodcafé Jaap - bregblogt.nl Broodcafé Jaap - bregblogt.nl

De volgende keer ga ik zeker ook die Brocante Kaas eens proven en dan neem ik er een lekkere smoothie bij. Je kunt bij Broodcafé Jaap trouwens ook soep en smoothies meenemen, reuze handig!

Ik ga hier zeker nog vaker een broodje eten als ik in de buurt ben! Ook voor mijn peuter is er genoeg keus, zoals de ‘Boterhammen als thuis’ met pindakaas of nutella. Hopelijk kunnen we de volgende keer genieten in de tuin!

Broodcafé Jaap
Johan de Wittstraat 10-12
DordrechtLiefs,

Breg


Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content. Lees er meer over in de disclaimer .
Volg je mij al op Facebook , Instagram en Twitter ?

About Bregje

Avatar

Bregje is verliefd op Etienne (beter bekend als de Roodharige Hunk) en moeder van Laurens (2014). Op Bregblogt.nl vind je veel persoonlijke artikelen, boekreviews, shoplogs, recepten om je vingers bij af te likken en de tofste hotspots! Vaak met een korreltje zout, soms met een traantje en het liefst met veel humor!

2 thoughts on “Heerlijk lunchen in Dordrecht: Broodcafé Jaap

  1. Wat ziet dat er gezellig uit, heel knus! En die broodjes zijn ook super goed belegt. Ik krijg er trek van! Mocht ik ooit eens in Dordrecht zijn ga ik er zeker een broodje eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.