Hartelijk zondag! Voor je straks naar buiten rent om van deze heerlijke zomerse dag te genieten heb ik een lekker muzieklijstje voor je! Dit keer van mijn lieve collega-blogger en mommy-to-be Anita! Heel veel lees- en luisterplezier!

 De muziek van Anita - bregblogt.nl

Wie ben je?
Ik ben Anita, 32 jaar en getrouwd met mijn grote liefde R. Ons gezin is vorig jaar uitgebreid met de komst van Louie, een Franse Basset pup. En we zijn nu in verwachting van ons eerste kindje, wat helaas niet zo vanzelfsprekend is geweest. Ik blog sinds augustus 2014 op mindjoy.nl, een blog over mindfulness, wijsheden en positiviteit. Daarnaast werkte ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg maar door een bedrijfsongeval met een cliënt ben ik nu met een coach op zoek naar ander werk.

Ik ben te volgen op: Facebook, Twitter en Instagram!

Welke plaat stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Ah, Lionel Richie met ‘All night long’. Wat een heerlijk nummer was dat en heb ik vroeger veel gehoord. Het verveelt nooit moet ik zeggen! Mijn geboortejaar, 1983, is sowieso een best goed muziekjaar als ik kijk naar de nummers die toen zijn uitgebracht.

Op welk nummer kreeg je jouw eerste zoen?

Hele goede vraag! Volgens mij was deze zoen niet op een feestje of een andere gelegenheid waar muziek gedraaid werd. Tevens ben ik heel slecht in het onthouden van zaken uit mijn jeugd moet ik zeggen.

Wie was je tieneridool?

Ik was als tiener helemaal fan van de Backstreet Boys. Ik kocht alle CD’s, had tientallen posters op mijn kamer hangen en was verliefd op Nick Carter. Ooit ben ik samen met twee vriendinnen naar een concert geweest en dat was geweldig! Daarnaast  luisterde ik ook graag naar 3T, de neefjes van Michael Jackson.

 Welk nummer laat je dansen door de kamer en waarom?

Heel moeilijk om één nummer hiervoor uit te kiezen maar als je mij een artiest uit laat kiezen dan ga ik sowieso voor Justin Timberlake. Onwijs dansbare en heerlijke muziek waar ik uren naar kan luisteren. En dan natuurlijk niet stil kan zitten.

Welk nummer maakt je verdrietig en waarom?

Echt verdrietig maakt geen enkel nummer mij maar er zijn een hele hoop nummers die mij diep weten te raken. Zo luisterde ik vroeger veel naar het nummer Foolish games van Jewel en een paar jaar geleden kwam het nummer dat is je mis van Maaike Ouboter echt ontzettend binnen.  En toen ik de clip bij quand c’est van Stromae voor de eerste keer zag begreep ik pas wat voor lading het liedje had want ik versta geen Frans, haha.

Wat is voor jou de ultieme kerstplaat?

Als ik het album van Nat King Cole opzet zit ik helemaal in de sferen. Heerlijk muziek, fijne stem die voor mij echt het kerstgevoel weergeven.

Wat is het allerbeste concert dat je ooit hebt gezien?

Ik ga eigenlijk nooit naar concerten en ben meer een festival meisje. Dit omdat mijn muzieksmaak zo divers is. Natuurlijk staat het concert van de Backstreet Boys in mijn geheugen gegrift en het optreden van Underworld op Lowlands 2002. Dit was tevens mijn eerste festivalervaring en daar genoot ik intens van met natuurlijk erg weinig slaap.

Wat is een (vrij) onbekende plaat / artiest waarvan je vindt dat de hele wereld hem moet leren kennen (en waarom)?

Voor mijn joy in my mind rubriek ga ik elke maand op zoek naar een song van de maand. En ik probeer dan vaak niet de mainstream artiesten en liedjes uit te lichten. Een paar maanden geleden stuitte ik op Seafret en hun nummer Atlantis. Mooi nummer met dito clip, ja de clips voegen voor mij veel toe aan het nummer.  Ook Oceans is aan te raden trouwens.

Welk lied symboliseert jouw leven op dit moment?

Ik heb een moeilijke periode achter de rug en eindelijk begint het tij te keren.  Na twee miskramen nu zwanger wat gelukkig goed gaat en door een bedrijfsongeval kan ik mijn werk niet meer uitvoeren dus met een coach ben ik op zoek naar ander werk. Een onwijs spannende periode en het nummer wat ik daarbij vind passen is Shake it Off van Taylor Swift.

Van welke plaat krijg je kromme tenen en een pesthumeur?

Toen ik in een grijs verleden nog wel eens ging carnavallen was daar ineens een nummer waar ik mij echt aan ergerde. Het is namelijk het nummer www.anita.nl van Huub Hangop. Niets is zo vervelend als een nummer keer op keer in de kroeg horen met je eigen naam erin.

 En tot slot: wat is je favoriete nummer allertijden?

Eén nummer? Daar vraag je mij wat hoor! Een briljant nummer wat ik dan voor je in petto heb ik Brother van Matt Corby. Van begin tot het eind kippenvel en dan vooral deze pure versie.

 

Dankjewel Anita, voor je heerlijke muzieklijst en mooie verhaal. Ik heb ervan genoten tijdens het maken van het artikel!

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

5 Reacties

  1. Wat een leuke rubriek blijft dit toch 🙂 Ik heb zo weer allemaal nieuwe muziekjes leren kennen 🙂

  2. Bedankt dat ik in je rubriek mocht staan Bregje. En fijn dat je genoten hebt van mijn muziekkeuzes 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.