In de afgelopen week zijn minstens 10 half afgemaakte artikelen in mijn mapje ‘concepten’ beland. Ik begin elke keer vol goede moed met typen en denk halverwege: ‘Wat een suf verhaal!’ om het vervolgens weg te klikken. Mijn hoofd dat normaal zo vol inspiratie zit is hartstikke leeg en daar word ik onrustig van. Kortom: CHAOS!

Sinds ik thuis ben heb ik me eigenlijk nog amper verveeld. Het was zomer, het was vakantie en ik had altijd wat te doen. Vorige week sloeg die modus ineens om. Het besef dat ik toch alweer drie maanden niet werk overviel me nogal. De paniek sloeg toe: ‘Wat als ik geen baan meer vind? Moet ik me op het bloggen storten? Kan ik dat wel? En wat als er nooit meer een leuk artikel uit mijn vingers komt? Moet ik stoppen met bloggen? WHAAAAHHH!’

Je leest het al, ik kan nogal een piekeraar zijn en ik ben een Koningin in het gek maken van mezelf. Adem in, adem uit Breg, het komt wel goed. Ik ben ontzettend dankbaar voor Etienne, die me elke keer weer met beide benen op de grond zet, knuffels geeft en me aan het lachen maakt. En vooral: die me verzekert dat het allemaal goed komt.

Ik las gisteren dat collega-blogger Nesrin ook wat moeite had met het terugvinden van de blogstructuur na de zomer. Zij noemt het blogzooi. Misschien is dat het ook wel. Na een zomer met vakantiegevoel ineens weer terug in het ‘normale’ ritme: hoe dan? Wat in mijn geval dan wel weer typisch is: in juli en augustus liep ik over van inspiratie, ik raak juist de structuur kwijt nu het normale leven weer begint voor iedereen. Ach ja, ik ben altijd al een aparte geweest…;)

Maar ja, nu is er dus nog steeds chaos. Ik heb geen zin om zomaar wat te schrijven en te publiceren, waar eigenlijk geen echte ziel in zit. Dat ik maar wat schrijf om het schrijven. Maar ja, wat dan? Helemaal niks publiceren? Vind ik ook zo ongezellig! Ik heb hard gewerkt om een mooie groep bezoekers te verzamelen en met de vluchtigheid van het internettijdperk ben je die zo weer kwijt als je even een radiostilte inlast. Dat vind ik ook wel zonde van al het harde werk en alle leuke contacten en interactie die ik met jullie heb. Alle scenario’s en opties zijn voorbijgekomen en ik heb me bedacht dat ik gewoon de boel maar eens de boel laat… Vandaag is weer een peuterloze dag, ik start zometeen met een uurtje yoga, dat sinds deze week gegeven wordt op de sportschool. Daarna ga ik er vol frisse moed tegenaan en wie weet gaan de inspiratiesluizen dan vanzelf weer open!

Herken je mijn chaos? Wat is jouw gouden tip om de inspiratieleidingen weer open te gooien?

 

Berichten met een * in de titel bevatten commerciële content.
Auteur

Bregje neemt geen blad voor de mond en schrijft regelmatig over taboes. Met de nodige humor weet ze haar lezers te inspireren, motiveren en te vermaken. Ze is getrouwd met Etienne en samen hebben ze een zoon, Laurens. Wil je Breg echt blij maken? Geef haar dan een zacht wit broodje met een ouderwetse draadjesvleeskroket!

28 Reacties

 1. Ik herken de chaos helemaal!
  En lees mee voor de gouden tip 😉
  Overigens was dit een leuke blog Bregje 🙂

 2. Herkenbaar hoor! Ik denk dat elke blogger wel zulke periodes heeft. Mij helpt het altijd om in ‘goede tijden’ ideeën op te schrijven of alvast een half conceptje uit te werken. Maar vooral belangrijk is het om jezelf niet teveel druk op te leggen. Dan komt de inspiratie vanzelf weer terug. Succes!!

  • Je hebt helemaal gelijk! Er kwam vandaag niks uit…morgen weer een dag met nieuwe kansen! Thanks voor je lieve berichtje! X

 3. *schuift een glaasje ranja door* komt wel goed schatje. Volgende week komen er vast weer massa’s goede ideeën in je op.

 4. Ik laat het gewoon even los en als ik inspiratie heb, schrijf ik gelijk alles op zodat ik er een blog van kan maken als ik tijd heb.

 5. Pff ik heb dus precies hetzelfde.
  Sinds ik terug ben van vakantie wel wat ideeën, maar gewoon nog niet de tijd kunnen vinden om het, naar mijn standaard, goed uit te voeren…
  Dit is trouwens gewoon weer een hele leuke blog, dus het komt vast goed! ?

  • Haha thanks! Komt ook vast weer goed! ☺ Ik heb t even losgelaten, we zullen zien! Succes! 🙂

 6. We leggen onszelf soms zoveel druk op en het kan je dan echt verlammen. Probeer terug te gaan naar de kern waarom je begonnen bent met bloggen en schrijf lekker van je af! Ik weet door het gebrek aan structuur soms ook niet wat te doen of te schrijven.

  • Oeps, sorry! 😉 Lastig is het soms he! Ik ben even een nachtje naar mijn ouders gegaan en toen ik gisteren in de trein terug zat had ik weer inspiratie voor een handvol artikelen. Er is dus weer hoop! X

 7. Lastig he? Meestal helpt accepteren van het inspiratieloze ook. Er tegen vechten lijkt vaak averechts te werken ofzo.

 8. Gewoon even andere dingen gaan doen! Je raakt ons lezers echt niet kwijt 🙂 Door de hort op te gaan, iets nieuws uit te proberen of even uit je comfortzone te stappen, krijg je weer inspiratie en komt de schrijfflow vanzelf terug. Ik heb trouwens vaak last van de waarom-doe-ik-dit-eigenlijk dip. Dus genoeg inspiratie en een prima schrijfflow, maar wel angst om te publiceren. Heb jij hier misschien een tip voor?

  • Goede tips,dankjewel! Ik ben soms weleens nerveus om te publiceren, maar weet dan diep van binnen dat het een goed stuk is, omdat het bijvoorbeeld heel persoonlijk is of veel herkenning oproept bij mijn lezers. Mijn tip voor jou: just do it! ?

 9. Gewoon even afstand nemen en niet met de blog bezig zijn. Helpt mij goed tenminste. Succes en komt vast goed 🙂

 10. Wat hier ook weleens helpt is een tag invullen. Soms kom je door de vragen en antwoorden op nieuwe ideeën. En kijk nog eens een oud concept terug. Misschien was het minder slecht dan je dacht en hoef je alleen maar te herschrijven. Of geeft t onderwerp je weer inspiratie. Succes!

 11. Dit soort artikelen zijn ook leuk toch? Anders doe je er af en toe een kletsartikel tussendoor 😉

 12. Oh ja echt heel zonde om een tijd te stoppen. Dat heb ik ook gemerkt. Bij mij is het niet het gebrek aan inspiratie, maar meer de tijd die ik niet heb, momenteel. Maar ook ik heb wel eens inspiratieloze momenten. Meestal begin ik dan in allerlei tijdschriften te bladeren of komt er uit een gesprek met vriendinnen of mijn vriend ideeën opborrelen. Succes. En het gaat je vast lukken!

 13. Ik ben serieus zelf op zoek naar een ritme, orde in de chaos, structuur!
  Altijd zo in het begin van het schooljaar!
  En dit is de eerste keer dat ik ook ‘serieus blog’ en dat erbij moet nemen….

  *zucht*

 14. Herkenbaar! Ik blog dan gewoon niet. Dan maar even een stilte en weet je zo een “radiostilte” zal nooit zo lang duren. Ik zal nooit verplicht bloggen want dit verpest de look & feel toch?

  Heel veel succes, komt goed, no worry 😉

  • Zo is het maar net! Even een nachtje weg van huis deed al wonderen, kan nu weer wat artikeltjes typen! En inderdaad, het verplicht bloggen komt niet goed over, dus daar doe ik niet aan. 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.